Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Ενας νεοφιλελεύθερος τραμπούκος Κλέαρχος Τσαουσίδης






























































Είναι φορές που ο ακαταδίωκτος λεκτικός τραμπουκισμός οδηγεί και σε ξυλοδαρμό των όσων τυχαίνει να έχουν αντίθετες απόψεις με τους φασίστες.
Η γενικευμένη πεποίθηση ότι αυτά συμβαίνουν μόνο στο ποδόσφαιρο, δυστυχώς διαψεύδεται όταν προσεγγίσουμε το χώρο της πολιτικής και ειδικά της παραπολιτικής, με την έννοια του παρακράτους. Και όταν και σ’ αυτόν τον χώρο δεν υπάρχουν συνέπειες, τότε η ασυδοσία απλώνεται πολύ πέραν της Χρυσής Αυγής, του Αδωνη Γεωργιάδη και του Μάκη Βορίδη. Η χυδαιότητα και οι βρισιές δεν αφήνουν αδιάφορους και πανεπιστημιακούς πρώην αρχηγούς κομμάτων (τυχαία λένε «επιστήμονες» τους χούλιγκαν των γηπέδων;), αλλά και αλεξιπτωτιστές που δήλωναν υψηλή μόρφωση, πλην όμως ψεύδονταν ασύστολα.
Ενας από αυτούς είναι και ο γνωστός για την αμετροέπεια του, Θάνος Τζήμερος, νεοφιλελεύθερος και λάτρης της αριστείας, που αποδείχτηκε όμως ότι δήλωνε ψευδώς πτυχιούχος της ΑΣΟΕΕ. Τι έκανε αμέσως μετά; Αλλαξε το τροπάρι και δήλωνε ότι «αποφάσισε να εγκαταλείψει τις σπουδές του, μη αντέχοντας άλλο την κομματοκρατία και το απαρχαιωμένο σύστημα διδασκαλίας και περιεχόμενο σπουδών».
Το καλό είναι ότι το άτομο αυτό εξακολουθεί να γράφει στο Twitter, κάνοντάς μας να αμφιβάλλουμε αν έχει τελειώσει έστω το Λύκειο.
Ας είναι.
Προχτές, αυτός ο τύπος που σε άλλες εποχές θα αποτελούσε το νούμερο της γειτονιάς έγραψε -στο Twitter πάντα- τα ακόλουθα, έπειτα από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο υπουργείο Παιδείας:
«Ο Τσίπρας μιλάει για την Παιδεία! Ο Τσίπρας, ρε φίλε! Ο αστοιχείωτος μπαχαλάκιας! Ο τσογλανοκαταληψίας που δεν πάτησε ποτέ σε καμμιά τάξη! Σαν να δίνει διάλεξη ο Δουρής για την προστασία των ανηλίκων από ενδοοικογενειακή κακοποίηση».
Ουδείς εισαγγελέας ευαισθητοποιήθηκε. Εξάλλου είχαν προλάβει άλλοι που κατέτασσαν τον πρωθυπουργό στα τσογλάνια. Το ότι βέβαια ο πρωθυπουργός έχει μεταπτυχιακό από το Μετσόβιο και ο Τζήμερος από τη Λαχαναγορά, όντως δεν είναι θέμα. Το θέμα είναι ότι η αποθράσυνση οδήγησε τον τραμπούκο να επιτεθεί σήμερα, 11 Μαΐου 2017, σε νομαρχιακή σύμβουλο του ΚΚΕ, να τη γρονθοκοπήσει τρεις φορές και να σκίσει τις αφίσες που είχε κολλήσει η κοπέλα έξω από τον χώρο της συνεδρίασης του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αττικής.
Ελπίζω τώρα να ξυπνήσει η Δικαιοσύνη. Και μαζί της όσοι είχαν ψηφίσει τον νεοφιλελεύθερο τραμπούκο το 2014, γοητευμένοι από την αμάθεια, το θράσος και την αλητεία του. Να τον χαίρονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου