Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Στον γαλάζιο κόσμο τους τα ΝΕΑ




















http://www.enimerosi24.gr/140845/στον-γαλάζιο-κόσμο-τους-τα-νεα/

Ήμαρτον…

Η μεγαλύτερη και εγκυρότερη ημερήσια εφημερίδα η οποία μάλιστα επί δεκαετίες υπερασπιζόταν την κεντροαριστερή ταυτότητα του ΔΟΛ και κρατούσε αντίβαρα στην πιο συντηρητική πολιτική του Βήματος κυριολεκτικά μεταλλάχτηκε πρώτα σε κομματικό όργανο της ΝΔ ή καλύτερα σε προσωπικό όργανο προπαγάνδας των τελευταίων αρχηγών του και τώρα αποδεικνύεται ότι έχει χάσει πλέον κάθε χαρακτήρα εφημερίδας επικαιρότητας και λειτουργεί ως ένα έντυπο με λογική, οργάνωση και ανταναλαστικά μηνιαίου περιοδικού! 

Την Πέμπτη δεν μπόρεσε να καλύψει τα όσα συνέβησαν στη Γαλλία και σήμερα δεν μπόρεσε να καλύψει το πραξικόπημα στην Τουρκία τη στιγμή που κατάφερε να το καλύψει ακόμη και  η… Αυγή!

Γινόταν πραξικόπημα στην Τουρκία η Ελλάδα βρισκόταν όλο το βράδυ σε πολεμική ετοιμότητα με πολιτική και στρατιωτική ηγεσία στο πόδι και τα ΝΕΑ βγήκαν σήμερα με εξώφυλλο ότι… σαρώνει ο Κυριάκος και ότι οι ξένοι που έχουν πάθει την πλάκα τους με την τρομοκρατία, τα Brexit και τη γενικότερη κατάσταση στην Ευρώπη ασχολούνται με τη ΝΔ και βλέπουν «χαοτική διαφορά του Κυριάκου από τον Τσίπρα». 
Ο,τι νάναι λέμε…

Από τη Μιχαλακοπούλου θα επικαλεστούν ότι η έκδοση του ΣΚ των ΝΕΩΝ έχει ετοιμαστεί από νωρίς την Παρασκευή και η εκτύπωση της έχει ξεκινήσει επίσης νωρίς. 
Ε και; 
Αν δηλαδή γινόταν στην Ελλάδα χθες κάτι; 
Αν ας πούμε έλεγε η κυβέρνηση ότι κλείνουν τα σύνορα με την Τουρκία και βγαίνει όλος ο στόλος στα παράλια, τα ΝΕΑ θα έβγαιναν σήμερα με τον… σαρωτικό Κυριάκο; 
Ημαρτον λέμε.

Να σημειώσουμε επίσης την αλλαγή επίσημου αγαπημένου από τη διεύθυνση των ΝΕΩΝ.
 Επί Χρήστου Μεμή ήταν ο Ευ.Βενιζέλος ο οποίος θεωρητικά τουλάχιστον θα μπορούσε κάποιος να πει ότι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν ΟΚ τα ΝΕΑ λογικά τον στηρίζουν. 

Η ανάληψη της διεύθυνσης από τον Δημήτρη Μητρόπουλο άλλαξε την επί σχεδόν ένα αιώνα ρότα της εφημερίδας και στήριξε με πάθος τον Αντώνη Σαμαρά τον οποίο στήριζε ανοικτά μάλιστα ακόμη και την επομένη της εκλογής του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Στη συνέχεια ο Μητρόπουλος μέσα στον αντιπολιτευτικό κατά της κυβέρνησης οίστρο του συγκροτήματος έκρινε σκόπιμο να ξεχάσει τους όρκους πίστης στον Αντώνη Σαμαρά και σε καθημερινή βάση εκθειάζει και στηρίζει όπως μπορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Και οι κυκλοφορίες πέφτουν, και πέφτουν και πέφτουν…. χαοτικά πλέον για τα ΝΕΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου