Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Το ρόλο του συνηγόρου υπεράσπισης της Τράπεζας Πειραιώς ανέλαβε αυτοβούλως ο Ανδρέας Λοβέρδος






























http://left.gr/news/synehizetai-i-exetastiki-gia-ta-daneia-se-kommata-kai-mme-apeytheias-metadosi

Το ρόλο του συνηγόρου υπεράσπισης της Τρ. Πειραιώς ανέλαβε πριν λίγο αυτοβούλως ο Ανδ. Λοβέρδος που διέκοψε τη διαδικασία για να στηλιτεύσει το ύφος (!) του Σπ. Λάππα την ώρα που ο τελευταίος απηύθυνε ερωτήσεις στον μάρτυρα.
 Στο ίδιο μήκος κύματος ο Χρ. Τζαβάρας της ΝΔ που παρενέβη για να διαμαρτυρηθεί για το ύφος βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που έκανε παρατήρησει για τη φασαρία που ακουγόταν από συγκεκριμένα έδρανα της αίθουσας.
 «Γροθιά στο στομάχι» και οι ερωτήσεις του εισηγητή της Ν.Δ, Ν. ΔένδιαΕνώ η το κόμμα του χρωστάει εκατοντάδες εκατομμύρια στην Τρ. Πειραιώς, ο βουλευτής της ΝΔ ασχολείται με ένα δάνειο 300.000 ευρώ του ΣΥΡΙΖΑ που... έχει ήδη αποπληρωθεί, όπως απάνησε ο Γ. Πουλόπουλος

Ένα στα δύο δάνεια που έχει δώσει η Πειραιώς σε ΜΜΕ έχουν καταγγελθεί

Ο Γ. Πουλόπουλος είπε ότι το 47% των δανείων που έχει δώσει η Πειραιώς σε ΜΜΕ είναι καταγγελμένα (202 εκατ.). Τα δάνεια των συστημικών τραπεζών σε ΜΜΕ είναι 1,3 δις και στα κόμματα 300 εκατ. ευρώ, ανέφερε και πρόσθεσε ότι ειδικότερα η Πειραιώς έχει 432 εκατ. ευρώ δάνεια σε ΜΜΕ, με τις εξασφαλίσεις να είναι στα 306 εκατ. και τις προβλέψεις στα 194 εκατ.
Από τα εξυπηρετούμενα δάνεια τα μεγαλύτερα είναι σε:
ΑΝΤ1 67 εκατ. ευρώ.
Πρώτο Θέμα 36 εκατ. ευρώ.
Πήγασος 32 εκατ. ευρώ.
Νέα Τηλεόραση (Star) 28 εκατ. ευρώ.
ΔΟΛ 21 εκατ. ευρώ.
Mad 15 εκατ. ευρώ.
Real 6,5 εκατ. ευρώ.
Αμείλικτα ερωτήματα για τα δάνεια στο Mega
Χωρίς εξασφαλίσεις (όπως αναφέρεται στις ίδιες της αποφάσεις της Τρ. Πειραιώς) ήταν το Κοινό Ομολογιακό Δάνειο (ΚΟΔ) 50 εκατ. ευρώ στην εταιρεία ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ (Mega Channel) τον Οκτώβριο του 2009: 25 εκ. δίνονται από την Alpha Bank και 25 από την Τρ. Πειραιώς την ώρα που ήδη ο Κύκλος Εργασιών από το 2008 στο 2009 μειώθηκε από 168εκ στα 139 εκ. ή 17% μέσα σε ένα χρόνο. Μάλισυα, όπως τόνισε ο Σπ. Λάππας, εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ. Την 20/3/2012 εγκρίνεται αναχρηματοδότηση οφειλών 30  εκ. με νέο ΚΟΔ και επιπλέον 2 εκατομμύρια νέα χρηματοδότηση από την Πειραιώς. 
Οι υπηρεσίες της Τράπεζας υπολογίζουν από τα 34.570.000 άνοιγμα της τράπεζας στην εταιρεία, μόνο 500.000 καλυμμένα με εξασφαλίσεις ενώ τον ακάλυπτο κίνδυνο τον υπολογίζουν στα 34εκ! Επομένως, σχολίαζει ο Σπ. Λάππας, «καμία αξία δεν έχουν κατά τις υπηρεσίες της τράπεζας ούτε η ταινιοθήκη, ούτε το εμπορικό σήμα, ούτε και οι μετοχές του καναλιού». Τα ερωτήματα που τίθενται είναι σε ποιον θα αποδοθούν ευθύνες για αυτή τη μεγάλη ζημία στην τράπεζα η οποία στην τρέχουσα κρίση του MEGA δεν προχωράει στη ρευστοποίηση του σήματος και της ταινιοθήκης.

Πρώτο Θέμα: Δάνεια για να αγοράσουν μετοχές της εταιρείας τους!

Την 9/11/2007 η Τρ.Πειραιώς ενέκρινε 15ετες δάνειο, ποσού €21εκ. προς την εταιρεία "ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ" ιδιοκτησίας των  Αναστασιάδη (40%), Τριανταφυλλόπουλου (40%) και Καραμίτσου (20%), με σκοπό τα €18εκ. να χρησιμοποιηθούν για την του 100% των μετοχών της εταιρείας "ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ Α.Ε." (ιδιοκτήτρια της ομώνυμης εφημερίδας), στην οποία κατείχαν ακριβώς τα ίδια πρόσωπα με τα ίδια ποσοστά του μετοχικού της κεφαλαίου ως φυσικά πρόσωπα. Προκύπτει έτσι το ερώτημα για ποιο λόγο η τράπεζα χρηματοδότησε 3 επιχειρηματίες με δάνειο για να πάρουν τις μετοχές της εταιρείας τους που ήδη είχαν!
Την 28/5/2010 η τράπεζα ενέκρινε νέο 15ετες δάνειο, ποσού €18εκ. προς την εταιρεία "ΝΕΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε." ιδιοκτησίας πάλι των  Αναστασιάδη (50%) και Καραμίτσου (50%) προκειμένου να αποκτήσει το 70% της εταιρείας "ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ" από την "ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε.". Και ενώ οι ίδιοι χρωστούν και το παλιότερο δάνειο των 18 εκατ. Ευρώ της  (υπόλοιπο €17,2εκ. την 31/12/2009, δηλαδή σε 2 χρόνια καταβολές ποσού €800χιλ. μόνο έναντι του κεφαλαίου του δανείου συνολικά, ενώ για την ομαλή αποπληρωμή του απαιτούνται €1,2εκ. / έτος)! 
Δόθηκαν δηλαδή €36 εκ. συνολικά για τα δύο δάνεια, όταν η μόνη εταιρεία που έχει δραστηριότητα, δηλαδή η εταιρεία "ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ Α.Ε." (θυγατρική των δύο παραπάνω μέσω ενός περίπλοκου σχήματος) παρουσιάζει αρνητικά Ίδια κεφάλαια ήδη από τον ισολογισμό του 2008, γεγονός που υποδηλώνει αδυναμία εξυπηρέτησης χρεών. Αναδεικύεται έτσι, όπως ανέφερε ο Σπ. Λάππας, η περίεργη επιμονή ώστε το Πρώτο Θέμα σε κάθε φάση να είναι υπό τον έλεγχό των κ.κ. Αναστασιάδη και Καραμήτσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου