Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Η ωμή αλήθεια του Μητσοτάκη: Θα κάνουμε μονομερείς ενέργειες για χατίρι των μεγάλων επιχειρηματιών (βίντεο)-Σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha με αφορμή τον ένα χρόνο από την εκλογή του στην ηγεσία του κόμματος, ο Κυρ. Μητσοτάκης ξεδίπλωσε, με εξαιρετικά αποκαλυπτικό τρόπο, όλη τη νεοφιλελεύθερη βεντάλια που αποκαλεί «συμφωνία αλήθειας»


 

 


Μπορεί η ΝΔ να κατακεραυνώνει την κυβέρνηση για οποιαδήποτε ενέργεια δεν έχει συμφωνηθεί κατά γράμμα με τους δανειστές (όπως το πρόσφατο επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους), ωστόσο, ο πρόεδρος της «γιορτάζει» τον ένα χρόνο στην προεδρία με μία υπόσχεση στα μεγάλα συμφέροντα: 
«Ελεγχόμενα» θα προχωρήσουμε σε μείωση φορολογίας στις επιχειρήσεις (!) και στη μείωση δαπανών (άραγε από που θα καλύψει την απώλεια στα φορολογικα έσοδα) διαβεβαίωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης μιλώντας στο δελτίο του Alpha

Εκτός, λοιπόν, από το «θα κάνουμε όσα ζητεί ο Σόιμπλε και άλλα τόσα», ο «μεταρρυθμιστικός» οίστρος της ΝΔ περιλαβάνει ακόμα και «μονομερή» στήριξη των μεγάλων συμφερόντων την ώρα που η παραμικρή ενίσχυση στα στρώματα που πλήττονται χαρακτηρίζεται τυχοδιωκτισμός.

Απολύσεις, απολύσεις, απολύσεις
Ο πρόεδρος της ΝΔ, ενώ επανέλαβε υποκριτικά πως δεν πρόκειται να προχωρήσει σε απολύσεις στον δημόσιο τομέα (όπως έκανε ως υπουργός),

 τόνισε με νόημα πως δεν πρόκειται να δεχθεί «παράνομες μονιμοποιήσεις».
 Μάλιστα κατηγόρησε, συνεχίζοντας την προπαγάνδα του Πρώτου Θέματος, την κυβέρνηση πως εξακολουθεί και προσλαμβάνει κόσμο εφαρμόζοντας ρουσφετολογική πολιτική. «Εμείς απολύσεις δεν θα κάνουμε αλλά αν ένας συμβασιούχος μονιμοποιείται με τρόπο παράνομο δεν θα το δεχτούμε. Παράνομες μονιμοποιήσεις δεν θα δεχτούμε. Όλα αυτά τα κάνει η κυβέρνηση για να δημιουργηθεί μια νέα φάμπρικα μονιμοποιήσεων» είπε.

«Νόμος και τάξη» και... ξανά φυλακές τύπου Γ'

Ο Κυρ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση την οποία και κατηγόρησε πως δεν έχει την πολιτική βούληση να αντιμετωπίσει την τρομοκρατία τονίζοντας πως αν και έχει εμπιστοσύνη στην Ελληνική Αστυνομία, δεν είναι σίγουρος για τους πολιτικούς προϊσταμένους. « Η αδυναμία της κυβέρνησης είναι καταδικαστέα. Έχει ιδεολογική αφετηρία. Η ΕΛΑΣ αν είχε πολιτική εντολή θα μπορούσε να καθαρίσει τα Εξάρχεια» τόνισε ενώ επανέλαβε τη γνωστή ράση πως ο ίδιος θα «καθαρίσει την περιοχή» γιατί έχει, όπως είπε την πολιτική βούληση. 
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, που προσπαθεί να «πουλήσει» τάξη και ασφάλεια» μιμούμενος τον Αντ. Σαμαρά, οι αντιεξουσιαστές είναι οι τρομοκράτες της επόμενης γενιάς ενώ έκανε λόγο για διασυνδέσεις με ποινικούς στις φυλακές.
«Πρέπει να σπάσει ο ομφάλιος λώρος» τόνισε προσθέτοντας πως θα καταργήσει τον νόμο Παρασκευόπουλου και θα προχωρήσει στη δημιουργία τουλάχιστον μίας φυλακής ύψιστης ασφαλείας.
Κάνοντας τον απολογισμό για τον ένα χρόνο στην ηγεσία του κόμματος ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως δεν διέψευσε τις προσδοκίες των πολιτών καθώς η ΝΔ κατόρθωσε, όπως είπε, να αρθρώσει ένα διαφορετικό πολιτικό λόγο και να αλλάξει δομές. 
«Οι πολίτες αρχίζουν να μας ακούν. Αν κάναμε μια πρόβλεψη πριν ένα χρόνο για μια τόσο μεγάλη αντιστροφή του κλίματος θα με λέγατε υπεραισιόδοξο. Ο χρόνος αλλάζει τα πράγματα αρκετά γρήγορα όταν γίνεται συστηματική δουλειά» δήλωσε χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως το μεγαλύτερο πρόβλημα για τη ΝΔ ήταν ότι ήταν ταυτισμένη με το παλιό πολιτικό κατεστημένο. 
«Η ΝΔ έχει κάνει και τα λάθη της. Έχουμε κάνει αυτοκριτική και έχουμε αλλάξει πολλά. Το πιο σημαντικό μας επίτευγμα είναι ότι έχουμε ένα πραγματικό σχέδιο, τη Συμφωνία Αλήθειας» δήλωσε.
Απαντώντας σε ερώτηση για το ποιοί θα στελεχώσουν την κυβέρνηση της ΝΔ ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για την ανάγκη να υπάρξει ένα μείγμα εμπειρίας και ανανέωσης τονίζοντας πως η κυβέρνησή του θα έχει και αρκετούς εξωκοινοβουλευτικούς. 
Όπως είπε ο κ. Τσίπρας απαξίωσε την ιδέα της πολιτικής ανανέωσης και για αυτό θα πρέπει να δοθεί ξανά μια ελπίδα . «Εμείς προτάσσουμε την ελπίδα της αλήθειας απέναντι στο ψέμα» είπε επαναλαμβάνοντας το αίτημά του για εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου