Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Niko Ago: Που το πάει ο Νίκος Φίλης;













Του Niko Ago
Ομολογώ πως έχω μείνει έκπληκτος με τον Νίκο Φίλη. Καίτοι κάποτε υπήρξε ο διευθυντής μου στην εφημερίδα και θα έπρεπε να τον γνωρίζω καλύτερα. Και έχω μείνει έκπληκτος, διότι διαβάζοντας τις εφημερίδες, που συνήθως τον έχουν Πρώτο Θέμα, ανακαλύπτω πολλά για εκείνον. Από που να ξεκινήσει κανείς.
Καταρχήν, γνωρίζουμε ότι έγινε η αιτία, άθελά του φυσικά, να πέσει θύμα ξυλοδαρμού ο (μετέπειτα) εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος. Ο «δεν σταματιέται αγόρι μου ο πύραυλος. Ο πύραυλος Κουμουτσάκος έχει εξαπολυθεί» κλπ. Θα θυμάστε την περίπτωση. Τότε που μαζί με τους χρυσαυγίτες πήγε στο Σύνταγμα να διαμαρτυρηθεί επειδή ο Φίλης είπε εθνοκάθαρση αντί γενοκτονία. Πήγαν και άλλοι βουλευτές της ΝΔ με τους ναζί αλλά ο Κουμουτσάκος, «την πάτησε». Δεν κάθισε κοντά τους και τον κυνήγησαν οι «πατριώτες» και γνήσια παιδιά του Χίτλερ.
Μα ο Φίλης δεν σταμάτησε εκεί. Αρχικά, «κατάργησε» τις μαθητικές παρελάσεις. Το έγραψαν Πρώτο Θέμα στις εφημερίδες, άρα δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει. Έπειτα, «κατάργησε» την ελληνική σημαία στα σχολεία. Και αυτό, έγινε Πρώτο Θέμα στον ελληνόψυχο Τύπο και ουδείς έχει δικαίωμα να αμφιβάλλει. Τελεία και παύλα. «Απαγόρευσε» τον ελληνικό εθνικό ύμνο. Αδιανόητο.
Θα προχωρούσε, όμως, ο Φίλης, όπως ήταν αναμενόμενο, και σε άλλες… ανθελληνικές ενέργειες. «Απαγόρευσε» την πρωινή προσευχή στα σχολεία και τα παιδιά μας, ξεκινάνε τη μέρα χωρίς τη βοήθεια του θεού. Θεέ μου, συγχώρα μας. Κι αυτό δεν θα ήταν το μόνο, εννοείται. «Απαγόρευσε» και τον αγιασμό. Τον αγιασμό από τους παπάδες μας.  Τρομερό. Θα το είδατε και αυτό ως Πρώτο Θέμα στις εφημερίδες, που… αγαπάνε περισσότερο από τον Φίλη την πατρίδα, άρα μην πείτε ότι εδώ το διαβάζετε. Θα είστε ασυγχώρητοι. Ακόμα ΚΑΙ τον αγιασμό; Ναι. Αυτό που σε όλα τα σχολεία της οικουμένης και ειδικά στο Ιράν, τη Σαουδική Αραβία και αλλά και το Τουρκμενιστάν, είναι υποχρέωση.
Επειδή, όμως, ο Φίλης είναι «εχθρός του έθνους», λίγο καιρό μετά, προχώρησε στην «κατάργηση» του σταυρού από τη σημαία μας. Χριστός κι Απόστολος. Ακόμα και την εικόνα του Χριστούλι μας «κατέβασε» από τα σχολεία. Ναι ναι. Κι αυτό, το έκανε.
Και ερχόμαστε στο τελευταίο. Αλλά όχι λιγότερο σημαντικό. Αφού «απαγόρευσε» να λέμε τα παιδιά μας πριγκίπισσα και βασιλόπουλο- λες και είμαστε τίποτα κοινοί θνητοί και απλοί άνθρωποι, καθημερινοί- μαθαίνω ότι θα κάνει κάτι ακόμα πιο τρομερό. Αλλά πώς να το γράψω. Διστάζω. Βέβαια, είναι σχεδόν σίγουρο πως και αυτό, θα γίνει σε λίγο Πρώτο Θέμα, οπότε, ας το γράψουμε: Μαθαίνω λοιπόν ότι σε λίγο, δεν θα μπορούν να λένε οι «πατριώτες», ούτε καν λέξεις «Heil mein Führer», «Heil Hitler», «Sieg Heil», «Deutschland über alles« κι άλλα τέτοια απλά συνθήματα και χαιρετισμούς, που ακόμα και το ίνδαλμά τους, ο Joseph Goebbels, τα είχε Πρώτο Θέμα.
Είναι πραγματικά τρομερό αυτό που επιχειρεί να κάνει ο Νίκος Φίλης. Σταματήστε τον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου