Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Οι ειδήσεις οφείλουν να (μας) βολεύουν










 

 


 











 



Παραμένει και σήμερα τρίτη κατά σειρά ημέρα η ομοιότητα των πρωτοσέλιδων των δύο εφημερίδων, «Νέα» και «Ελευθερία», και φυσικά η απολύτως κοινή πολιτική γραμμή. Στον «κύκλο των χαμένων eurogroup» αναφέρονται τα «Νέα» στο Βατερλώ των Βρυξελλών αναφέρεται η «Ελευθερία» του Πειραιά.

Στον απόλυτα ίδιο ρυθμό και τα δύο ιδιωτικά τους ραδιόφωνα (Παραπολιτικά και Βήμα FM) που καθημερινά και με συνέπεια κινούνται ανάμεσα στις τοποθετήσεις των νεοδημοκρατών Αδωνη Γεωργιάδη, Μάκη Βορίδη, Κ. Χατζηδάκη στελέχη της ΝΔ με ολίγη από ΠΑΣΟΚ, τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΥΝ, τον πρόεδρο του ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ και με τους καθημερινούς χαρακτηρισμούς για την κυβερνητική πλειοψηφία (απίστευτοι, ανίκανοι, απατεώνες, ψεύτες, καταστροφικοί κλπ.)

Μέχρις εδώ τίποτε το παράξενο μια και όπως είναι δικαίωμά τους στα πλαίσια της «πολυφωνικής» ενημέρωσης που προσφέρουν ήδη από την αρχή της οικονομικής κρίσης και κυρίως μετά το 2015 όλα τα ιδιωτικά ΜΜΕ είναι απολύτως πολιτικά στρατευμένα στο ότι «η χώρα βυθίζεται λόγω ΣΥΡΙΖΑ, λόγω προσφύγων, λόγω ιδεοληψιών, λόγω μη συμμόρφωσης στους νόμους της αγοράς, λόγω Εξαρχείων κλπ.»

Σήμερα μετά την απόφαση να παραμείνει η διαπραγματευτική ομάδα στις Βρυξέλλες έχει «ανακαλυφθεί» από τα πρώην και νυν στελέχη του ΔΟΛ ότι η κυβέρνηση μαζεύει χρήματα στεγνώνοντας τα ταμεία για την περίπτωση που δεν κλείσει η συμφωνία (προς το παρόν δεν μιλάνε ακόμα για ρεσάλτο στο νομισματοκοπείο), ότι η κυβέρνηση ήθελε να βγούνε ακροδεξιοί στην Ευρώπη γιατί νόμιζε ότι αυτό θα συμβάλλει στην διαπραγμάτευση (!) και ότι όλο το εμπόδιο στην αξιολόγηση είναι ο νόμος για το συνδικαλισμό και τους δημόσιους υπαλλήλους! 

Τα πρωτοσέλιδα για τα απαράδεκτα τελεσίγραφα του ΔΝΤ και της τρόικας από το 2010 μέχρι το 2014 τώρα έγιναν εμμονές του ΣΥΡΙΖΑ στις δικαιολογημένες απαιτήσεις των θεσμών.  

Ο δρόμος του Κυριάκου Μητσοτάκη στρώνεται με τα τριαντάφυλλα της ελεύθερης (και καταχρεωμένης) ραδιοφωνίας και τηλεόρασης εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα την απόλυτη ομερτά σε όποιο ενοχλητικό εμπόδιο παρουσιάζεται είτε από καυτές δικογραφίες, είτε από καραμπινάτα σκάνδαλα σε βάρος του δημόσιου, είτε από την αδιανόητη στάση της Ν.Δ. που ενώ ασπάζεται την κάθε απαίτηση που διατυπώνουν οι θεσμοί και το ΔΝΤ και κυρίως ως προς τα εργασιακά και την πλήρη ιδιωτικοποίηση των οργανισμών κοινής ωφέλειας εντούτοις  ζητάει να τα αποδεχτεί η κυβέρνηση χωρίς τη δική της συναίνεση.

Σήμερα ξεπερνώντας κάθε έννοια όχι απλής δεοντολογίας αλλά και της λογικής ταύτισαν ένα ερωτηματολόγιο της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ με τη λογική της Χρυσής Αυγής λέγοντας ότι είναι ίδιοι! Η θεωρία των άκρων βρήκε τον καλύτερο εκφραστή της στα χείλη των δημοσιογράφων με την παραδοχή ότι οι νεολαίοι της αριστεράς αύριο θα είναι η «επιθετική πλέμπα που θα βαράει κόσμο».


Tότε τελεσίγραφα, τώρα; | Πρωτοσέλιδα των «Νέων» το 2012, το 2013, και το 2014
Στα πλαίσια της μιντιακής αυτής ομερτά και της προσπάθειας ανάδειξης του «χάους» που επικρατεί συμβαίνουν και διάφορα εξαιρετικά... χαριτωμένα:
  • Ανακοινώνεται πλέον καθημερινά το «πλήθος κινητοποιήσεων» ακόμα και κάποιες που αφορούν κινητοποιήσεις αντεξουσιαστών αλλά όχι τα μαζικά  αντιφασιστικά συλλαλητήρια όπως αυτό του περασμένου Σαββάτου.
  • Επαναλαμβάνεται η ανοησία για το χτίσιμο του πρύτανη στη Θράκη πριν από δέκα χρόνια αλλά δεν αναφέρεται το σημερινό καυτό πόρισμα για τις μπίζνες του πρύτανη που δικαιώνουν απολύτως τους αθωωμένους φοιτητές.
  • Διαλαλείται ότι τα δημόσια νοσοκομεία είναι υποστελεχωμένα αλλά πνίγεται κάθε είδηση για την αντίστοιχη κατάσταση των μεγάλων ιδιωτικών μονάδων υγείας  με τις ατέλειωτες ουρές και καθυστερήσεις π.χ. στις ακτινοβολίες ή στα χειρουργεία και την αντίστοιχη εικόνα ελλείψεων στο προσωπικό.
  • Διογκώνεται η παρουσία προσφυγικών ροών αλλά δεν ακούγεται κιχ για τις επικίνδυνες μεθόδους «αποτροπών» στο παρελθόν ούτε για τον τρόπο που οι άνθρωποι αυτοί μπορούν να ενταχθούν ενεργά στην ελληνική κοινωνία.
  • Σιωπή βασιλεύει ως προς την εξέλιξη των μεγάλων δικών με προεξάρχουσα αυτήν της Χρυσής Αυγής αλλά θριαμβευτικά ανακοινώνεται η αθώωση για το Βατοπέδι που τελικά ούτε σκάνδαλο ήταν ούτε έχασε χρήματα το δημόσιο!
  • Αφρούς έβγαλαν για την υποτιθέμενη φορολογική εξαίρεση βουλευτών και αιρετών αλλά στα ψιλά πέρασε η διάψευση. Προέβαλλαν την υποτιθέμενη δήλωση Νίκου Φίλη για εκλογές αλλά δεν σκέφτηκαν να αναφέρουν ότι η δήλωση αυτή δεν έγινε ποτέ.
  • Στηλιτεύουν και δικαίως την βούληση Ερντογάν να επαναφέρει τη θανατική ποινή αλλά ξεχνούν ότι την ίδια άποψη εξέφρασαν κατά καιρούς πολιτικοί της σημερινής αντιπολίτευσης όπως ο Α. Λοβέρδος ενώ  φρίττουν  στην ιδέα ότι μπορεί να ισχύει (όχι μόνο σε ολόκληρη την ΕΕ αλλά και στην Ελλάδα) ο νόμος για όλους τους κρατούμενους είτε ο νόμος αφορά τις άδειες είτε τις αποφυλακίσεις. Πολύ περισσότερο που στην Ελλάδα δεν ισχύει η θανατική ποινή και συνεπώς απαγορεύεται η απόλυτη στέρηση της ελπίδας.
Όλα λοιπόν για την αλήθεια και την ενημέρωση αρκεί να και οι δύο να παραμένουν (για το καλό τους!) στα δικά τους μέτρα και σταθμά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου