Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Φυσικά και πονάει η αλήθεια...αρκεί να τη λέμε ολόκληρη-ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΤΣΑΚΟΣ







 
 


 















 










http://www.avgi.gr/article/10813/7094927/physika-kai-ponaei-e-aletheia

«Η αλήθεια πονάει» είπε από τηλεοράσεως η κ. Μπακογιάννη, αναφερόμενη στη διαδικασία αδειοδότησης των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, χωρίς βέβαια να τολμήσει να πει όλη την αλήθεια για την επιβολή της νομιμότητας στον τηλεοπτικό χάρτη της χώρας, μια και η αλήθεια είναι όντως αβάσταχτα επώδυνη. 
Αρκούμενη στις γνωστές κορώνες περί χειραγώγησης των ΜΜΕ και εγκαθίδρυσης ενός καθεστωτικού συστήματος ελεγχόμενης πληροφόρησης των πολιτών, η κ. Μπακογιάννη συνέχισε την αναπαραγωγή του νεοδημοκρατικού αφηγήματος, «πουλώντας» ελπίδες και κλείνοντας το μάτι σε κάποιους μπαταχτσήδες βαρόνους των media.
Γιατί η αλήθεια πονάει και για τους φορολογούμενους και κάπου εκεί η κ. Μπακογιάννη και το κόμμα της έχουν ένα μικρό πρόβλημα να την αποκαλύψουν και να την ομολογήσουν δημοσίως. 
Δεν είναι δα και τόσο εύκολο να πεις κατάμουτρα στους πολίτες ότι, άμα τη επιστροφή σου στην εξουσία, θα επαναφέρεις το τραπεζικό σύστημα στο καθεστώς των δανεικών κι αγύριστων για τους μεγαλοεπιχειρηματίες των ΜΜΕ.
Είναι αλήθεια ότι θα πονέσει τους φορολογούμενους αν τους πεις στα ίσια ότι το κόμμα σου επιδιώκει να επιστρέψει στην διακυβέρνηση ώστε να επαναφέρει το καθεστώς του τζάμπα «τηλεοπτικού αέρα» για τους λίγους και τους εκλεκτούς της Νέας Δημοκρατίας.
Είναι γεγονός πως η αλήθεια πονάει για τους πληβείους, που ακόμα και για οφειλές λίγων χιλιάδων ευρώ δεν τους αφήνουν σε χλωρό κλαρί τράπεζες, εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία, να μαθαίνουν πως το κόμμα της κ. Μπακογιάννη σχεδιάζει να επαναφέρει το καθεστώς ασυλίας που απολάμβαναν για χρόνια κάποιοι ευνοούμενοι πατρίκιοι των ΜΜΕ.
Θέλει θάρρος η αλήθεια κι αυτό είναι κάτι που λείπει σε όσους επιχειρούν να υπερασπιστούν και υπόσχονται την επιστροφή σε ένα παρελθόν βουτηγμένο στην παρανομία, στις ατασθαλίες και στο τζάμπα. 
Και επειδή κανείς από το πολιτικό περιβάλλον της κ. Μπακογιάννη δεν διαθέτει το θάρρος να ομολογήσει την πάσα αλήθεια για το αμαρτωλό τηλεοπτικό σύστημα που για χρόνια εξέθρεψαν, κρύβονται πίσω από ηχηρές μπαλοθιές και κούφιες καταγγελίες περί ελλείμματος Δημοκρατίας, χωρίς να αρθρώνουν λέξη για κάποιους εκατομμυριούχους που όπως αποκαλύπτεται, σήμερα χρωστούν σε όποιον μιλάει ελληνικά. 
Ας ελπίσουμε πως στην επόμενη τηλεοπτική συνέντευξή της η κ. Μπακογιάννη θα ερωτηθεί και γι' αυτά που πραγματικά πονάνε.

1 σχόλιο:

  1. Ναι, ο Αλέξης μας μοιάζει και είναι τόσο ίδιος με ΄μας, που στον ΣΕΒ έχει πάει και 2-3 φορές. Τόσο ίδιος που σε σοβαρό σωματείο με πραγματικούς συνδικαλιστές (και όχι "συνδικαλιστές") ποτέ μα ποτέ δεν τον έχουμε δει.
    Τόσο ίδιος που από τώρα δημιουργεί κλίμα για 13ο & 14ο μισθό, απολύσεις, συνδικαλιστικό νόμο κτλ.
    (Ναι ξέρω θα μου πεις για τον Μητσοτάκη -και όχι σκέτο Κούλη- για Σαμαρά, Βενιζέλο κτλτκλ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή