Σάββατο 6 Μαΐου 2017

Η διαπλοκή βλέπει τον εαυτό της στον καθρέφτη-Δημήτρης Χατζηνικόλας













































 


 Στο γνώριμο έδαφος των φιλικών του Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης για μια ακόμη φορά, τη δεύτερη τις τελευταίες ημέρες, ανέπτυξε το δικό του πολιτικό αφήγημα που με απλά ελληνικά, μετά το αποτυχημένο «εδώ και τώρα εκλογές» μεταφράζεται σε πυρ ομαδόν κατά του Αλέξη Τσίπρα.

Δεν ξέρω αν οι σύμβουλοί του διέγνωσαν ότι ο πρωθυπουργός είναι το «βαρύ» χαρτί της κυβέρνησης αλλά η καταφυγή στην αρνητική διαφήμιση είναι ενδεικτικό της έλλειψης «φρέσκων» ιδεών και προτάσεων.

Και τι μας είπε ο κ. Μητσοτάκης; Ότι «Ο κ. Τσίπρας αντάλλαξε την παραμονή του στην εξουσία με ένα πολύ σκληρό πακέτο μέτρων για τον μέσο Έλληνα»!

Δηλαδή τι θα έπρεπε να κάνει ο πρωθυπουργός κατά τη γνώμη του;


Να παραιτηθεί και να αφήσει τη ΝΔ να υπογράψει το σκληρό πακέτο μέτρων; 

Γιατί αν θυμάμαι καλά η ΝΔ δεν αμφισβήτησε ποτέ τα σκληρά πακέτα μέτρων όταν ήταν κυβέρνηση και ο Κυριάκος κι ο Αντιπρόεδρός του όπου σταθούν κι όπου βρεθούν μιλάνε για τόσα κι άλλα τόσα.

Να αντισταθεί και να μη κλείσει τη συμφωνία; 
Μα η ΝΔ ήταν εκείνη που έκανε σημαία της την καθυστέρηση που κόστισε στη χώρα ζητώντας εκλογές εδώ και τώρα για να κλείσει εκείνη τη συμφωνία.

Τελικά ο Τσίπρας είναι Μπολιβαριανός η σκληρός τεχνοκράτης που θα κάνει ό,τι του ζητήσουν προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία; 

Η ΝΔ πρέπει να αποφασίσει. 
Και τα δύο πάντως δεν μπορεί να είναι.

Το δυστύχημα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι ότι οι αριθμοί του Τσίπρα του βγαίνουν. 

Και υπερπλεόνασμα έβγαλε και το κλίμα για τον ίδιο στην Ευρώπη το γύρισε τούμπα και στο εσωτερικό τον ΣΥΡΙΖΑ τον ομογενοποίησε και την τεχνική συμφωνία την έκλεισε και τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος τα πήρε και τα μεσοπρόθεσμα θα τα πάρει και τα θετικά αντίμετρα κέρδισε έστω και με την αίρεση του πλεονάσματος και στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης η χώρα θα μπει και στις αγορές θα βγει.

Μια ακόμη βασική συνιστώσα του αφηγήματος της ΝΔ είναι και ο νυν υπέρ πάντων αγών να μην αλλάξει το στάτους στην ενημέρωση. 
Να μην επιτραπεί να παρεισφρήσει καμία φωνή που δεν θα περνάει γενιές δεκατέσσερις την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν θα πυροβολεί με «πειραγμένες» δημοσκοπήσεις, 
που δεν θα βασίσει την κυκλοφορία της σε χαλκευμένα στοιχεία και την ύπαρξή του στον τραπεζικό δανεισμό. 

Που δεν θα είναι δηλαδή μέρος του διαπλεκόμενου οικονομικο-πολιτικο-μιντιακού κατεστημένου που κυβέρνησε επί δεκαετίες τη χώρα με τα γνωστά αποτελέσματα.

Αλαφούζος και ξερό ψωμί. 
Μαρινάκης στη θέση Ψυχάρη (αυτή η αλλαγή επιτρέπεται) και έχει ο Θεός. 
Όποιος άλλος επιχειρηματίας επιχειρήσει να εισέλθει στα καταπράσινα λιβάδια των Ελληνικών ΜΜΕ είναι για τα βοσκοτόπια. 

Ο ισχυρός ανήρ του ΣΚΑΙ μπορεί να δηλώνει στη Βουλή ότι στηρίζει τη ΝΔ διότι σε όλον τον κόσμο οι εφημερίδες έχουν μια πολιτική προτίμηση αλλά ο Ιβάν διαπράττει έγκλημα όταν εκφράζει την προτίμησή του στον Τσίπρα. 

Φιλικό ΜΜΕ στη σημερινή κυβέρνηση απαγορεύεται διά ροπάλου στο αφήγημα της ΝΔ.

Και εδώ όμως το δυστύχημα για τον Κυριάκο και τη ΝΔ είναι ότι ο διαγωνισμός για τα κανάλια θα γίνει, ο Ιβάν Σαββίδης στα ΜΜΕ θα μπει και θα κρατήσει όποια γραμμή θέλει εκείνος, τα καπέλα στις κυκλοφορίες θα σταματήσουν, 
στο άναρχο τοπίο των ηλεκτρονικών ΜΜΕ θα μπει μια τάξη και η κρατική διαφήμιση θα πάψει να είναι όχημα διαπλοκής. 
Τόσο απλά. 

Οι εκδότες με Καγιέν, τα γλέντια στην Ψαρού και οι μποτοξαρισμένες τηλεπερσόνες είναι μέρος ενός συστήματος που πνέει τα λοίσθια και που όσο κι αν σκούζει είναι ήδη παρελθόν.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου