Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017

Σφοδρή επίθεση του Χρ. Σπίρτζη στον Γ. Στουρνάρα

Σφοδρή επίθεση κατά του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος εξαπέλυσε ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, αναφέροντας πως γνωρίζει τις απόψεις του κ. Στουρνάρα και διαφωνεί πολιτικά με αυτές και η απάντηση θα είναι ξεκάθαρη.
«Δεν εμπιστεύομαι τον κ. Στουρνάρα, αν δεν ξεκαθαρίσει ως Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και όχι ως πρώην υπουργός Οικονομικών συγκεκριμένων πολιτικών αντιλήψεων και δυνάμεων, αν πρέπει να υπάρχει ελληνικό τραπεζικό σύστημα ή όχι και αν θα υπάρχουν ενιαίοι διαφανείς κανόνες στη λειτουργία των τραπεζών στη χώρα μας», υπογράμμισε.
Σε συνέντευξή του στην KontraNews, ο κ. Σπίρτζης υπογραμμίζει ότι το ζητούμενο για τη συγκεκριμένη κυβέρνηση δεν ήταν ποτέ να κλείσει την αξιολόγηση με οποιοδήποτε κόστος, αλλά στις τελικές αποφάσεις να προβλεφθούν ευνοϊκά μέτρα για τους αδύνατους, καθώς και κοινωνική δικαιοσύνη στην κατανομή των υποχρεώσεων.
«Γιατί τόσα χρόνια δεν είχαν εντοπιστεί αυτά;»
Επ’ αφορμής της πρωτοβουλίας του κ. Στουρνάρα να στείλει το πόρισμα των ελεγκτών της Τράπεζας Αττικής στον εισαγγελέα, ο κ. Σπίρτζης σχολιάζει ενδεικτικά «ο Διοικητής της ΤτΕ έκανε το αυτονόητο ως όφειλε. 
Αυτό που μένει να μας εξηγήσει, είναι γιατί τόσα χρόνια και μετά από τόσους ελέγχους δεν είχαν εντοπιστεί από την Τράπεζα της Ελλάδος αυτά που εντοπίστηκαν σήμερα; Πρέπει επίσης να μας εξηγήσει αν οι διαπιστώσεις της ΤτΕ αφορούν μόνο την Τράπεζα Αττικής και τι θα πράξει με τις υπόλοιπες τράπεζες.
Να μας πει αν θα συνεχίσουν τα δάνεια με εγγύηση «τον αέρα» όπως πρόσφατα δηλώθηκε από εκδότη επιχειρηματία στη Βουλή. Με δύο λόγια αν πιστεύει ότι πρέπει να υπάρχει ελληνική τράπεζα ή αν είναι υπέρ της άποψης το τραπεζικό σύστημα της χώρας να είναι ελεγχόμενο πλήρως από ξένα συμφέροντα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου