Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

Αντιδράσεις στη ΝΔ για τα κατορθώματα του Κυριάκου




«Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια». Με τη φράση αυτή, που είχε ειπωθεί από τον Ιούλιο Καίσαρα, σχολίασε στο Documento κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ τα «κατορθώματα» του Κυριάκου Μητσοτάκη, σχετικά με τα ξεχασμένα για έντεκα χρόνια δάνεια που πήρε η οικογένειά του για την εφημερίδα «Κήρυκας Χανίων».


 Σύμφωνα με τον συνομιλητή μας, μπορεί δημοσίως –για ευνόητους μέχρι στιγμής λόγους– να μην υπάρχει κριτική για τους χειρισμούς του σημερινού προέδρου της ΝΔ, «αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν μας απασχολεί στην κοινοβουλευτική ομάδα… 
Δεν μπορεί να κατηγορούμε –ορθώς κατά τη γνώμη μου– τον ΣΥΡΙΖΑ για το 1% των μετοχών της “Αυγής” σε εταιρεία της Κύπρου και να μην απαντάμε πειστικά πώς και με ποιους όρους δόθηκαν τόσα δάνεια για μια επαρχιακή εφημερίδα που ανήκει στην οικογένεια του Κυριάκου...».

Και εδώ που τα λέμε είναι κομματάκι δύσκολο σ’ ένα κόμμα με τόσες συνιστώσες, βιλαέτια και καπετανάτα να περάσει αβρόχοις ποσί η σκανδαλώδης δανειοδότηση της εφημερίδας των Μητσοτάκηδων.

Από πού να ξεκινήσει κανείς όμως και πού να τελειώσει… 
Τα στελέχη του καραμανλικού μπλοκ βγάζουν φλύκταινες όταν σχολιάζουν την... ευκολία (sic) με την οποία μια τοπική εφημερίδα απέσπασε τέτοια ευνοϊκή μεταχείριση από τις τράπεζες, που ούτε η «Wall Street Journal» δεν θα κατάφερνε.

Τα... καλύτερα όμως ακούγονται στο στρατόπεδο του Αντώνη Σαμαρά. «Ολα εδώ πληρώνονται» δήλωσε περιχαρής –στην κυριολεξία– στο Documentο ένας από τους πιο γνωστούς υπασπιστές του πρώην. 
«Ας εξηγήσουν ο Κυριάκος και η Ντόρα τα της οικογενειακής… επιχειρηματικότητας και αν έχουν τα κουράγια ας κάνουν πράξη τα λόγια που συχνά επαναλαμβάνουν περί διαφάνειας κι άλλα τινά. Ιδού... ο Κήρυκας ιδού και η Ρόδος» πρόσθεσε με σκωπτική διάθεση.

Οι αποκαλύψεις του Documento για τα δάνεια του «Κήρυκα Χανίων» έχουν προκαλέσει πολλές συζητήσεις στη ΝΔ. Εξάλλου είναι ενδεικτική της αυξανόμενης αγωνίας που διακατέχει την ηγεσία της ΝΔ η αφωνία της πλειονότητας των γαλάζιων βουλευτών. 
Με εξαίρεση τον γνωστό Aδωνη, τη διαδικτυακή κομπανία Μουρούτη και τη μαντολινάτα του Μπάμπη, ουδείς εχέφρων κεντροδεξιός βουλευτής θεώρησε σκόπιμο να τοποθετηθεί δημοσίως υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα δάνεια του «Κήρυκα». 

Σύμφωνα μάλιστα με κάποιες πληροφορίες, κορυφαία στελέχη της ΝΔ, που δηλώνουν κεντροδεξιοί, όχι μόνο φυλάνε τα ρούχα τους, αλλά λένε συνομιλώντας με φίλους τους δημοσιογράφους πως ο Κυριάκος «πρέπει να απαντήσει με πειστικά επιχειρήματα στις αποκαλύψεις για τα επίμαχα δάνεια».
 Ενώ κάποιοι κακεντρεχείς –απ’ όλα έχει ο γαλάζιος μπαξές– υποστηρίζουν πως «όπως έστρωσε ας κοιμηθεί ο Κυριάκος», υπονοώντας πως δεν πρόκειται να του παράσχουν πολιτική στήριξη, ούτε να κάνουν δημοσίως κάποια δήλωση.

Να σημειώσουμε, τέλος, πως η στήριξη που έδωσαν απλόχερα στον Κ. Μητσοτάκη τα κανάλια της διαπλοκής, θάβοντας την είδηση για τα δάνεια του «Κήρυκα Χανίων» είναι χωρίς αντίκρισμα. Κι αυτό για έναν απλό και κατανοητό, ακόμη και για τον Κυριάκο και τους συμβουλάτορές του, λόγο: τα δάνεια δόθηκαν, το θέμα αποκαλύφθηκε και τώρα είναι ώρα να δοθούν και οι σχετικές απαντήσεις από τη σημερινή ηγεσία της ΝΔ. 
Τα υπόλοιπα είναι φληναφήματα.

Κεντροδεξιά στελέχη φυλάνε τα ρούχα τους και υποστηρίζουν πως πρέπει να δοθούν πειστικές απαντήσεις

Εμπάργκο στην ΕΡΤ!

Διχασμένο εμφανίζεται το κόμμα της ΝΔ για το ενδεχόμενο να κηρύξει εμπάργκο(!) στην ΕΡΤ διότι –άκουσον άκουσον– μετέδωσε (ύστερα από πρωτοφανείς παλινωδίες) σποτ της εφημερίδας μας που αναφερόταν μεταξύ άλλων και στο... επίτευγμα του Μητσοτάκη να πάρει δάνεια εκατομμυρίων για τον «Κήρυκα Χανίων». 

Σε συνομιλία που είχαμε με βουλευτή που βρίσκεται – εκ της θέσεώς του– πολύ κοντά στον Κυριάκο μας εξέφρασε την απορία του για τη σχετική πληροφορία, ενώ πρόσθεσε πως «όλα αυτά είναι ανοησίες που ενδεχομένως να αναπαράγουν κάποιοι ακραίοι μέσα στη ΝΔ και σίγουρα κάποιοι τηλεοπτικοί μαϊντανοί». 
Πάντως θα έχει ενδιαφέρον το κόμμα που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής να προχωρήσει σε μια τέτοια ιταμή και εξόχως αντιδημοκρατική συμπεριφορά. 
Αν και από τη ΝΔ του Κυριάκου και του Σαμαρά όλα μπορεί κανείς να τα περιμένει. 
Μην ξεχνάμε εξάλλου το «μαύρο» που έριξε στην ΕΡΤ η ΝΔ τον Ιούνιο του 2013, όταν συγκυβερνούσε με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου