Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Ο τρόμος... των «ειδήσεων»

























Σύμφωνα με την Εκκλησία θα συνεχίσουν να διδάσκονται τα ίδια βιβλία των θρησκευτικών. Σκάνδαλο η συνάντηση του πρωθυπουργού με την ηγεσία των δικαστών. Οι δύο αντιπρόεδροι του Συμβουλίου της Επικρατείας παραιτήθηκαν διαμαρτυρόμενοι για τις πρωτοφανείς μεθοδεύσεις του προέδρου του ΣτΕ.
Τα παραπάνω απαγγέλθηκαν στα πρώτα τρία λεπτά του σημερινού βραδινού Δελτίου Ειδήσεων του Star t.v., συμφερόντων του Ομίλου Βαρδινογιάννη.
Είναι, όμως έτσι τα πράγματα ή πρόκειται για καραμπινάτη διαστροφή της αλήθειας και όχι  βέβαια για μία άποψη, την οποία θα μπορούσε στο πλαίσιο της ελευθερίας της έκφρασης να εκφράσει ως έχει δικαίωμα ο καθένας; 
Τι εννοώ:
1. Δεν είναι είδηση ότι η Εκκλησία μάς ενημέρωσε ότι θα διδάσκονται και φέτος τα ίδια βιβλία θρησκευτικών στα σχολεία,  κατόπιν ενεργειών της... Η αλήθεια είναι ότι εδώ και μήνες το υπουργείο Παιδείας,  έχει ανακοινώσει αλλαγή μόνο στον τρόπο διδασκαλίας και όχι στα σχολικά βιβλία τα οποία θα αλλάξουν μετά από προγραμματισμένο ήδη διάλογο με ειδικούς παιδαγωγούς, θεολόγους και την Εκκλησία. 
2. Οι συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους δικαστές είναι θεσμική του υποχρέωση, ιδίως όταν τις ζητούν οι ίδιοι δεδομένων των τραγικών προβλημάτων που προκύπτουν με την απαράδεκτη καθυστέρηση στην απονομή της Δικαιοσύνης.
3. Οι δύο σύμβουλοι Επικρατείας δεν παραιτήθηκαν από τις θέσεις τους στο ΣτΕ, αλλά από τη συνδικαλιστκή τους θέση. Στο ΣτΕ παραμένουν και θα συνεχίσουν να μάχονται για τις... ιδέες τους.
4. Δεν άντεξα να δω τις υπόλοιπες αμερόληπτες και διασταυρωμένες ... ειδήσεις, παρά μόνο να ξανακούσω για πολλοστή φορά τον τρόμο που προκάλεσαν στον Βαγγέλη Βενιζέλο οι δηλώσεις του προέδρου του ΣτΕ, διότι όλοι ξέρουμε ότι ο εν λόγω πολιτικός ποτέ δεν σχολιάζει δημόσια και ούτε καν διανοείται να επέμβει στο έργο κανενός θεσμού, πολλώ μάλλον στον τόσο ευαίσθητο χώρο της Δικαιοσύνης. 
Κατά τα λοιπά οι καναλάρχες και η παντελώς αθώα αντιπολίτευση αγωνίζονται ανιδιοτελώς για την αντικειμενική ενημέρωση του λαού και οι δημοσιογράφοι δεν επηρεάζονται ποτέ στο έργο τους από τα αφεντικά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου