Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Ουαί υμίν Φαρισαίοι υποκριταί Το ιστορικό μιας δυσώδους υπόθεσης - Πώς αυτοί που δημιούργησαν την εικόνα εκβιαζόμενων δικαστών επιχείρησαν να αποσείσουν τις ευθύνες τους μεταθέτοντάς τις στην "Αυγή"!

 



 


 






Σε μια άνευ προηγουμένου επίθεση κατά της «Αυγής» επιδόθηκε χθες ο ραδιοφωνικός σταθμός Βήμα FM μέσω δημοσιογράφων του, όπως ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου, ο Γιώργος Παπαχρήστος, αλλά και ο επί χρόνια... “πελάτης” του συγκροτήματος Θεόδωρος Πάγκαλος. 

Αφορμή αυτή τη φορά στάθηκε το ρεπορτάζ της εφημερίδας που αφορούσε την πειθαρχική έρευνα που διέταξε ο Νίκος Παρασκευόπουλος για υπόθεση του αντιπροέδρου του ΣτΕ Αθανάσιου Ράντου. 

Οι κατοικοεδρεύοντες στη Μιχαλακοπούλου κατηγορούν την «Αυγή» ότι ήταν η εφημερίδα που έκανε γνωστό ότι η πειθαρχική δίωξη αφορούσε τον κ. Ράντο, γνωστοποιώντας το όνομά του κατά παρέκκλιση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Κάτι εντελώς ψευδές.

Το όνομα ήταν ήδη γνωστό

Η υπόθεση ξεκίνησε από την ιστοσελίδα zougla.gr και “σηκώθηκε” από το «Βήμα της Κυριακής». Η «Αυγή» τόσο τη Δευτέρα στην έκτακτη έκδοση όσο και χθες, ως όφειλε, παρέθεσε τα γεγονότα επικεντρώνοντας στην προσπάθεια συγκεκριμένων κέντρων να στρεψοδικίσουν. Αυτό ενόχλησε. Εξάλλου στο όνομα του κ. Ράντου αναφέρθηκαν και άλλα Μέσα την Τρίτη, όπως για παράδειγμα ο ρ/σ Real. Η δημοσίευση του ονόματος του κ. Ράντου είχε γίνει από την προηγούμενη ημέρα, από τον ανεξάρτητο βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο, και όχι από την «Αυγή». Τα parapolitika.gr, δε, είχαν επικοινωνήσει με τον κ. Ράντο από τη Δευτέρα, κάτι που είχαν καταγράψει σε σχετική ανάρτησή τους.

Προσπέρασαν τον χρόνο υποκλοπής το 2014

Παραβλέποντας τα παραπάνω γεγονότα, στον Βήμα FM χθες, συνεχίζοντας το αφήγημα της Κυριακής, προσπέρασαν τόσο τον χρόνο της υποκλοπής, ο οποίος ήταν το 2014 -επί κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου- όσο και τον χρόνο δημοσίευσης του ονόματος του δικαστικού. Αντίθετα απέδειξαν ότι τυφλός στόχος για το πάλαι ποτέ συγκρότημα που “ανέβαζε και κατέβαζε κυβερνήσεις” είναι να πλήξει μια κυβέρνηση που δεν εννοεί να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της ιδιοκτησίας του, όπως έκαναν οι προηγούμενες.

Ο Θ. Χειμωνάς δείχνει... "Πυρήνες της φωτιάς"

Φυσικά βασικός πρωταγωνιστής στην επίθεση κατά της «Αυγής» ήταν ο Θεόδωρος Πάγκαλος ο οποίος είπε για την εφημερίδα: «Είναι άθλιοι, είναι εγκληματίες, είναι καθάρματα. Γλοιώδεις και τερατώδεις εγκληματίες. Επί έτη η 'Αυγή' με τον κ. Φίλη έγραφε για μένα δύο βασικές κατηγορίες: ότι είμαι υπέρβαρος και ότι είμαι εγγονός του στρατηγού που έκανε κάποιου είδους δικτατορία το 1925. Είναι ικανοί για όλα, είναι καθάρματα». Προφανώς δεν ήθελε να ξέρει την αλληλουχία των γεγονότων. Ο δε τομεάρχης Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ, ο γνωστός Θανάσης Χειμωνάς έκανε λόγο για δικαστή “αντιφρονούντα”, σημειώνοντας: “Οι διάφοροι 'Πυρήνες' θα αναλάβουν τα υπόλοιπα. Έτσι γίνονται αυτά”.
Αναλυτικότερα τις τελευταίες ημέρες συγκεκριμένα ΜΜΕ με μπαράζ δημοσιευμάτων ασκούν πιέσεις στέλνοντας μηνύματα προς τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης, μέσα από ανυπόγραφα ρεπορτάζ, τα οποία αποσκοπούν να συσκοτίσουν ακόμη περισσότερο την όλη ιστορία. Και αφού δεν τα κατάφεραν, ιδίως μετά την άμεση παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης, άρχισαν επίθεση κατά της «Αυγής», με προφανή στόχο την ίδια την κυβέρνηση.

Τα e-mail του 2014 στη zougla.gr

Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα η ιστοσελίδα zougla.gr δημοσίευσε εκτενές ρεπορτάζ περί ροζ σκανδάλου με εμπλεκόμενο δικαστικό λειτουργό. Δημοσίευσε μάλιστα e-mail που είχε υποκλαπεί για τον εν λόγω δικαστή, από το 2014, πριν από την ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή. Παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη ιστορία είδε το φως της δημοσιότητας την προηγούμενη Πέμπτη, δεν προκλήθηκε κανένας “ντόρος”, αντίθετα πέρασε σχεδόν απαρατήρητη.

Καλοστημένο παζλ στο "Βήμα"

Ωστόσο τρεις ημέρες μετά, το δημοσίευμα αυτό έγινε κομμάτι σε ένα καλοστημένο παζλ, του “έγκριτου” «Βήματος». Σε δημοσίευμα - ποταμό, υπό τον πρωτοσέλιδο τίτλο “Δημοκρατία του μαύρου”, γίνεται σαφής αναφορά στη συγκεκριμένη υπόθεση, με τρόπο που να εξυπηρετεί ένα αφήγημα που στοχοποιεί την προσπάθεια της κυβέρνησης να μπει μια τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο (την ανομία την οποία παραδέχονται πλέον και κάποιοι από τη Ν.Δ.). Προκειμένου να εξυπηρετηθεί αυτός ο σκοπός, στο στόχαστρο μπαίνει προσωπικά ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο οποίος αποτελεί τον κυβερνητικό βραχίονα μιας θεσμικής αλλαγής που δεν γινόταν επί τρεις δεκαετίες.
Στο πλαίσιο αυτό, το δημοσίευμα της zougla.gr γίνεται μια από τις βασικές αιχμές για να στηθεί ένα πλασματικό θρίλερ που ουσιαστικά επιδιώκει μια ακόμη μεγαλύτερη αναταραχή λίγες ημέρες πριν από την κρίσιμη διάσκεψη της Ολομέλειας του ΣτΕ. Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων κάνει λόγο για “προσπάθεια εκβιασμού του Ανωτάτου Δικαστηρίου στο οποίο εκκρεμούν μείζονος σημασίας υποθέσεις, όπου επιστρατεύεται το συνηθισμένο όπλο στη φαρέτρα μιας ακόμη μορφής διαπλοκής (κίτρινη δημοσιογραφία - οικονομικά ή και άλλα συμφέροντα) για την ικανοποίηση άνομων επιδιώξεών της”.

Η εντολή για έρευνα και η παρέμβαση Νικολόπουλου

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος έσπευσε να διατάξει πειθαρχική έρευνα ώστε να εξαφανίσει κάθε είδους σκιά. Το απόγευμα της Δευτέρας, ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος σε συνέντευξή του ανέφερε: “Οφείλει ο υπουργός Δικαιοσύνης να απαντήσει τι πραγματικά γίνεται. Και επειδή το υπέρτατο αγαθό είναι το δημόσιο συμφέρον ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ, ο κ. Ράντος, να βγει και με θάρρος να διαψεύσει όσα ανέντιμα διαθρυλούνται διά των ψιθύρων”. Με αυτόν τον τρόπο ο ανεξάρτητος βουλευτής αναφέρθηκε στο όνομα του ανώτατου δικαστή. 
Η ιστοσελίδα parapolitika.gr επικοινώνησε με τον Αθανάσιο Ράντο, ο οποίος επικαλέστηκε τη θεσμική ιδιότητά του και δεν προχώρησε σε κανέναν σχόλιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου