Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017

Bάζουν Χ στη δημόσια υγεία Χαρακτηρίζοντας “παράνομους” από τους διοικητές έως τις καθαρίστριες των νοσοκομείων, ο Β. Οικονόμου παρουσίασε στη Βουλή το σχέδιο του κόμματός του για τη δημόσια Υγεία. Ένα σχέδιο που περιγράφεται στο τρίπτυχο “απολύσεις - απολύσεις - απολύσεις”.
Τα όσα ο τομεάρχης Υγείας της Ν.Δ. αποκάλυψε χθες στη Βουλή μαρτυρούν την πολιτική αντίληψη και τον σχεδιασμό της νεοφιλελεύθερης παράταξης ως προς τη λειτουργία του συστήματος δημόσιας Υγείας αυστηρά προσανατολισμένα στην εξυπηρέτηση “υποχρεώσεων” προς μια μερίδα οικονομικών και επιχειρηματικών συμφερόντων που εδώ και χρόνια κυριολεκτικά θησαύρισαν εις βάρος των παροχών που η Πολιτεία υποχρεούται να προσφέρει.
Η μετάγγιση εκατομμυρίων ευρώ στις εργασιακές γαλέρες των εργολάβων, που γιγαντώθηκε χρόνο με τον χρόνο την προηγούμενη πενταετία, προκάλεσε την απώλεια πολύτιμων πόρων για τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας. Η έξωση των εργολάβων που επέβαλε η ηγεσία του υπουργείου προκάλεσε την αντίδραση τόσο των ίδιων όσο και της Νέας Δημοκρατίας, που σήμερα ζητεί την επιστροφή σε ένα καθεστώς σπατάλης και εργασιακής ανασφάλειας.
Χαρακτηρίζοντας “παράνομους” από τους διοικητές έως τις καθαρίστριες των νοσοκομείων, ο Β. Οικονόμου παρουσίασε στη Βουλή το σχέδιο του κόμματός του για τη δημόσια Υγεία. Ένα σχέδιο που περιγράφεται στο τρίπτυχο “απολύσεις - απολύσεις - απολύσεις”.
Την ίδια ώρα ο Β. Οικονόμου απειλεί τους πολίτες με διάλυση των Τοπικών Ομάδων Υγείας (ΤΟΜΥ) προαναγγέλλοντας την κατάργηση ενός δικτύου πρωτοβάθμιας φροντίδας (προαγωγή, πρόληψη, διάγνωση, θεραπεία) του πολίτη επιστρέφοντας με τον τρόπο αυτόν στην οικονομική αιμορραγία του συστήματος προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων που εδώ και δύο χρόνια καραδοκούν έξω από πολιτικά γραφεία και δικαστικές αίθουσες για τα “διαφυγόντα” κέρδη τους. Χαρακτηρίζοντας “ρουσφέτια” τη στελέχωση των Τοπικών Ομάδων Υγείας με παθολόγους, παιδίατρους και νοσηλευτικό προσωπικό, ο Β. Οικονόμου απειλεί και στην περίπτωση αυτήν με ένα ακόμη πογκρόμ απολύσεων.
Κατά τη διάρκεια της τελευταίας πολιτικής του στέγασης ο σημερινός τομεάρχης Υγείας της Ν.Δ. χαρακτήρισε “σοβιετικού τύπου θύλακες” τις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας των πολιτών κλείνοντας, ως όφειλε, το μάτι στα ιδιωτικά κέντρα που ο αντιπρόεδρός του φρόντισε το 2014 να προικίσει με χιλιάδες πελάτες.
Ξεχνά προφανώς ή κάνει πως ξεχνά ο Β. Οικονόμου ποιος δρομολόγησε τη διάλυση του ΕΟΠΥΥ, τη «διαθεσιμότητα» χιλιάδων εργαζόμενων και τη συνολική κατάρρευση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
 Δεν είναι, όμως, μόνο η έλλειψη μνήμης που καταλογίζει κανείς στον εκπρόσωπο της Ν.Δ. και οι ιδεολογικές του αγκυλώσεις. Είναι η απέχθεια προς ό,τι θυμίζει στον ίδιο και τον αρχηγό του τη λογική ενός κοινωνικού κράτους στην υπηρεσία του πολίτη. 
Είναι η υπεράσπιση της κερδοφορίας των ιδιωτών η μοναδική τους φροντίδα, ακόμη και όταν αυτή αποβαίνει εις βάρος των πολιτών και του δημόσιου χρήματος. Αυτοί είναι και αυτό είναι το σχέδιό τους. Σχέδιο μαζικών απολύσεων και σχέδιο κερδοφορίας των ιδιωτικών συμφερόντων και στην Υγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου