Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

«Λύκος στα πρόβατα»







 





Συντάκτης: Α.Ψ.
Οι διευθυντές των εφημερίδων (πλην ΔΟΛ):  Σεραφείμ Φυντανίδης (Ελευθεροτυπία), Χρήστος Θεοχαράτος (Έθνος), Δημήτρης Μαρούδας (Νίκη), Κώστας Κοντοπάνος (Αυριανή), Κώστας Γερονικολός (Δημοκρατικός Λόγος), Σπύρος Καρατζαφέρης (48 Ώρες) και Κώστας Παπαϊωάννου (Ποντίκι) συνελήφθησαν επί κυβέρνησης Κων/νου Μητσοτάκη (1991) επειδή τόλμησαν να δημοσιεύσουν μία προκήρυξη της 17 Νοέμβρη. Ο Σ. Φυντανίδης συνελήφθη μάλιστα την ώρα που μιλούσε σε ιδιωτικό ραδιοσταθμό.
Οδηγήθηκαν αμέσως στον Κορυδαλλό διότι δεν άσκησαν το δικαίωμα της έφεσης μετά την αυτόφωρη καταδίκη τους σε φυλάκιση. Εξω από τον Κορυδαλλό έγινε μεγάλη συγκέντρωση επώνυμων και ανώνυμων και σύντομα οι διευθυντές αφέθηκαν ελεύθεροι ενώ η είδηση υποβαθμίστηκε σε αρκετά ΜΜΕ μεταξύ αυτών και της απολύτως ελεγχόμενης (τότε) από την κυβέρνηση δημόσιας τηλεόρασης.
Η αυταρχική αυτή φίμωση του Τύπου και ο διασυρμός της κυβέρνησης αποτέλεσαν στη συνέχεια ένα καλό παράδειγμα προς αποφυγή για κάθε νέα κυβερνητική πλειοψηφία και κάθε πολιτικό.
Υπήρξαν έκτοτε και ορισμένα μεμονωμένα ανάλογα «μικρο»επεισόδια μέχρι την σύλληψη το 2016 των δημοσιογράφων που κατηγορήθηκαν για εκβιασμό (Μαυρίκος, Μουσας, Φράγκος), μαύρο χρήμα κλπ. για τους οποίους όμως δεν υπήρξε αντίδραση από ΜΜΕ ή συνδικαλιστικούς φορείς.
Χθες μετά τη μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και ενδεχόμενο εκβιασμό που υπέβαλλε ο Πάνος Καμένος συνελήφθησαν τα δύο στελέχη των πειραϊκών Παραπολιτικών και όπως ήταν φυσικό η σύλληψη αυτή έγινε το πρώτο θέμα σε όλα τα δελτία και τις εκπομπές ενώ άμεση ήταν και η αντίδραση των κομμάτων και της ΕΣΗΕΑ. Ο υπ. Αμυνας αντέδρασε σχεδόν βίαια δεδομένου ότι στόχος της επίθεσης ήταν το ανήλικο παιδί του και αιτία η λίστα του ΚΕΕΛΠΝΟ που ο ίδιος είχε παραδώσει στην ΕΣΗΕΑ στην οποία ισχυρίζεται ότι αναγράφονται τα ποσά που είχαν εισπράξει οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι.
 Οι διάλογοι των δύο συλληφθέντων που δημοσιεύονται σήμερα στα ΜΜΕ πράγματι είναι εμετικοί άξιοι της ...επώνυμης σχολής δημοσιογραφίας από την οποία «αποφοίτησαν» και οι συγκεκριμένοι. 
Η ίδια σχολή εξάλλου έχει κατά καιρούς στοχοποιήσει παιδιά πολιτικών, γυναίκες και άνδρες πολιτικούς με διασπορά ψευδών και κατασκευασμένων ειδήσεων χωρίς ωστόσο κανείς πέρα από τις σφοδρές καταγγελίες να προχωράει άμεσα σε μηνύσεις που να επισείουν σύλληψη. Αυτό είναι και το σημείο που όφειλε να μην ξεπεράσει ο κατ' εξακολούθηση λάτρης των μηνύσεων Πάνος Καμένος. Από δική του (της συζύγου του) μήνυση είχε συλληφθεί το 2012 και ο Αιμ. Λιάτσος ενώ με δική του αγωγή δικάζεται αύριο ο σκιτσογράφος Α. Πετρουλάκης. Σήμερα κανένας δεν θυμάται ότι ο Αιμ. Λιάτσος ζήτησε το 2013 συγνώμη αλλά όλοι θυμούνται τις χειροπέδες.
Ο υπ. Άμυνας έχει φωνάξει πολλές φορές «έρχεται λύκος» και τώρα που αντικειμενικά έχει το δίκιο με το μέρος του μια και η αθλιότητα άγγιξε το παιδί του δεν υπάρχει κανείς που να υποστηρίζει αυτή του την ενέργεια.
Ακόμα και όσοι κατανοούν το θυμό του διαφωνούν κάθετα με την αυταρχική μέθοδο που επέλεξε να ακολουθήσει. Η δημόσια καταγγελία είναι για τον κάθε πολιτικό η πλέον ενδεδειγμένη μέθοδος ειδικά όταν έχει αποδείξεις και στοιχεία προσπάθειας εκβιασμού του. Όπως πήγε λοιπόν τη λίστα του ΚΕΕΛΠΝΟ στην ΕΣΗΕΑ, η οποία προφανώς θα ασχολείται με την καταγγελία αυτή, με τον ίδιο τρόπο έπρεπε άμεσα να καταγγείλει στην ΕΣΗΕΑ την ανθρωποφαγία σε βάρος του ανήλικου παιδιού του. Η δικαιοσύνη θα έκρινε μετά το αν και κατά πόσο η καταγγελία αυτή θα είχε και ποινικές συνέπειες.
Μπορεί η στάση πολλών ΜΜΕ να είναι σήμερα προσχηματική και υποκριτική και να υπαγορεύεται από το αντικυβερνητικό μένος εκδοτών και καναλαρχών που είδαν το ζεστό δανεικό χρήμα να κυλάει μακριά τους, όμως η αυταρχική συμπεριφορά του Υπουργού σκέπασε το δίκιο του και κάλυψε τις αθλιότητες των συγκεκριμένων δημοσιογράφων.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου