Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Ο Πρετεντέρης, ο αντι-Πρετεντέρης και οι ταγοί του γελοίου ελληνικού κράτους
















 










 











Ή αλλιώς πώς ο Σαββίδης τράβηξε το σεντόνι και αποκάλυψε την ασχήμια…
Κι όμως η συνέντευξη του Ιβάν Σαββίδη ήταν μάθημα για το πώς γίνονται οι δουλειές στην Ελλάδα! Όχι ότι δεν ξέρουμε… αλλά αυτό είναι το πρόβλημα! Όλοι τα γνωρίζουν, όλοι τα συζητάνε, κανείς όμως δεν παίρνει την ευθύνη να τα πει δημόσια! Και όταν το κάνει κάποιος, όπως τώρα ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας, κόμματα και ΜΜΕ, συμπεριφέρονται σαν να ανακάλυψαν την πυρίτιδα ή αρχίζουν να τον πυροβολούν!
Ο καθένας – ανάλογα τα συμφέροντα που εξυπηρετεί, φωτίζει ό,τι τον συμφέρει! Και ως ένα βαθμό είναι θεμιτό… Το να εκπλήσσεσαι όμως ή να κάνεις ότι πέφτεις από τα σύννεφα είναι μέγιστη υποκρισία!
Βολικό είναι να χρεώνεις τον Σαββίδη στον Τσίπρα (αν είσαι ο Πρετεντέρης)… Διότι μετά θα έρθει ο αντι- Πρετεντέρης και θα σου θυμίσει ότι πιο πριν ήταν με τον Σαμαρά… Αλλά αυτό πού οδηγεί; Για ποιον είναι πρόβλημα; Οι επιχειρηματίες έτσι κάνουν τις δουλειές τους.
Επίσης και τι έγινε αν ανοίξει ένα κανάλι ή μια εφημερίδα και από το πρωί έως το βράδυ λιβανίζει την κυβέρνηση; Δεν υπάρχουν άλλοι σταθμοί ή άλλες εφημερίδες που λιβανίζουν άλλους από το πρωί έως το βράδυ; Ή μήπως ο κόσμος είναι ηλίθιος και δεν αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει;
Οι ενάρετοι όμως θεσμικοί παράγοντες του τόπου, κόμματα και ΜΜΕ, έμειναν στον Πούτιν, στους διαπλεκόμενους ολιγάρχες και στα ευφυολογήματα της πλάκας από το Ποτάμι!
Το ότι ένα ολόκληρο πολιτικό σύστημα – όπως καταγγέλλει ο ίδιος, τον παρακαλούσε για να του φορτώσει μια εταιρία, με ό,τι συνεπάγεται αυτή η δοσοληψία δεν ενοχλεί κανέναν!
Το ότι το ελληνικό κράτος (μέσω της συγκεκριμένης εταιρίας που αγόρασε ο Σαββίδης) κάνει λαθρεμπόριο – επίσης, δεν ενοχλεί κανέναν.
Το ότι δηλώνει για να κάνεις business στην Ελλάδα πρέπει να έχεις ΜΜΕ… ούτε αυτό είναι άξιο λόγου!
Αντίθετα για τα κόμματα και τα ΜΜΕ που μιλούν εξ ονόματος του ελληνικού λαού επικίνδυνος είναι ο Σαββίδης και ο κάθε Σαββίδης, αλλά όχι το ΓΕΛΟΙΟ ελληνικό κράτος και οι πολιτικοί που το υπηρετούν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου