Κυριακή 2 Απριλίου 2017

Επιχείρηση αποσταθεροποίησης ή ανατροπής της κυβέρνησης












Μυστικές συναντήσεις, ''κρυφές'' συνεργασίες αλλά και ανατροπή της κυβέρνησης, κάνει λόγο με δημοσίευμα της η «Αυγή ».
Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά, λέει η σοφή ρήση του λαού μας. Η ξαφνική κινητικότητα η αναστάτωση που δημιουργούν με δηλώσεις τους, πολιτικοί-οικονομικοί παράγοντες, λίγο πριν την επίτευξη συμφωνία για τη δεύτερη αξιολόγηση, δεν περνάει απαρατήρητη από την εφημερίδα ''Αυγή''. Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα της, οι ύποπτες και περίεργες υπόγειες κινήσεις από ομάδα πολιτικών και οικονομικών παραγόντων, δημιουργεί πολλά ερωτηματικά, κάνοντας λόγο μέχρι την ανατροπή της κυβέρνησης.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει η εφημερίδα: «το λεγόμενο ''εκσυγχρονιστικό'' μπλοκ βρίσκεται σε πλήρη κινητικότητα, με τους Διαμαντοπούλου-Φλωρίδη-Ραγκούση (Ωρα Αποφάσεων) να θέτουν ως ''μεγάλο στοίχημα'' την κυριαρχία του ''επόμενου προοδευτικού σχήματος'' επί των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ο κεντρικός τραπεζίτης Γ. Στουρνάρας παρεμβαίνει πολιτικά σχεδόν καθημερινά ως μη... όφειλε. Αλλά και ο- συνήθως φειδωλός στις παρεμβάσεις του- πρώην πρωθυπουργός Κ. Σημίτης ήταν εκείνος που εγκαινίασε αυτό το ''γαϊτανάκι'' δυσοίωνων προβλέψεων για την οικονομία και την ''ανησυχία'' του για ''ατύχημα'' σπάζοντας τη σιωπή του τρεις συνεχόμενες φορές»
Η εφημερίδα κάνει λόγο ακόμη ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «ανέλαβε αιφνιδίως, πριν καν επιστρέψει στην Αθήνα (σ.σ. από τη Μάλτα), να κλείσει ραντεβού με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά. Το τηλεφώνημα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, για τη συνάντηση της περασμένης Παρασκευής έγινε ενόσω ο πρόεδρος της ΝΔ βρισκόταν ακόμη στη Βαλέτα, κάτι που δείχνει τη ''σπουδή'' του Κυριάκου Μητσοτάκη να προλάβει τις εξελίξεις».
«Στη συνέχεια άλλωστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προέβη σε μία ακόμη ''υποχώρηση'' ώστε να πείσει την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να εκδώσουν τα δύο κόμματα ''κοινό πόρισμα'': ''Ξέχασε''... ξανά τη λέξη ''εκλογές και περιορίστηκε να συμφωνήσει με τη Φ. Γεννηματά πως ''προϋπόθεση για να υπάρξει προοπτική βιώσιμης λύσης και έξοδος της χώρας από την κρίση είναι να φύγει το ταχύτερο δυνατό η σημερινή αποτυχημένη κυβέρνηση. 
Αλλωστε και η ίδια η Φ. Γεννηματά ζητεί εδώ και (λίγο) καιρό να ''φύγει η κυβέρνηση'' (υποκύπτοντας στις σχετικές εσωκομματικές πιέσεις του Ευ. Βενιζέλου...) ωστόσο ουδέποτε έχει χρησιμοποιήσει ευθέως τη λέξη ''εκλογές''. Αντίθετα, προσδιορίζει ως μόνη λύση μια ''κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης'' με τη συμμετοχή της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ», γράφει η «Αυγή».
Τις κάλπες, συνεχίζει το δημοσίευμα, «ξορκίζουν» και τα υπόλοιπα κόμματα του «μεσαίου χώρου» και σημειώνει τη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη την ερχόμενη εβδομάδα με τον Σταύρο Θεοδωράκη και τον Βασίλη Λεβέντη.
Το γενικότερο κλίμα, καταλήγει η «Αυγή» «παραπέμπει σε επιχείρηση αποσταθεροποίησης ή ανατροπής της κυβέρνησης λίγο πριν εκείνη διασφαλίσει ότι θα εξαντλήσει την τετραετία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου