Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

Το πολιτικό unfair του Μητσοτάκη (ή πώς γελοιοποιείται ο αρχηγός της Ν.Δ.)



















Σε μια πρωτόγνωρη κίνηση προέβη ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο πρόεδρος τηςΝέας Δημοκρατίας μπήκε «σφήνα» στο πρόγραμμα συναντήσεων που κατάστρωνε το επιτελείο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονταν ήδη σε προχωρημένο στάδιο η προπαρασκευή δύο ταξιδιών – αστραπή του κ. Τσίπρα σε Φρανκφούρτη και Τελ Αβίβ, ο κ. Μητσοτάκης κατάφερε και «έσπασε» την προεργασία αυτή, κάνοντας συνάντηση με τον Μάριο Ντράγκι και διοργανώνοντας επίσκεψη στο Ισραήλ.
Παρά την -εκτός λογικής- unfair κίνηση του κ. Μητσοτάκη, οι πληροφορίες μας επιμένουν ότι ο πρωθυπουργός και τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα συναντήσει, αλλά και επίσκεψη στο Ισραήλ θα κάνει.
Ωστόσο, οι επαφές αυτές εκ των πραγμάτων θα μετατεθούν για (λίγο) αργότερα, αφού το «Πρωτόκολλο» (δηλαδή οι συνήθεις διεθνείς κανόνες για την περίσταση) δεν επιτρέπει να προηγηθεί ο αρχηγός της αντιπολίτευσης και να ακολουθήσει ο πρωθυπουργός μιας χώρας σε συναντήσεις με τα ίδια πρόσωπα. Συνεπώς, θα πρέπει να μεσολαβήσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα.
Με βάση τις ίδιες πληροφορίες –που προέρχονται από γερμανικές πηγές-, η συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον Μάριο Ντράγκι, όπως πρώτο έγραψε το altsantiri.gr (ΕΔΩ), θα έχει ως αντικείμενο τις εξελίξεις στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και το θέμα της ποσοτικής χαλάρωσης.
Αντιστοίχως, η συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον ισραηλινό ομόλογό του, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, θα έχει ως υπόβαθρο την πορεία εκτέλεσης του έργου που αφορά την υποθαλάσσια διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ με ενεργειακά καλώδια. Το συγκεκριμένο έργο, στρατηγικής σημασίας, βρίσκεται σε εξαιρετικά ικανοποιητικό ποσοστό ωρίμανσης.
Ειρωνικά σχόλια σε βάρος του Κυρ. Μητσοτάκη
Πάντως, η κίνηση του προέδρου της Ν.Δ. να ακολουθήσει τα βήματα του πρωθυπουργού μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε από τους παράγοντες της διεθνούς σκηνής. Μάλιστα, ο Γενς Βάιντμαν, πρόεδρος της Deutsche Bundesbank και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, με αφορμή την εσπευσμένη μετάβαση Μητσοτάκη στη Φρανκφούρτη, φέρεται -σύμφωνα με πληροφορίες- να σχολίασε ειρωνικά παλαιότερες δηλώσεις του προέδρου της Ν.Δ. ότι «θα ανορθώσει την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό».
Τα τσιτάτα αυτά του κ. Μητσοτάκη μόνο ως αστείο ακούγονται στα αφτιά των ξένων, όταν γνωρίζουν ότι ο πρωθυπουργός ήδη δέχθηκε τον Πούτιν, πήγε στηνΚίνα, ενώ ταυτόχρονα συνομιλεί ανά πάσα στιγμή με τον Ομπάμα, την Μέρκελκαι τον Ολάντ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου