Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Δώσε άδεια και σε μένα μπάρμπα...-ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΠΑΠΠΑ-Τι μας λέει εδώ η Ν.Δ: Όταν θα γίνει κυβέρνηση θα καταργήσει το νόμο Παππά, όχι όμως και τις άδειες που αυτός ο νόμος έχει κατοχυρώσει (πού να βρεθούν τα λεφτά για τις αποζημιώσεις, άσε που οι θιγόμενοι θα προσφύγουν σ' όλα τα δικαστήρια του κόσμου) και θα δώσει κι άλλες άδειες...




















 











 




 Παρακολουθώ με τη δέουσα προσοχή τις παρεμβάσεις της Νέας Δημοκρατίας στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών. Όταν ξεκίνησε το θέμα, η άποψη της (μάλλον η επιθυμία της) ήταν ότι ο διαγωνισμός δεν πρόκειται να γίνει γιατί θα σκοντάψει είτε στα ελληνικά δικαστήρια είτε στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι μέχρι τώρα αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων και οι τοποθετήσεις των κοινοτικών αξιωματούχων δεν την δικαίωσαν. 
Στη συνέχεια οχυρώθηκε πίσω από το Συμβούλιο Επικρατείας λέγοντας ότι δεν έχει εκδώσει τελεσίδικη απόφαση και κακώς η κυβέρνηση προχωρά. Την ίδια περίοδο τα στελέχη και ο πρόεδρος του κόμματος δήλωναν ότι μόλις έρθουν στα πράγματα θα καταργήσουν τον νόμο Παππά και θα ενεργοποιήσουν το ρόλο του ΕΣΡ, ξεχνώντας προφανώς ότι η Ν.Δ ήταν το κόμμα που εμπόδισε συνειδητά την συγκρότηση του.
Χτες εξεδόθη μια ανακοίνωση που αποτελεί μνημείο ασάφειας. Ηθελημένη ή όχι είναι αδιάφορο. Προσέξτε τι αναφέρει: «Ως κυβέρνηση το κόμμα θα καταργήσει το νόμο Παππά, θα ανοίξει εκ νέου την αδειοδότηση καναλιών στην ελεύθερη αγορά και θα προκηρύξει νέα διαδικασία αδειοδότησης για πρόσθετες άδειες χωρίς περιορισμούς».
Τι μας λέει εδώ η Ν.Δ: Όταν θα γίνει κυβέρνηση θα καταργήσει το νόμο Παππά, όχι όμως και τις άδειες που αυτός ο νόμος έχει κατοχυρώσει (πού να βρεθούν τα λεφτά για τις αποζημιώσεις, άσε που οι θιγόμενοι θα προσφύγουν σ' όλα τα δικαστήρια του κόσμου) και θα δώσει κι άλλες άδειες.
 Πόσες;
Όσες τραβάει η ψυχή σας ή μάλλον όσες πρέπει για να ικανοποιηθούν οι φίλοι του κόμματος που δεν κατάφεραν με την σταλινική κυβέρνηση της Β. Κορέας να πάρουν για να προσφέρουν στους πολίτες το αγαθό της ...αντικειμενικής ενημέρωσης και του ...πλέριου πλουραλισμού.
Το μόνο που λείπει είναι η δέσμευση ότι θα ανοίξουν ξανά τα ταμεία των τραπεζών (των ανακεφαλαιοποιημένων τρείς φορές για να μην ξεχνιόμαστε) ώστε να πέσει ζεστό δημόσιο χρήμα στις τσέπες των ιδιοκτητών ιδιωτικών Μ.Μ.Ε που αν και κρατικοδίαιτοι δηλώνουν ορκισμένοι εχθροί του κρατισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου