Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

Αποκλεισμένοι και «φυλακισμένοι» καναλάρχες σε 10 βήματα






















Την Τρίτη 30 Αυγούστου θα έχουμε τη μεγάλη μάχη! 
Θα δοθούν οι τέσσερις τηλεοπτικές άδειες. 
Και οι εννιά διεκδικητές που ενδιαφέρονται σφόδρα γι αυτές θα είναι αποκλεισμένοι από ξηράς, θαλάσσης και αέρος. 
Κι έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον και ο τρόπος που θα διεξαχθεί η διαδικασία. 


1) Οι συμμετέχοντες θα βρίσκονται στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης κι Επικοινωνίας στις 6 το πρωί της Τρίτης 30 Αυγούστου.
 Κάθε ένας από τους διεκδικητές των τηλεοπτικών αδειών θα προσέλθει με εξαμελή ομάδα και θα μπουν στο κτίριο ύστερα από εξονυχιστικό έλεγχο, αφήνοντας έξω κινητά τηλέφωνα και κάθε άλλη ηλεκτρονική συσκευή.
2) Από εκείνη τη στιγμή κόβεται οποιαδήποτε επαφή τους με τον έξω κόσμο μέχρι να περατωθεί ο διαγωνισμός. Όσο κι αν κρατήσει, ακόμα και 48 ώρες.
3) Στην κεντρική αίθουσα όπου θα στηθεί το σύστημα θα βρίσκεται η επιτροπή διενέργειας της δημοπρασίας, οι προγραμματιστές και μόνο ένα άτομο από τις εξαμελείς ομάδες των διεκδικητών - εννοείται πως δεν θα μπορούν να επικοινωνούν με τους υπόλοιπους της ομάδας τους ώστε να τους ενημερώνουν για τα καθέκαστα. 
Εκεί θα γίνεται ο έλεγχος των προσφορών, που θα είναι ανοιχτός και προσβάσιμος σε όλους όσοι θα βρίσκονται μέσα. Θα έχουν, με άλλα λόγια, πλήρη εποπτεία της διαδικασίας και σε όλα της τα στάδια.
4) Οι εννιά ομάδες των διεκδικητών θα βρίσκονται σε εννιά διαφορετικά δωμάτια του κτιρίου (θα δοθούν έπειτα από κλήρωση). Από εκεί θα κάνουν τις προσφορές τους μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή.
5) Η τιμή εκκίνησης για την κάθε άδεια είναι τα 3 εκατ. ευρώ και το κάθε χτύπημα θα ανεβάζει το τίμημα κατά 500 χιλιάδες.
6) Ξεκίνημα με την 1η άδεια. Οι ενδιαφερόμενοι θα βλέπουν στους υπολογιστές τους σε ποιο ύψος βρίσκεται το τίμημα και αναλόγως θα συμμετέχουν.
Αν, λόγου χάριν, έχει φτάσει στα 8 εκατομμύρια και επιθυμούν να συνεχίσουν, θα το δηλώνουν ηλεκτρονικά, υπογράφοντας ταυτόχρονα ένα χαρτί που θα επισημοποιούν την προσφορά τους. Ολα αυτά θα είναι ορατά στην κεντρική αίθουσα - μόνο όσοι είναι εκεί θα γνωρίζουν πλήρως τι ακριβώς συμβαίνει αφού θα παρακολουθούν (με κομμένη ανάσα;) τη διαδικασία. 
Αντιθέτως, η κάθε μία ομάδα στις ξεχωριστές αίθουσες θα γνωρίζει μόνο τις δικές της προσφορές και σε ποιο ύψος βρίσκεται το τίμημα, τίποτε άλλο, αφού και αυτή δεν θα έχει τη δυνατότητα οποιασδήποτε επικοινωνίας.
7) Η τιμή θα ανεβαίνει μέχρι που θα απομείνουν δύο διεκδικητές - αναπόφευκτα κάποιοι θα αποσυρθούν μην αντέχοντας τα... χτυπήματα. Οι δύο διεκδικητές θα μάθουν ότι βρίσκονται στην τελική δυάδα, χωρίς όμως να ενημερωθούν για το ποιος είναι ο αντίπαλός τους.
8) Περνάμε τώρα στο δεύτερο στάδιο της πρώτης δημοπρασίας στο οποίο οι δύο, τελικοί διεκδικητές, θα κονταροχτυπηθούν μεταξύ τους. Εστω πως αυτοί είναι ο Κοντομηνάς και ο Βαρδινογιάννης για την 1η άδεια (ακόμα) κι έστω πως η τιμή μετά τα χτυπήματα έχει φτάσει στα 13 εκατ. ευρώ
Ας πούμε ο Κοντομηνάς κάνει τώρα προσφορά 15 εκατ. και ο Βαρδινογιάννης με τη σειρά του 16 εκατ. Θα ενημερωθούν, λοιπόν, μόνο για τη θέση στην οποία βρίσκονται, όχι για τα ποσά που δηλώθηκαν, θα μάθουν πως ο Βαρδής είναι πιο ψηλά και ο Κοντομηνάς πιο χαμηλά.
9) Τότε θα κάνουν τη δεύτερη και τελική τους προσφορά. Οποιος δηλώσει τα περισσότερα χρήματα αποκτά και την 1η τηλεοπτική άδεια.
10) Η ίδια διαδικασία θα συνεχιστεί και για τις υπόλοιπες τρεις άδειες, όπως έγραφε και η Εφημερίδα των Συντακτών.


Οι εννιά διεκδικητές:
Η οικογένεια Βαρδινογιάννη με το Star.
Ο όμιλος Κυριακού με τον ΑΝΤ1.
Ο Γιάννης Αλαφούζος με τον ΣΚΑΪ.
Ο Δημήτρης Κοντομηνάς με τον Alpha.
Ο Ιωάννης-Βλαδίμηρος Καλογρίτσας, χωρίς κανάλι.
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης του Ολυμπιακού, επίσης άνευ καναλιού.
Ο Φίλιππος Βρυώνης με το Epsilon TV.
Η εταιρία «Ανεξάρτητος Πάροχος» κυπριακών συμφερόντων.
Και, τέλος, ο Ιβάν Σαββίδης του ΠΑΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου