Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

ANTINEWS-ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ


Πριν από μερικές ημέρες καλούσαμε τον Κώστα Καραμανλή και όποιον άλλον Καραμανλικό θέλει, να πάρει θέση σχετικά με τις φήμες και τα πυρά που εκτοξεύονται εναντίον τους για υπόγεια στήριξη της καταστροφικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Κουβέντα για τις μυστικές συναντήσεις σε ειδυλλιακά μέρη, κουβέντα για τις σκόπιμες παρεμβάσεις που δίνουν ανάσα στην κυβέρνηση στο όνομα της δήθεν συναίνεσης.
Δεν το έπραξαν και όπως ξέρουμε «τα λέει όλα η σιωπή». Ο κόσμος το 'χει τούμπανο και κάποιοι κρυφό καμάρι ότι έχει γίνει κάποιου είδους deal το οποίο αδυνατούμε να κατανοήσουμε, αν και υποψιαζόμαστε ποια είναι τα ανταλλάγματα και από τις δύο πλευρές.
Χθες ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπόρεσε να αντισταθεί στο να μιλήσει για τα «φιλαράκια» του.
Είπε π.χ. ότι «ο Βαγγέλης ο Μεϊμαράκης ήταν αυτός που είπε πως θα έπρεπε να μας κατηγορήσουν αν δεν είχαμε ένα σχέδιο σε περίπτωση που η χώρα βρισκόταν εκτός ευρωζώνης». Δηλαδή ουσιαστικά «αθώωσε» τον εαυτό του και τους ημίτρελους που σχεδίαζαν να βγάλουν τα τανκ στους δρόμους επικαλούμενος τον Βαγγέλα. Και σαν το είπε ο Μεϊμαράκης τι έγινε; Θέσφατο είναι; Δηλαδή το σχέδιο εκτάκτου ανάγκης που προέβλεπε πραξικόπημα γίνεται αποδεκτό από τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ; Και πώς αφήνει να τον επικαλείται ο Τσίπρας χωρίς να του απαντά;
Εκεί όμως που έδωσε... ρέστα ο Αλέξης είναι με τα λόγια θαυμασμού στον Κώστα Καραμανλή. Αφού αποθέωσε τον Ανδρέα Παπανδρέου, στον Καραμανλή τον μικρό θα κολλήσει.
Η «αγιαστούρα» ξεκίνησε όταν είπε: «Δέκα χρόνια πριν ο Κώστας ο Καραμανλής είχε ανοίξει το μονοπάτι με την Κίνα, που τώρα έχει γίνει λεωφόρος».
Και στη συνέχεια είπε ότι «η ΝΔ έχει να πάρει ποσοστό πάνω από 30% σε εκλογές από τότε που αρχηγός της ήταν ο Κώστας ο Καραμανλής». Κάρφωσε δηλαδή τον «μισητό εχθρό» του τον Αντώνη Σαμαρά παραγνωρίζοντας εσκεμμένα ότι ο Καραμανλής πήρε πάνω από 30% όταν στην Ελλάδα δένανε τα σκυλιά με τα λουκάνικα. Ο Σαμαράς έγινε πρωθυπουργός παραλαμβάνοντας μια Ελλάδα χρεοκοπημένη.
Αυτό που ήθελε ο Τσίπρας να πετύχει το πέτυχε. Έστειλε μήνυμα στους Καραμανλικούς, στο... τοτέμ της Ραφήνας που κάποιοι λένε ότι είναι «μύθος» κι εμφανίζεται μόνο σε έκτακτες στιγμές, και στον Βαγγέλα τον οποίο ο Αλέξης είχε του χεριού του. Τον έκανε άλλωστε μια χαψιά τον Σεπτέμβριο με κλειστές τράπεζες.
Το μήνυμα ήταν σαφές: «Το deal ισχύει. Προχωράμε μαζί, η συγκυβέρνηση πάει καλά, θα τους διαλύσουμε τους παλιονεοδημοκράτες, θα τον λιώσουμε τον Σαμαρά και τον Μητσοτάκη».
Είναι προφανές ότι ο Τσίπρας έχει τακτική. Θέλει να δημιουργήσει πρόβλημα στη ΝΔ και διασπάσεις, με καίρια ευθύνη, όμως, των Καραμανλικών που τον αφήνουν να παίζει παιχνίδια στην πλάτη τους. Όμως, πρέπει να επιλέξουν: «Στυλοβάτες της ΝΔ ή κολαούζοι του Αλέξη»;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου