Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

«Ja Master Σόιμπλε, yes Master Τόμσεν»Μπρέγιαννη Κατερίνα














Στα τηλεπαράθυρα η Ελλάδα αναστενάζει την ώρα που οι δεξιοί βουλευτές αρχίζουν να ξεδιπλώνουν το “καινοφανές” πρόγραμμά τους που με τόση μυστικότητα περιέβαλλαν όλο τον προηγούμενο καιρό. Είναι ευσύνοπτο καθώς περιορίζεται σε λίγες μόνο λέξεις: «Ja Master Σόιμπλε - yes Master Τόμσεν».

«Θέλει η π... να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει». Ο ηττημένος στις εκλογές της χώρας του κ. Ντάισελμπλουμ ξεσπάθωσε κατά του Νότου δείχνοντας τα δόντια του (και του Σόιμπλε) σε όσους μιλούν για Δημοκρατία και αλληλεγγύη στην Ευρώπη. Απέδειξε δε ότι ένα πτυχίο αγροτικής οικονομίας αρκεί για να παραμείνεις πρόεδρος του Eurogroup, ακόμα και αν ο λαός της χώρας σου έχει άλλη γνώμη για σένα.
Στα τηλεπαράθυρα η Ελλάδα αναστενάζει την ώρα που οι δεξιοί βουλευτές αρχίζουν να ξεδιπλώνουν το “καινοφανές” πρόγραμμά τους που με τόση μυστικότητα περιέβαλλαν όλο τον προηγούμενο καιρό. Είναι ευσύνοπτο καθώς περιορίζεται σε λίγες μόνο λέξεις: «Ja Master Σόιμπλε - yes Master Τόμσεν».
Αναρωτιόσασταν τι θα γίνει με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, μιας και η ίδρυσή τους αποτελεί τον θεμέλιο λίθο για την έξοδο της χώρας από την κρίση; Μην ανησυχείτε... ο Κ. Μητσοτάκης θα τα κάνει πραγματικότητα.
Αναρωτιόσασταν πότε θα αλλάξει ο συνδικαλιστικός νόμος που θέτει εμπόδια στην «υγιή» επιχειρηματικότητα; Ο Κ. Μητσοτάκης και γι’ αυτό θα φροντίσει βάζοντας τέλος στις απεργίες μια για πάντα. Έλεος με τα προνόμια των εργαζομένων, τόσες επιστρατεύσεις αναγκάστηκε να κάνει ο Σαμαράς.
Αναρωτιόσασταν πότε θα βρει δουλειά ο ενοχλητικός γείτονάς σας; Μην ανησυχείτε, ο Κ. Μητσοτάκης θα φροντίσει για εσάς. Θα χάσετε και εσείς τη δουλειά σας, ώστε να έχετε άπλετο χρόνο να γνωριστείτε καλύτερα. Αυτά ανακοίνωσε με κομματική υπερηφάνεια η Μαρία Σπυράκη στον ΣΚΑΪ τη Δευτέρα.
Κυριάκος = εγγύηση για την πιο αντιλαϊκή νεοφιλελεύθερη διακυβέρνηση. Την ίδια ώρα οι βουλευτές του στα τηλεπαράθυρα δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν τα μέτρα, τα οποία δεσμεύονται να εφαρμόσουν. Μόνο για τα αντίμετρα δεν θέλουν ούτε να ακούσουν...
«Αν έρθει μια διάταξη που περιορίζει τα προνόμια των συνδικαλιστών, ρωτήστε τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι εμάς τι θα κάνουμε, αν έρθει μια ρύθμιση για την απελευθέρωση της ενέργειας, μη ρωτάτε εμάς τι θα κάνουμε αλλά τον ΣΥΡΙΖΑ» Κ. Χατζηδάκης (ΣΚΑΪ).
Άδ. Γεωργιάδης: «Να μην ανησυχεί ο Σόιμπλε, το κράτος έχει συνέχεια, θα εφαρμόσουμε τα μέτρα» που αρνείται να ψηφίσει η Ν.Δ. σήμερα.
Κ. Χατζηδάκης: «Έφεραν τη ΔΕΗ στα πρόθυρα της κατάρρευσης» - ο ΣΥΡΙΖΑ που κατάργησε τα σχέδια για τη μικρή ΔΕΗ. «Η ανατροπή της λιτότητας γίνεται μόνο με ιδιωτικοποιήσεις» είπε και -αμ επος, αμ έργον- η αξιωματική αντιπολίτευση παρουσίασε το πρόγραμμά της προτείνοντας προς τέρψιν των δανειστών την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και «στρατηγικό επενδυτή» ώστε να σώσει τημ ηλεκτρική ενέργεια από το δημόσιο αγαθό που πρέπει να είναι. Τι άλλο θα τάξει η Ν.Δ. στους δανειστές για να την κάνουν κυβέρνηση. Το νερό, τον αέρα, τις θάλασσες;
Ο Δ. Οικονόμου σε άπταιστην καταστροφολογικήν επαναλάμβανε αυτή την εβδομάδα: «Καταστρεφόμαστε». Και αν κατά τύχη η συζήτηση πήγαινε στο παρελθόν (που ως γνωστόν ποτέ δεν υπήρξε...), την επανέφερε γρήγορα στο τώρα: «Μην πάτε στο παρελθόν, εδώ να δούμε τι γίνεται... Καταστρεφόμαστε...».
Ο Μπ. Παπαδημητρίου, με εκδικητικό μένος που θα ζήλευε ακόμα και ο Άδ. Γεωργιάδης «ανέλυσε» τη γλώσσα των αγορών, που επιζητούν την παραδειγματική ταπείνωση της Αριστεράς και του Αλ. Τσίπρα. «...Αυτό που έχει μπροστά του είναι ένας εκβιασμός από τους ξένους ‘ότι θα τα καταπιείς όλα και θα τα ψηφίσεις εσύ’». Και συνέχισε χαρούμενος: «...Ή θα ψηφίσει τα πάντα, ή θα χρειαστεί να μην κλείσει τη συμφωνία».
Ο τόνος στο «μην»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου