Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Κυριάκος μόνο στο twitter…






 





Ας υποθέσουμε πως πράγματι η κυβέρνηση, αποκλειστικά και μόνο επικοινωνιακά κατά την άποψη μου, βγήκε… offside με την αλλαγή του νόμου του 2010 για τις υπουργικές offshore. Όσοι και όσες κατέχουν από ποδόσφαιρο ξέρουν πως το να βγεις offside σε μία φάση δεν είναι τίποτα το σπουδαίο, ούτε και κρίνει το τελικό αποτέλεσμα του ματς. 

Το θέμα είναι τι θα κάνεις στην επόμενη και στην επόμενη και στην επόμενη φάση, άλλοτε στην επίθεση και άλλοτε στην άμυνα, μέχρι ο διαιτητής να σφυρίξει τη λήξη του ματς. Στην περίπτωση με τις υπουργικές offshore η κυβέρνηση κατάφερε στην αμέσως επόμενη φάση να βάλει όλη την αντιπολίτευση – και κυρίως την αξιωματική, που μάλιστα βιάζεται για να κυβερνήσει αυτόν τον τόπο – να μαζέψει τη μπάλα από τα δίχτυα. 

Η Νέα Δημοκρατία αποχώρησε το πρωί της Τετάρτης από τη συζήτηση στη Βουλή για τη ρύθμιση που προβλέπει τη γενική απαγόρευση σε πολιτικά πρόσωπα να συμμετέχουν στη διοίκηση και στη μετοχική σύνθεση εταιριών που έχουν την έδρα τους στο εξωτερικό, παρόλο που μόλις τη Δευτέρα ζήτησε τη σύγκλιση της Ολομέλειας για το ίδιο θέμα…

Αμέσως μετά την υπερψήφιση της τροπολογίας -  από όλους τους βουλευτές και τις βουλευτίνες που ήταν στη Βουλή και μόνο με την Ένωση Κεντρώων να δηλώνει «παρών» - ο Κυριάκος Μητσοτάκης άνοιξε τον υπολογιστή του, μπήκε στο λογαριασμό του στο Twitter και έγραψε πως την ίδια στιγμή που ο Τσίπρας ξεπλένει offshore o ελληνικός λαός στενάζει από τους νέους φόρους που πρόσφατα ψήφισε η Βουλή. 

Την ίδια στιγμή πάνω από 10.000 πολίτες της Θεσσαλονίκης, κάτοικοι του κεντρικού δήμου που δεν είναι και ο φτωχότερος του πολεοδομικού συγκροτήματος, σχημάτιζαν τεράστιες ουρές μέσα και έξω από ένα περίπτερο της ΔΕΘ για τη διανομή δωρεάν κηπευτικών και φρούτων από ένα πρόγραμμα για την καταπολέμηση της φτώχειας. 

Πώς του ξέφυγε του Κυριάκου… Θα μπορούσε να γράψει στο Twitter πως την ίδια ώρα που ο Τσίπρας ξέπλενε offshore χιλιάδες Θεσσαλονικείς περίμεναν στην ουρά για δωρεάν τρόφιμα. Καλό έτσι; Αλλά που να το σκεφτούν οι σύμβουλοι του… πρωθυπουργού σε αναμονή. Μία ζωή με τους «άριστους» και τους «πετυχημένους» είχαν νταλαβέρια, που να βάλουν τώρα στην πολιτική αντιπαράθεση τους ανθρώπους που περιμένουν στην ουρά για πατάτες και κρεμμύδια… 

Άσε που στη Νέα Δημοκρατία έχουν δουλειές με φούντες για τις επόμενες 60 μέρες,  η αντιπολίτευση μπορεί να περιμένει, το ίδιο και στη Βουλή, οπότε μέχρι το Σεπτέμβριο νέα από τους «γαλάζιους» θα μαθαίνουμε μόνο από το Twitter.

Νίκες σαν και αυτή της Τετάρτης η κυβέρνηση μπορεί να πετυχαίνει απέναντι στην αξιωματική αντιπολίτευση πέντε την εβδομάδα γιατί απλά και μόνο δεν είναι κρατημένη από πουθενά. Ο Θεοδωράκης κάτι ψέλλισε για τον Τσοχατζόπουλο ξεχνώντας (λέμε…) πως το ΠΑΣΟΚ του Άκη ήταν η άλλη πλευρά του ΠΑΣΟΚ του Σημίτη, πως το έτερον πολιτικό ήμισυ του Τσοχατζόπουλου στη Θεσσαλονίκη ήταν ο Βενιζέλος, πως ο Τσοχατζόπουλος ήταν υπουργός στην ίδια κυβέρνηση που ήταν υπουργός και ο Γιαννίτσης.

 Όμως αυτό το η κυβέρνηση δεν είναι κρατημένη από πουθενά δεν τρώγεται, ούτε οι νίκες της απέναντι στην αξιωματική αντιπολίτευση τρώγονται, ούτε η τραγωδία που ζουν εδώ και μήνες οι νόμιμοι ιδιοκτήτες αυτής της χώρας, αν και το τελευταίο έχει πολύ πλάκα. 

Πολύ καλά, λοιπόν, τα πήγε η κυβέρνηση αυτή την Τετάρτη, αλλά οι ουρές στη ΔΕΘ από ανθρώπους που έχουν πολύ μεγάλη ανάγκη φτάνουν και περισσεύουν για να σου χαλάσουν όχι μόνο τη μέρα αλλά ολόκληρο το μήνα. Προφανώς και η κυβέρνηση είναι με την πλευρά αυτών των ανθρώπων, αλλά αυτό δεν αρκεί. 

Αν δεν μειωθούν οι ουρές στις διανομές δωρεάν τροφίμων, αν δεν μειωθεί το ποσοστό του πληθυσμού που ζει μέσα στη φτώχια ή που απειλείται από διάφορες μορφές φτώχιας, τι να σου κάνουν τα γκολ στην εστία του Κυριάκου; Εντάξει το ποδόσφαιρο δεν είναι θέμα ζωής ή θανάτου, είναι κάτι σημαντικότερο από αυτό,  αλλά εδώ δεν μιλάμε για μπάλα.  

*Ο Θεόφιλος Σιχλετίδης είναι ένας από τους Δύο Λύκους: Καθημερινά, 1 με 2 το μεσημέρια, στο «Κόκκινο Θεσσαλονίκης 93,4»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου