Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Δεν υπάρχει ελπίς! Οι 300 στη Βουλή αντί για εξοπλισμούς μιλούν για τον Μπελογιάννη!-Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ









 











 Η συζήτηση στη Βουλή υποτίθεται ότι γίνεται για να αποφασιστεί αν θα γίνει προανακριτική επιτροπή για τα εξοπλιστικά προγράμματα της περιόδου Γιάννου Παπανωνίου. Θα περίμενε λοιπόν,κάθε λογικός άνθρωπος να αναμένει να ακούσει κάτι για τους εξοπλισμούς. Πως αγοράστηκαν, γιατί αγοράστηκαν τόσο ακριβά, ποιος τελικά ήταν ο ρόλος του ΚΥΣΕΑ -αυτό αποφάσιζε- ποιες είναι οι επιπτώσεις των τραγικών επιλογών που έγιναν κι άλλα πολλά…

Εδώ όμως είναι …Βαλκάνια. Στο ελληνικό κοινοβούλιο οι περισσότεροι από τους 300 ζουν στο δικό τους κόσμο! Όσες φορές επιλέξαμε το κανάλι της Βουλής που μεταδίδει τη συζήτηση ακούσαμε πολλά για ….τον Νίκο Μπελογιάννη, την αξιολόγηση κι ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. Βουλευτές τελείως αδιάβαστοι με το θέμα των εξοπλισμών λένε “άρες μάρες κουκουνάρες”! 
Ως συνήθως θα πείτε…

Δεν γνωρίζει κανένας τους τι συμβαίνει στην Εθνική Άμυνα; Δεν ξέρουν τα τεράστια προβλήματα που έχουν προκληθεί όχι μόνο από την εποχή του Γιάννου Παπαντωνίου,αλλά και πριν και μετά απ΄ αυτή; Κάποιοι από τους βουλευτές που μιλούν περί ανέμων και υδάτων σήμερα στη Βουλή ήταν και τότε ενεργοί στο πολιτικό παιχνίδι. Όταν κάποιοι γράφαμε και λέγαμε ότι κάτι δεν πάει καλά με τους εξοπλισμούς μας έλεγαν γραφικούς. 
Κι όταν μετά όλοι τους φόρεσαν τον μανδύα της …διαφάνειας και σταμάτησαν να αγοράζουν ακόμη και …βίδες για τις ΕΔ, κατηγορούσαν όποιον έθετε θέμα “αφοπλισμού” ότι πιθανόν …τα ΄πιανε! Υπήρξε περίοδος που στις εφημερίδες και στα ΜΜΕ γενικά οι δημοσιογράφοι απέφευγαν να προτείνουν θέματα που είχαν να κάνουν με τα τεράστια προβλήματα που είχαν αρχίσει να προκαλούνται στο ελληνικό οπλοστάσιο. Γιατί υπήρχε το κλίμα ότι όποιος μιλά και ενδιαφέρεται γι΄ αυτά τα θέματα είχε…πονηρούς σκοπούς.

Τώρα που όλοι οι …λογαριασμοί έχουν έρθει για να πληρωθούν, από το βήμα της Βουλής σχεδόν όλοι “σφυράνε αδιάφορα”. Κι αν κάτι πάει στραβά νομίζουν ότι έχουν εύκολο …θύμα. 
Τους στρατιωτικούς.Μην έχετε καμία αμφιβολία. Κάνουν λάθος γιατί τα άλλοθι τελειώσανε.

ΥΓ. Είναι πραγματική ντροπή μετά από τόσα χρόνια να γίνεται διάλογος με όρους Εμφυλίου! Ντροπή!  Εξαίρεση ο Δημήτρης Κρεμαστινός που θύμισε σ΄ όλα τα “κομματικά κοκοράκια” ,ότι στην Ισπανία ο ίδιος  ο Φράνκο τίμησε ΟΛΟΥΣ τους νεκρούς του άγριου ισπανικού Εμφυλίου. 
Θα ΄πρεπε να ντρέπονται όσοι σήμερα επιμένουν να κρατούν “ζωντανό” τον δικό μας Εμφύλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου