Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

Τα πανάκριβα γούστα του Φρανσουά Φιγιόν














Παρίσι, της Μαρίας Δεναξά
Μπορεί ο Φρανσουά Φιγιόν να είναι λιγότερο φιγουρατζής από τον Νικολά Σαρκοζί, ωστόσο τα πανάκριβα γούστα του και η πλουσιοπάροχη ζωή που διάγει στο παρασκήνιο της πολιτικής του καριέρας, θυμίζουν σε πολλά τον πρώην πρόεδρο της γαλλικής Δημοκρατίας.
Πρόσφατη προεκλογική του επίσκεψη σε φιλανθρωπική οργάνωση όπου μίλησε για τη φτώχεια και τους κοινωνικά αποκλεισμένους, προκάλεσε αντιδράσεις και στάθηκε η αφορμή ώστε οι αντίπαλοι του να τον κατηγορήσουν για υποκρισία και να του βγάλουν τα άπλυτα του στη φόρα.


Σύμφωνα με διάφορα δημοσιεύματα, ο Φιγιόν διάγει βίο χλιδής την ώρα που ζητάει μέσα από το πρόγραμμα του αυστηρή λιτότητα και περισσότερη αλληλεγγύη για όσους πλήττονται από την οικονομική κρίση.
Δεν ξέρει… τι έχει!
Ο υποψήφιος της δεξιάς για τη διεκδίκηση της γαλλικής προεδρίας στις προσεχείς εκλογές φέρεται να ανήκει στην τάξη των πλουσίων.
Είναι ιδιοκτήτης ενός κάστρου στην περιοχή Le Mans, το οποίο αγόρασε το 1993 έναντι 440.000 ευρώ και, σύμφωνα με δηλώσεις του, η αξία του σήμερα ξεπερνά τις 650.000.
 Το κάστρο διαθέτει ένα μεγάλο σαλόνι δεξιώσεων με τζάκι, μικρότερους χώρους υποδοχής, 14 υπνοδωμάτια, ένα παρεκκλήσι, πολλά βοηθητικά κτίρια, ξενώνες, ελικοδρόμιο και κήπους 6 στρεμμάτων.
Στην ιδιοκτησία του Φιγιόν ανήκει ένα διαμέρισμα στο Παρίσι, καθώς και αγωνιστικά αυτοκίνητα που είναι το πάθος του.
Το 2011 ίδρυσε την συμβουλευτική εταιρία επικοινωνίας 2F, της οποίας είναι ο μοναδικός υπάλληλος.
Έτσι εκτός από την πρωθυπουργική και βουλευτική αποζημίωση εισπράττει κάθε μήνα από την εταιρία του 18.000 ευρώ!
 Στα παραπάνω έρχεται να προστεθεί και η ροπή του υποψήφιου των Ρεπουμπλικανών προς την πολυτέλεια. Όταν ήταν πρωθυπουργός χρησιμοποιούσε ένα κρατικό Falcon X, κάθε Σαββατοκύριακο για να επισκεφθεί την προεκλογική του περιφέρεια όπου βρίσκεται το κάστρο του.


 Μια απόσταση 230 χιλιομέτρων από το Παρίσι, η οποία κόστιζε στους Γάλλους φορολογούμενους 30.000 ευρώ την εβδομάδα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου