Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Όχι, μίστερ, φασίστας είσαι...























«Ήταν κακιά στιγμή ο Φύσσας». Πόση χυδαιότητα χωράει μέσα σε πέντε λέξεις; Μια εν ψυχρώ δολοφονία… κακιά στιγμή; Η δολοφονία του Παύλου; Η δολοφονία του Λουκμάν; Η δολοφονική επίθεση κατά αλιεργατών, η δολοφονική επίθεση κατά μελών του ΠΑΜΕ;


Οχι, μίστερ… Φασίστας είσαι. Αλλά ακολουθώντας την «γραμμή», μιλάς για «πατριωτισμό»… Και ακολουθείς καθαρά την κομματική γραμμή.



Δεν σου αξίζει καν όλη αυτή η προσοχή, αλλά ας γίνει μια καλή αφορμή να ανοίξει μια ουσιαστική κουβέντα περί αθλητισμού και πολιτικής… Γιατί όποιος κι αν είσαι, ότι κι αν έχεις πετύχει μέχρι σήμερα, απλώς διαγράφεσαι… Διαγράφεσαι από φίλους και γνωστούς. Και κυρίως διαγράφεσαι από την «συλλογική μνήμη» του καθενός, της καθεμιάς που ξέρει να ξεχωρίζει τον φασίστα από τον πατριώτη, τον μισάνθρωπο από τον άνθρωπο.



Μάταια κάποιοι ήλπιζαν ότι παραπλανήθηκες, μάταια περίμεναν πως θα ανασκευάσεις, πως θα μιλήσεις για μια «παρεξήγηση,  μωρέ», έστω πως θα προσπαθούσες να κρατήσεις τα προσχήματα.



Και όταν σου δόθηκε ο «αέρας», ξέσπασες σε φασιστικό παραλήρημα για τον Παύλο Φύσσα, για τους πρόσφυγες και μετανάστες. Και θέλησες και να ξεπλύνεις τον «αρχηγό» στα μάτια των φιλάθλων… «Λάθος του για Αντετοκούνμπο». Όχι, μίστερ…

Δεν τον χαρακτήρισε… κατά λάθος ο Μιχαλολιάκος «χιμπατζή» τον Αντετοκούνμπο, ούτε κατά λάθος άκουσε χυδαιότητες ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης.

Αναρωτήθηκες, αλήθεια, πως έχουν μεγαλώσει παιδιά όπως ο Γιάννης και ο Σοφοκλής και πόση βία έχουν γνωρίσει από τους «συναγωνιστές» σου;  Ψιλά γράμματα για έναν wanna be Donald Trump.



Δεν είναι «κρίμα», ούτε για σένα, ούτε για το μπάσκετ… Κρίμα είναι που οι φασίστες σαν και του λόγου σου βρίσκουν –ακόμη- χώρο, ακόμη και στα… πεζοδρόμια αυτής της χώρας.



Αρκετοί σου θύμισαν σήμερα τα δεινά που υπέφερε ο ελληνικός λαός από τους «προγόνους» των «συναγωνιστών» σου. Σου θύμισαν την Κοκκινιά, την Καισαριανή, το Δίστομο, τον Νίκο Γόδα… 



Μην μπερδεύεσαι… Ξύπνιος είναι ο λαός και η ιστορία έχει διδάξει πως τους φασίστες και τους αναγνωρίζει και τους πολεμά και τους νικά… 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου