Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Από το ΤΑΙΠΕΔ στον Δήμο Καισαριανής











 











Στον Δήμο Καισαριανής παραχωρείται για 40 χρόνια έκταση 464 στρεμμάτων στον ιστορικό χώρο του Σκοπευτηρίου.
Πρόκειται για τμήμα του δημόσιου ακινήτου των 710 στρεμμάτων που είχε παραχωρηθεί με νόμο του 1930 για τις ανάγκες της Σκοπευτικής Εταιρείας και στη διάρκεια της γερμανικής κατοχής γίνονταν εκτελέσεις αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, με κορυφαία στιγμή την εκτέλεση των 200 την Πρωτομαγιά του 1944.
Το 1984, έπειτα από 17ήμερη κατάληψη των κατοίκων και της δημοτικής αρχής, με απόφαση της τότε υπουργού Πολιτισμού Μελίνας Μερκούρη, ένα τμήμα 110 στρεμμάτων διαμορφώθηκε υποδειγματικά σε χώρο μνήμης. Επίσης έχουν διατεθεί μικρότερες εκτάσεις για την ανάπλαση των προσφυγικών και τις ανάγκες σχολείων.
Το μεγαλύτερο μέρος παρέμεινε στο Δημόσιο και το 2014 είχε περιληφθεί στη λίστα με τα προς... πώληση ακίνητα που είχε στη διάθεσή του το ΤΑΙΠΕΔ.
Ακολούθησε γενική κινητοποίηση και, όπως είχε δεσμευτεί τότε ο Αλέξης Τσίπρας, το ακίνητο περνά στη διαχείριση του δήμου, με σκοπό να το αναδείξει με σεβασμό στην ιστορία του και με ρητή διάταξη ότι δεν επιτρέπεται η δόμηση.
Η σχετική πρόβλεψη περιλαμβάνεται σε τροπολογία που εντάχθηκε στο νομοσχέδιο για την ξενόγλωσση εκπαίδευση, την οποία υπογράφουν οι συναρμόδιοι υπουργοί Ν. Φίλης, Ευκλ. Τσακαλώτος, Χρ. Σπίρτζης και Τρ. Αλεξιάδης.

O δήμαρχος Καισαριανής δεν θα συμμετάσχει στην ομιλία Τσίπρα για την παραχώρηση του Σκοπευτηρίου.



Christos Giannimpas
Κύριε Δήμαρχε.
Η παραχώρηση του σκοπευτηρίου έγινε στον ΔΗΜΟ Καισαριανής, ως αποτέλεσμα των αγώνων πολλών και ΟΧΙ ΜΟΝΟ κατοίκων της Καισαριανής.
Φυσικά ΑΝΗΚΕΙ σε ΟΛΟΥΣ και ΟΧΙ ΜΟΝΟ στους κατοίκους της Καισαριανής.
 Πολύ περισσότερο ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ σε σας, όπως ΔΕΝ ανήκει στον χθεσινό και ΔΕΝ θα ανήκει στον αυριανό. 

Είτε αρέσει είτε δεν αρέσει η αστική δημοκρατία, είναι αυτή που είναι.
Προσωπικά ΔΕΝ μου αρέσει και παλεύω εντός αυτής να την αλλάξω. 
Σ’ αυτήν λοιπόν υπάρχει Πρωθυπουργός και αυτός σήμερα είναι ο Τσίπρας. 

Κάποιοι τον θέλουν «μνημονιακό ναινέκο», 
κάποιοι πως «παριστάνει τον πρωθυπουργό» 
κάποιοι «προδότη της πατρίδας», ……. , 
κάποιοι «μεγάλο», «ήρωα» και ό,τι γουστάρει ο καθένας. 
Να και ένα καλό της αστικής δημοκρατίας.
Ο καθένας λέει και γράφει ό,τι πιστεύει και τον εκφράζει. 

Από πού κι ως που όμως ένας Δήμαρχος ασκώντας κριτική (δικαίωμά του) θα ΚΑΠΗΛΕΥΤΕΙ την παραχώρηση του σκοπευτηρίου για να ασκήσει αυτήν την κριτική. 

Το σκοπευτήριο ΔΕΝ του ανήκει ούτε είναι ο κατάλληλος χώρος ούτε και προσφέρεται για τέτοια "κόλπα". 
Ο οποιοσδήποτε ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ηγέτης, ανεξάρτητα από τα πολιτικά και ιδεολογικά του πιστεύω, μακάρι να είχε το ΑΝΑΣΤΗΜΑ να παρευρίσκετο σε τέτοιους χώρους και να στεκόταν προσοχή στους αθάνατους νεκρούς ΜΑΣ. 
Κοντολογίς μακάρι να απέδιδε τιμή. 

Κύριε Δήμαρχε της Καισαριανής κάνατε λάθος. 
Φανταστείτε εμάς στο Δίστομο να μην παρευρίσκετο ο Δήμαρχος, οι συγγενείς των σφαγιασθέντων και οι πολίτες στην επέτειο της σφαγής, γιατί θα ερχόταν ο Χ, ο Ψ , … και βάλτε στο Χ, Υ κλπ όποιο όνομα θέλετε. ΝΤΡΟΠΗ και ΑΙΣΧΟΣ στην μνήμη των νεκρών ΜΑΣ.

Φανταστείτε μια κυβέρνηση του ΚΚΕ και να έρχεται ο Χ, ο Ψ κ.λπ. να καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη στο Σύνταγμα και ο Κουτσούμπας και όλο το υπουργικό του συμβούλιο να μην πήγαιναν παρά μόνο αν ο Χ, Υ κλπ. ήταν ... σύντροφος (και δη σύντροφος όπως τον εννοεί το ΚΚΕ).

Κύριε Δήμαρχε, κρίμα που ΔΕΝ έχεις καταλάβει τι είναι πρώτα και πάνω απ' όλα να είσαι ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ. Βεβαίως, έχεις καταλάβει πολύ καλά τι είναι να είσαι οπαδός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου