Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Προσλήψεις στο δημόσιο: Βερναρδάκης vs αρχηγού ημιθανούς πολιτικού κόμματος & θαυμαστή Μεταξά





































«Το σπιράλ του απληροφόρητου νεοφιλελεύθερου». Πρόκειται για τίτλο ανάρτησης μέσω της οποίας ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Χριστόφορος Βερναρδάκης, άστραψε και βρόντηξε, μέσω facebook, αναφορικά με την συζήτηση που άνοιξε πρόσφατα περί δήθεν… 27.000 κομματικές προσλήψεις στο Δημόσιο.
Αναφερόμενος στην «πληθώρα λαθροχειριών» για τον αριθμό των υπαλλήλων του Δημοσίου και το μισθολογικό κόστος τους στην οποία προέβη προ μηνών ο ΣΕΒ, ο υπουργός «φωτογραφίζει» τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, κατηγορώντας τον ότι υιοθετεί αυτήν την λαθροχειρία και σπεύδει να μιλήσει για «27.000 κομματικές προσλήψεις στο Δημοσιο». Δεν τον ονομάζει, αλλά με αιχμηρό τρόπο τον αποκαλεί «αρχηγό ημιθανούς κόμματος».
Απαντώντας του, ο κ. Βερναρδάκης συμφωνεί ότι ο εν λόγω αριθμός προσλήψεων προκύπτει από την αύξηση της απασχόλησης, αλλά διευκρινίζει κατηγορηματικά ότι ο αριθμός αυτός δεν αφορά τον Δημόσιο τομέα. Όπως σημειώνει, αντίστοιχη μέθοδο ακολούθησε ο ΣΕΒ για να παρουσιάσει τα στοιχεία στο δελτίο του.
Δεύτερος που μπαίνει στο στόχαστρο του υπουργού είναι «γνωστός βουλευτής της ΝΔ και θαυμαστής του Ι.Μεταξά, “υπερθεματιστής” του να επιστρέψουν τα χρήματα στους καναλάρχες, ο οποίος δηλώνει επιπλέον ότι η ΝΔ θα απολύσει αυτούς που προσέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ – δηλαδή αυτούς που του είπε ο αρχηγός του μικρού κόμματος – που του υπέδειξε ο ΣΕΒ – και πάει λέγοντας».
Αν και δεν τον κατονομάζει, σχετική δήλωση, να σημειωθεί, έκανε προσφάτως οΝίκος Δένδιας, λέγοντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, ότι «στο δημόσιο υπάρχουν 27.000 καινούριες μισθοδοσίες» υπαλλήλων για τους οποίους είπε ουσιαστικά ότι «η ΝΔ θα τους απολύσει».
«Οσες και όσοι θέλουν να παρακολουθούν τα επίσημα στοιχεία του προσωπικού του δημόσιου τομέα, όλων των ειδών και όλων των κατηγοριών, μπαίνουν εδώ, στοapografi.yap.gov.gr,» κατέληξε στο σχόλιό του ο υπουργός.
Αναλυτικότερα, η ανάρτηση του κ. Βερναρδάκη:
To σπιράλ του απληροφόρητου νεοφιλελεύθερου
Κάπου τον Απρίλιο – Μάιο στο Μηνιαίο Δελτίο του ο ΣΕΒ προβαίνει σε πλήθος λαθροχειριών για τον αριθμό των υπαλλήλων του Δημοσίου και το μισθολογικό κόστος τους, στηριζόμενος στην (δειγματοληπτική) έρευνα Εργατικού Δυναμικού της ΕΛΣΤΑΤ και αγνοώντας την επίσημη Απογραφή του δημοσίου που τηρείται και ενημερώνεται μηνιαίως. Παρακολουθεί την αύξηση της απασχόλησης στους κλάδους της Υγείας και της Παιδείας και αγνοεί (;) ότι στους τομείς αυτούς υπάρχει και εκτεταμένος ιδιωτικός τομέας, δεν ταυτίζονται με το Δημόσιο.
Τη λαθροχειρία αυτή υιοθετεί πριν λίγες ημέρες αρχηγός ημιθανούς πολιτικού κόμματος (που δεν φημίζεται για τη μόρφωσή του), ο οποίος μιλά για “27.000 κομματικές προσλήψεις στο Δημόσιο”, αριθμός που προκύπτει πράγματι από την αύξηση της απασχόλησης (αλλά – δυστυχώς – όχι στο δημόσιο τομέα).
Σήμερα, τη σκυτάλη παίρνει ο γνωστός βουλευτής της ΝΔ και θαυμαστής του Ι.Μεταξά, “υπερθεματιστής” του να επιστρέψουν τα χρήματα στους καναλάρχες, ο οποίος δηλώνει επιπλέον ότι η ΝΔ θα απολύσει αυτούς που προσέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ – δηλαδή αυτούς που του είπε ο αρχηγός του μικρού κόμματος – που του υπέδειξε ο ΣΕΒ – και πάει λέγοντας.
Οσες και όσοι θέλουν να παρακολουθούν τα επίσημα στοιχεία του προσωπικού του δημόσιου τομέα, όλων των ειδών και όλων των κατηγοριών, μπαίνουν εδώ, στοapografi.yap.gov.gr».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου