Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017

Κωνσταντίνος Ταχτσίδης: Πειρατές της ΚαραϊβικήςΑν υπήρχε αξιοπρεπής & αντικειμενική ενημέρωση στην Ελλάδα, ο Κυριάκος θα είχε ήδη παραιτηθεί από πρόεδρος της ΝΔ και πιθανόν να είχαν ήδη μεταναστεύσει οικογενειακώς στην Καραϊβική... Ποιος ξέρει, μπορεί η Μαρέβα να έχει αγοράσει το σπίτι του Μπομπ Μάρλεϊ, στην Τζαμάικα
*** 2,5 εκατομμύρια ευρώ, σε κρυφό λογαριασμό στο κρατίδιο του Μπελίζ, στην Καραϊβική, εντόπισε και «επαναπάτρισε» το υπουργείο εξωτερικών. Το τεράστιο αυτό ποσό δόθηκε στο… «Κέντρο Κλιματικής Αλλαγής της Κοινότητας της Καραϊβικής» το 2008, για την υλοποίηση προγραμμάτων, όταν υπουργός Εξωτερικών ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη, με υπογραφή από τον πρόεδρο της ΔΡΑΣΗΣ και -ω, ποια έκπληξις- συνεργαζόμενο πλέον με τη ΝΔΘοδωρή Σκυλακάκη. Τα χρήματα αυτά, όπως καταλαβαίνετε δε χρησιμοποιήθηκαν ποτέ! Αυτό είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου… και φυσικά δεν πρόκειται να το δείτε σε κανένα δελτίο ειδήσεων…
*** Λατρεύω τα δεκάδες παραδείγματα επιφανών αντικρατιστών, «φιλελεύθερων», που διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για το «σπάταλο κράτος», όταν όλη τους η ύπαρξη, πολιτική και οικονομική βασίζεται σε ΕΣΠΑ, υπερτιμολογήσεις δημοσίου χρήματος και «κρυφά κονδύλια».
*** Βέβαια, αν υπήρχε αξιοπρεπής & αντικειμενική ενημέρωση στην Ελλάδα, ο Κυριάκος θα είχε ήδη παραιτηθεί από πρόεδρος της ΝΔ και πιθανόν να είχαν ήδη μεταναστεύσει οικογενειακώς στην Καραϊβική… ποιος ξέρει, μπορεί η Μαρέβα να έχει αγοράσει το σπίτι του Μπομπ Μάρλεϊ, στην Τζαμάικα
*** Αντ’ αυτού έχουμε τον περιορισμένης ευθύνης πρόεδρο της ΝΔ, να δηλώνει, χωρίς ντροπή, σε συνέντευξή του στην Κρήτη πως «ο πατέρας μου ζει και αναπνέει να με δει πρωθυπουργό«. Προφανώς δε φτάνει που ζούμε την κρατικοδίαιτη οικογένειά τους, κοντά έναν αιώνα… πρέπει να ανεχόμαστε και τα καπρίτσια τους.


*** Σε άλλα ευχάριστα νέα από το μέτωπο της καινοτόμου επιχειρηματικότητας… Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε την Ελλάδα για καταναγκαστική εργασία και εμπορία ανθρώπων στη Μανωλάδα, σχετικά με τα αιματηρά γεγονότα του 2013, όταν τοπικοί «τσιφλικάδες» πυροβόλησαν μετανάστες από το Μπαγκλαντές που «τόλμησαν» να διαμαρτυρηθούν για τις συνθήκες εργασίας τους και να ζητήσουν τα δεδουλευμένα τους! Το ελληνικό δικαστήριο είχε αθωώσει τους εργοδότες.
*** Το πολιτικό σκουπίδι που τυγχάνει να είναι και αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είχε δηλώσει, όμως, πως οι εργοδότες πυροβόλησαν λίγο στον αέρα και τα σκάγια πέφτοντας χτύπησαν μερικούς μετανάστες. 
Ίσως δεν πρέπει να τον κατακρίνω πάντως τον Άδωνη Γεωργιάδη. Μόνο ένας άνθρωπος που υποσυνείδητα σιχαίνεται τον ίδιο του τον εαυτό, μπορεί να είναι ταυτόχρονα τόσο γλοιώδης και μισάνθρωπος. Έτσι και αλλιώς η άποψή του για τα εργασιακά δικαιώματα δεν περιορίζεται στο να πιστεύει πως μόνο οι μετανάστες θα πρέπει να λένε και ευχαριστώ που έχουν δουλειά. Το ίδιο πιστεύει και για τους Έλληνες.


*** Θλιβερά ανθρωπάκια, διαπλεκόμενοι δημοσιογράφοι ακόμα και αθλητικοί συντάκτες έχουν επιστρατευτεί, από τα αφεντικά τους, για να μας πείσουν πόσο γαμάτα περνάγαμε επί Σημίτη και πόσο καλός πρωθυπουργός ήταν ο τάπερμαν.
*** Είναι εκπληκτικής σύλληψης το αφήγημά τους πάντως. Οι ίδιοι δηλαδή που σηκώνουν το δάχτυλο στην φτωχοποιημένη κοινωνία και ουρλιάζουν υστερικά πως χρεοκοπήσαμε επειδή «ζούσαμε πάνω από τις δυνατότητές μας»… νοσταλγούν την εποχή του Σημίτη, του Άκη, του Γιάννου του Μαντέλη, του Τσουκάτου, του Νεονάκη, της Siemens, του «μαύρων» ταμείων, του χρηματιστηρίου, των Ολυμπιακών υπερτιμολογήσεων, των swap και της μεγαλύτερης διαπλοκής που έχει γνωρίσει ποτέ δυτικό κράτος;
Δια-πλοκή για Όσκαρ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου