Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Ο protagon-φιλελέ Γιαννακίδης αγωνιά για τον Κυριάκο και γράφει άρθρο-Ποιους στέλνει ο Κυριάκος στον Παπαδάκη;

















































Καλή, χρυσή, άγια η Σοφία Βούλτεψη, αλλά δεν πας να πουλήσεις προοδευτικό φιλελευθερισμό μαζί της. Θα της κλείνουν την πόρτα στα μούτρα. 

Δεν είναι μόνο η Σοφία.

 Είναι και άλλοι.

Υπάρχουν δύο λόγοι για τους οποίους ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν επιθυμεί την αλλαγή του εκλογικού νόμου. Ο προφανής: το πιθανότερο είναι να κερδίσει τις επόμενες εκλογές, συνεπώς δεν θέλει να χάσει την εύνοια του εκλογικού συστήματος προς το πρώτο κόμμα. Και ο ανομολόγητος: το μπόνους των πενήντα εδρών θα του επιτρέψει να ανανεώσει την κοινοβουλευτική του ομάδα.
Ο Μητσοτάκης έχει, ακόμα, την πολυτέλεια να αποδίδει στο φθαρμένο πολιτικό του προσωπικό την αδυναμία της Νέας Δημοκρατίας να ξεφύγει μπροστά στις δημοσκοπήσεις. Πιθανότατα δε, θα έχει και δίκαιο ή, τέλος πάντων, δεν θα αδικεί κατάφορα την αλήθεια. 

Καλή, χρυσή, άγια η Σοφία Βούλτεψη, αλλά δεν πας να πουλήσεις προοδευτικό φιλελευθερισμό μαζί της. Θα της κλείνουν την πόρτα στα μούτρα. Δεν είναι μόνο η Σοφία. Είναι και άλλοι. Σχεδόν όλοι τους. Δείτε τι κόσμο στέλνει ο Κυριάκος τα πρωινά στον Παπαδάκη.
Τον Γεράσιμο Γιακουμάτο που πλέον τείνει να αποκτήσει όλα τα χαρακτηριστικά του cartoon. Την Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου που είναι ένα βήμα από το να χτενιστεί όπως ο Σαμαράς, για να τον θυμίζει καλύτερα. 
Την Αννα Καραμανλή. 
Εντάξει… Τον Αδωνι, που είναι Αδωνις -πρέπει το ακροατήριο να πάει στον Αδωνι, εκείνος δεν κάνει καν προσπάθεια διεύρυνσης του. 
Ε, σε αυτήν την κατηγορία, που συνομιλεί μόνο με το στενά κομματικό ακροατήριο, ανήκουν και άλλοι: 
Κικίλιας, Βορίδης, Κεδίκογλου, Τραγάκης, Γκιουλέκας. 
Και ποιοι εκπέμπουν λίγο πιο μακριά; 
Δένδιας, Κεραμέως, Χατζηδάκης, Κουμουτσάκος, άντε και ο Βρούτσης. 
Είναι και η Ντόρα, αλλά αυτή είναι μία κατηγορία μόνη της. 
Προηγουμένως την άκουγες με ενδιαφέρον. 
Και τώρα την ακούς, απλώς συνειρμικά σε παραπέμπει στα της οικογένειας.


Θα φτάσουμε στις εκλογές και την εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ θα τη σηκώσουν στις πλάτες τους η Σοφία Βούλτεψη και ο Μάκης Γιακουμάτος. Και ο Κυριάκος, θα είναι ένας εν δυνάμει πρωθυπουργός χωρίς πραγματική εναλλακτική πρόταση
Φταίει ο Κυριάκος για αυτό; 
Κατά το ήμισυ. 
Αυτούς βρήκε, αυτούς έχει με αυτούς οφείλει να πορευτεί. 
Ομως από την άλλη δεν έχει ανεβάσει ούτε ένα νέο πρόσωπο στη σκηνή, δεν έστειλε ούτε μια καινούργια φάτσα στον Παπαδάκη. Αν μη τι άλλο, μας δείχνει ότι προσπαθεί να κρατήσει ισορροπίες. Καραμανλής, Σαμαράς, ολίγον Ντόρα, συν οι αντιπρόεδροι και οι ισχυροί των περιφερειών. Είναι τόσα πολλά τα νήματα, που κινδυνεύει να γίνει μαριονέτα.

Μέρα με τη μέρα, συνεδρίαση με τη συνεδρίαση, ο Κυριάκος βελτιώνεται θεαματικά ως κοινοβουλευτικός πολιτικός αρχηγός. Δεν έχει, βέβαια, χιούμορ και δείχνει αμήχανος σε «λαϊκό» περιβάλλον. Ομως το επιτελείο του γράφει εξαιρετικές ομιλίες. 

Τα αντανακλαστικά του προσαρμόζονται στο, αμφιθεατρικού ύφους, «θράσος» του Τσίπρα. Ολα αυτά πακετάρονται και προωθούνται με εξαιρετικό τρόπο στα social media. 
Δεν κερδίζουν εκλογές, τουλάχιστον όχι ακόμα. 

Είναι έξυπνο να ποστάρεις φωτογραφία σου με espresso και εφημερίδα στο χέρι, αλλά απευθύνεσαι σε ένα εκλογικό σώμα που γοητεύεται και από Πολάκηδες. 

Την ίδια στιγμή, κεντρικά πρόσωπα της Νέας Δημοκρατίας χρησιμοποιούνται από τον ΣΥΡΙΖΑ ως τμήμα καμπάνιας. 
Ολη η εκστρατεία κατά του «Παραιτηθείτε» στηρίχθηκε πάνω στον Αδωνι.

Θα φτάσουμε στις εκλογές και την εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ θα τη σηκώσουν στις πλάτες τους η Σοφία Βούλτεψη και ο Μάκης Γιακουμάτος. 
Και ο Κυριάκος, θα είναι ένας εν δυνάμει πρωθυπουργός χωρίς πραγματική εναλλακτική πρόταση με κάτι κουρασμένα παλικάρια από πίσω του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου