Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Θάνος Τζήμερος: Ο Αιώνιος Φοιτητής της Φτηνής Πρόκλησης





























 

«Κλείστε τον κ. Τζήμερο, έχουμε και σοβαρά θέματα να ασχοληθούμε».

Η σύνδεση διεκόπη κομματάκι απότομα. «Κλείστε τον κ. Τζήμερο, έχουμε και σοβαρά θέματα να ασχοληθούμε» είπε ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, Δημήτρης Οικονόμου στην πρωινή εκπομπή του καναλιού. Είχε προηγηθεί η ψωραλέα προσπάθεια του Θάνου Τζήμερου να πείσει τους δύο παρουσιαστές πως δεν χτύπησε την περιφερειακή σύμβουλο του ΚΚΕ, Αλεξάνδρα Μπαλού, ότι δεν είναι ο θύτης, αλλά το «θύμα» του επεισοδίου, πως ολόκληρη η αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου λέει ψέματα πως δεν χτυπάει γυναίκες και διάφορα άλλα γουστόζικα απ' αυτά που ο αγλαός Θάνος μετέρχεται κάθε φορά που σφίγγουν τα γάλατα. Όταν, βέβαια, η κοινή λογική χτύπησε τιλτ με αυτά που έλεγε, πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια.

H τέχνη του να είσαι Τζήμερος

Θα επανέλθει, είναι τσεκαρισμένο 100%. Ο Τζήμερος είναι φρούτο εποχής. Ξαποσταίνει και επανέρχεται κάθε φορά και χειρότερος, πρόθυμος να καταδιώξει νέα θύματα, να μοιράσει απλόχερα ρατσιστικό μίσος και διχόνοια, να ξεφορτώσει ιδεοληψίες και σαχλά διλήμματα, να κουνήσει το δάχτυλο, κατακερματίζοντας με τον εμμονικό του λόγο αξίες και αγώνες δεκαετιών.

Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από την εποχή που αυτός ο τύπος παρουσιάστηκε στην εγχώρια σκηνή ως μια «αιρετική» φωνή, ένας ανένταχτος και ακομμάτιστος νέος άνθρωπος που θέλει να υπηρετήσει άδολα το δημόσιο συμφέρον. Στην αρχή χιλιάδες άνθρωποι «τσίμπησαν» από το marketing του μη επαγγελματία πολιτικού –το σήκωνε και η συνθήκη εκείνων των πρώτων χρόνων της οικονομικής κρίσης. Πίστεψαν προς στιγμήν πως η κατάρρευση των μεγάλων παραδοσιακών κομμάτων στην Ελλάδα θα σηματοδοτούσε τη γέννα ενός νέου κόσμου, υγιή και πρωτοπόρου, απαλλαγμένου από τις ανορθογραφίες του παρελθόντος. Μια ρομαντική ψευδαίσθηση που έκανε τους κυνικούς να χαχανίζουν και τους ευκολόπιστους να χτυπούν το κεφάλι τους τα επόμενα χρόνια. Μέσα σε αυτό το θολό πλαίσιο ο ασχημάτιστος στα πρώτα βήματα, Τζήμερος βρήκε πεδίον δόξης λαμπρόν να διεισδύσει.
Σύντομα, τα κομμάτια του παζλ μπήκαν στη θέση τους, το «marketing» υποχώρησε και ο άγνωστος λευκός ιππότης που ισχυριζόταν πως θα καθαρίσει την κόπρο του Αυγεία, εκμηδενίζοντας το σάπιο και ρυπαρό πολιτικό σύστημα, απλώς αποκτηνώθηκε. Και άρχισε να τριγυρίζει σαν άγριο θηρίο, πλασάροντας την πραμάτεια του, ένα συνονθύλευμα από ακραίες ρατσιστικές αντιλήψεις, σεξισμό, αντιεργατικές θέσεις και ακροδεξιές απόψεις. Παρατηρώντας με μια απόσταση ετών πια την διαδρομή του Τζήμερου είναι προφανές, σε όσους τουλάχιστον θέλουν να το δουν, πως η ρητορική του δεν διαφέρει από την Χρυσή Αυγή. Απλώς ο Τζήμερος δεν κάνει ορθογραφικά λάθη στον προφορικό λόγο. Ας ρίξουμε μια ματιά σε ένα top 10 (+1) στιγμών τζημερικής ετεροντροπής, σε όλες τις προκλητικές δηλώσεις που έχει κάνει κατά καιρούς, προσπαθώντας να προκαλέσει, να μας κάνει να ασχοληθούμε μαζί του, να μαζέψει like, να γίνει "αιρετικός", να μεταμφιεστεί σε ένας προφήτης μιας αλήθειας. Θα ήταν ντροπιαστικό, αν δεν ήταν αστειό.

Θάνος Τζήμερος Unplugged

Οι μετανάστες να κλειστούν σε ειδικές οικονομικές ζώνες. Μια από τις θέσεις της Δημιουργίας Ξανά, πρίν από τις εκλογές του 2012.
«Να χρησιμοποιηθούν όσοι μετανάστες δεν μπορούν να απελαθούν για φτηνό εργατικό δυναμικό σε ειδικές οικονομικές ζώνες που ταυτόχρονα θα είναι και oι περιοχές διαμονής τους. Διαφωνούμε με τις φιλελεύθερες απόψεις πως κάθε εργαζόμενος, είτε είναι μετανάστης είτε ντόπιος, έχει τα ίδια εργασιακά δικαιώματα, διότι είναι ανεφάρμοστες στην πράξη».
Οι ξένοι μας παίρνουν τις δουλειές. Αλλη μια θέση με την οποία συμφωνεί και η Χρυσή Αυγή.
«Αν φύγουν όλοι οι λαθρομετανάστες, που είναι πάνω απο τρία εκατομμύρια θα εξασφαλίσουμε τρία εκατ. θέσεις για Έλληνες».
Ο Στάλιν και ο Χίτλερ. Η τέχνη των ίσων αποστάσεων.
«Τόσο καιρό ανεχόμαστε τους οπαδούς του Στάλιν, τώρα θα ανεχτούμε και αυτούς του Χίτλερ».
Οι ξένοι μας ξαναπαίρνουν τις δουλειές. Οταν η ξενοφοβική ρητορική τελικά δεν σου φέρνει ψήφους.
«Να μην ξεχνάμε ότι κάθε εργαζόμενος μετανάστης στερεί μια θέση εργασίας από έναν Έλληνα άνεργο. Τώρα που ο έλληνας είναι απελπισμένος είναι πρόθυμος να δουλέψει και για πολύ λιγότερα πολλοί Έλληνες θα δεχόντουσαν να εργαστούν σε οποιονδήποτε τομέα αρκεί να εξασφάλιζαν στοιχειωδώς τα προς το ζην».
Κυρία Μέρκελ, στείλτε μας στο διάολο, παρακαλώ. Όταν γράφεις επιστολές στην μαντάμ Μέρκελ.
«Αν ήμουν στη θέση σας, θα έλεγα να πάει στο διάολο αυτή η απαίσια χώρα». (Σημείο από την ανοιχτή επιστολή του προς την «Εξοχότατη» -όπως την αποκαλεί- Καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ)
Μόνο ντροπή.
«Βλέποντας τη μάνα του Φύσσα καταλαβαίνεις πώς έγινε έτσι ο φασισταράς, που επειδή τον μαχαίρωσε ένας άλλος φασισταράς πάνε να τον μεταμορφώσουν σε περιστέρι της ειρήνης». (Ανάρτηση στο λογαριασμό του στο twitter κατά του δολοφονηθέντος Παύλου Φύσσα όσο και κατά της μητέρας του, Μάγδας».
Απεργία; Στη φυλακή.
«Η περιφρούρηση μιας απεργίας είναι ποινικό αδίκημα και με την υπάρχουσα νομοθεσία. Εμποδίζεις το πλοίο να αποπλεύσει; Σύλληψη και αυτόφωρο!».
Πέθανες; Έφταιγες.
«Οι άτυχοι νέοι της Λάρισας ήταν θύματα και του φόρου (σ.σ.: στο πετρέλαιο) και της Παιδείας: κανείς δεν τους δίδαξε την ιδιότητα του μονοξειδίου του άνθρακα». (Σχόλιο έπειτα από τραγωδία στη Λάρισα όπου δύο φοιτητές έχασαν τη ζωή τους από αναθυμιάσεις που εισέπνευσαν από αυτοσχέδιο μαγκάλι που είχαν τοποθετήσει στο σπίτι τους για να ζεσταθούν).

Οταν θα πάρω πτυχίο, θα δείτε τι θα πάθετε.
«Παρόλο που ήμουν αριστούχος και υπότροφος στην ΑΣΟΕΕ, δεν πήρα ποτέ πτυχίο από αυτή τη σχολή γιατί δεν άντεχα να υφίσταμαι κάθε μέρα το πολιτισμικό σοκ που σήμαινε η σπουδή στην ΑΣΟΕΕ εκείνη την περίοδο». (Ο Θάνος Τζήμερος εξηγεί του λόγους που δεν ολοκλήρωσε τις σπουδές του –ασφυκτιούσε λέει από τα στενά όρια του κομματικού συνδικαλισμού).
Είμαι προδότης, γερμανοτσολιάς.
«Για όλα αυτά αναγνωρίζω πως είμαι προδότης, προδότης, προδότης (μπορείτε να το συνεχίσετε εσαεί), δωσίλογος, γερμανοτσολιάς, σκουλήκι που έκλεψε την ψήφο σας για δικό του όφελος, αλήτης, χαμερπής, κάθαρμα, μικροτσούτσουνη κομπλεξάρα...». (Ανάρτηση στο Facebook έπειτα από την εκλογική αποτυχία του κόμματος του στις εκλογές του 2012).
Bonus: Η στιγμή που μας είπε πως είναι συγγενής με τον Τσε Γκεβάρα. Προφανώς δεν είχε ασχοληθεί κανείς μαζί του για λίγες μέρες και έπρεπε να εντυπωσιάσει. Το κατάφερε, με τον λάθος τρόπο ασφαλώς, όπως πάντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου