Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

ΑΝΤΙΝΕWS-Απηνής… διώκτης της διαπλοκής
















Ξαφνικά ο Πάνος Καμμένος έγινε πρώτη είδηση στις ειδήσεις, όχι για κάποια νέα ανάρτηση τύπου Top Gun, αλλά για τη δήλωσή του να μη δοθεί άδεια τηλεόρασης στον κουμπάρο του Χρήστο Καλογρίτσα.
Όπως είπε ο άτεγκτος σε θέματα διαφάνειας Πάνος, ο πολέμιος της διαπλοκής εδώ και χρόνια, δεν μπορεί να έχουν κανάλια οι εργολάβοι και οι κατασκευαστές. Μπράβο στον στρατηγό Πάνο, κι εμείς μαζί του.
Όμως έχουμε μερικές απορίες που καθιστούν κατά τη γνώμη μας την παρέμβασή του κατά του κουμπάρου του άνευ σημασίας.
Ερώτημα πρώτο: Όταν βγήκε ο νόμος του υπουργού προπαγάνδας Παππά ή αρχικαναλάρχη, που ήταν ο κ. Καμμένος; Λιαζόταν; Δεν ήξερε πώς έχει συνταχθεί ο νόμος; Δεν ήξερε ότι δεν υπάρχουν κριτήρια; Ή δεν τον ρώτησε ο κ. Τσίπρας καθόλου; Πάντως, και πριν βγει ο νόμος ο κ. Καμμένος ήταν κουμπάρος με τον κ. Καλογρίτσα. Γιατί δεν βγήκε τότε και βγαίνει τώρα να μιλήσει;
Ερώτημα δεύτερο: Η διαδικασία της αδειοδότησης δεν έχει κανένα κριτήριο επιλογής υποψηφίων παρά μόνο πόσα φράγκα θα ρίξουν. Δεν απαγορεύονται οι εργολάβοι, οι εφοπλιστές ή άλλα επαγγέλματα. Ούτε ρωτά ο νομοθέτης ποια είναι η δραστηριότητα του υποψηφίου. Επομένως, ούτε ο Χ. Καλογρίτσας μπορεί να κοπεί ούτε κανένας άλλος γιατί ασκεί κάποιο επάγγελμα.
 Ο κ. Καμμένος προφανώς το γνωρίζει αυτό και γι' αυτό κάνει τον απηνή διώκτη της διαπλοκής «. Εκτός κι αν μαζί με τον Χ. Καλογρίτσα πρέπει να αποκλείσουμε και όλους τους υπόλοιπους για μια σειρά από προβλήματα που θα βρούμε στην υποψηφιότητά τους. Και για να τελειώνουμε: Δεν κατέθεσε ο Χρήστος Καλογρίτσας αίτηση για άδεια αλλά ο γιος κι απ' όσο γνωρίζουμε η υπόθεση του βασικού μετόχου έχει κριθεί εδώ και χρόνια. 
Αυτά τα ξέρει ο στρατηγός Πάνος, όμως, βγαίνει να το παίξει «ιεροκήρυκας της διαφάνειας» όταν γνωρίζει καλά ότι κανείς δεν μπορεί να κοπεί, ειδικά αν είναι «κολλητός» της εξουσίας ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ή δίνει πολλά λεφτά για να αποκτήσει άδεια.
Σιγά, λοιπόν, μην σπάσουν κανένα αυγό στην κυβέρνηση. Αυτοί έστησαν τον συγκεκριμένο διαγωνισμό, με συγκεκριμένους όρους ώστε να βολέψουν με άδειες αυτούς που θέλουν. Η νέα διαπλοκή που φτιάχνουν είναι η πρεμούρα τους κι όχι η διαφάνεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου