Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Πίσω από τον Σόιμπλε κρύβεται ο Μητσοτάκης, υποστηρίζει η κυβέρνηση









Μητσοτάκης = Σόιμπλε. 
Τόσο απλά, τόσο λιτά, με κάθε ευκαιρία και αφορμή, η κυβέρνηση θα αποπειράται να ταυτίζει τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας με τους σκληρούς εταίρους και δη με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών.
«Ο ελληνικός λαός έχει δικαίωμα να γνωρίζει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα είναι τίποτε άλλο από ένας τοποτηρητής των συμφερόντων των δανειστών», σημείωνε κυβερνητικό στέλεχος, σε μια πολύ σκληρή, χωρίς αμφιβολία, φράση του. Την προσπάθεια αυτή ταύτισης του αρχηγού της μείζονος αντιπολίτευσης την έχουμε ήδη παρακολουθήσει, θα την δούμε, ασφαλώς πολλές φορές ακόμη, και φυσικά στις εκλογές.
Καθόλου τυχαία, συνεπώς, η επίθεση που εξαπέλυσε στην ηγεσία της ΝΔ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μέσω συνέντευξής του στην κυριακάτικη “Kontra News”. Είναι χαρακτηριστική η μομφή που απευθύνει στον αντίπαλο, ότι δεν ψήφισε τη στήριξη των χαμηλοσυνταξιούχων «για να κάνει το χατίρι της Γερμανίας».
Τον κατηγορεί, αναλυτικότερα, ότι «δεν χάνει ευκαιρία να υποστηρίξει απροσχήματιστα οποιαδήποτε παράλογη απαίτηση και οποιαδήποτε αιτίαση εκ μέρους των πιο ακραίων από τους δανειστές. Δεν χάνει ευκαιρία να υπερθεματίσει σε τιμωρητικότητα απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση συντασσόμενος άλλοτε με το ΔΝΤ και άλλοτε με ξένες κυβερνήσεις. Πολλές φορές εμφανίζεται ακόμη και χαιρέκακος όταν κάποιοι από τους δανειστές αδίκως δημιουργούν προβλήματα στην ομαλή εξέλιξη των διαβουλεύσεων με την Ελλάδα».
Και όλα αυτά, γιατί σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου πάντα, ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει εκπονήσει ένα σχέδιο με τους εξής σταθμούς: Αποτυχία των διαπραγματεύσεων –Εκλογές –Νίκη της ΝΔ. Με τελευταίο σταθμό, την εφαρμογή σκληρού προγράμματος και κοινωνικής ισοπέδωσης, το οποίο θα χρεώσει επιπλέον, στην αποτυχημένη, όπως θα ισχυριστεί, διακυβέρνηση από τους ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ.
Γι’ αυτό και όσο δεν κλείνει η αξιολόγηση -με ευθύνη των εταίρων, όπως θα υποστηρίζει η κυβέρνηση- θα (προ)καλείται ο Κυρ. Μητσοτάκης να παίρνει καθαρή θέση έναντι των παράλογων απαιτήσεων της άλλης πλευράς. Ενώ, ως …καθυστερημένο πρωτοχρονιάτικο δώρο διάβασε η Κουμουνδούρου την απροκάλυπτη επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα από τον Μάνφρεντ Βέμπερ (στα «Νέα Σαββατοκύριακο). Χαρακτηρίζοντας, έτσι, «καθοδηγητή του κ. Μητσοτάκη» τον επικεφαλής της ευρωομάδας του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου