Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Δεν θα έπρεπε να έχω ψηφίσει υπέρ του Brexit

















































Theodore Skamagos

Από τον έγκριτο Γ. Παπανικολάου, διευθυντή του Euro2day.gr:
.. Δείτε τι ακριβώς έγραψε η Mehreen Khan στο άρθρο της στους Financial Times (FT):
"Δεν θα έπρεπε να έχω ψηφίσει υπέρ του Brexit.
Ως νεαρή σε ηλικία κάτοικος του Λονδίνου, εγγονή μεταναστών, τα γκάλοπ και τα στερεότυπα θα υποδείκνυαν πως ανήκω στους ψηφοφόρους που θα υποστήριζαν, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, την παραμονή της Μεγάλης Βρετανίας στην Ε.Ε.
Η αδιάλλακτη αυτή θέση μου διαμορφώθηκε μέσα από την οικονομική κρίση της ευρωζώνης.
Όταν μου δόθηκε η επιλογή, δεν μπορούσα να υποστηρίξω την παραμονή σε ένα υπερεθνικό σώμα που έχει επιβάλει τις σκληρότερες ποινές στα πιο αδύναμα μέλη του, με απώτερο σκοπό ένα λανθασμένο οικονομικό δόγμα.
Ένα μήνα πριν την ψηφοφορία, βρισκόμουν στις Βρυξέλλες, περιμένοντας να παρθεί μια απόφαση για το οικονομικό μέλλον της Ελλάδας.

Ήταν 3 το πρωί, έπειτα από σχεδόν 12 ώρες, και τέσσερις τεχνοκράτες -όχι Έλληνες- εμφανίστηκαν μετά από ακόμα έναν γύρο αποτυχημένων συζητήσεων για το αν θα υπάρξει ελάφρυνση του χρέους στην Αθήνα.

Οι συζητήσεις αυτές δεν είχαν να κάνουν με τις ανάγκες των ανθρώπων, ούτε με την οικονομία, αλλά περισσότερο θύμιζαν μια συνέχεια των θεσμικών αντιπαραθέσεων που εξακολουθούν να κρατούν την Ελλάδα σε ύφεση, έξι χρόνια μετά το ξεκίνημα της κρίσης.

Κι αυτό το στιγμιότυπο είναι ένα τυπικό παράδειγμα της πολιτικής της Ε.Ε.: απομονωμένοι από τις μάζες, προστατευμένοι μέσα στην ασάφειά τους και -εν τέλει- χωρίς να λαμβάνουν κάποια τελική απόφαση, ακόμα κι αν οι ζωές εκατομμυρίων πολιτών εξαρτώνται από αυτό.."
Το αφιερώνω σε μιά ιδιαίτερα αγαπημένη φίλη για το δημόσιο σαρκασμό της σε μια αποστροφή του λόγου του Παυλος Πολακης σχετικά με τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την ευρωπαική νομενκλατούρα και τη θετική επιρροή τους στο Brexit.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου