Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Ο Διονύσης Σαββόπουλος με τη μπουρδολογία και τις διχαστικές -πια- συναυλίες του-ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

Ο παλιάτσος κι οι ληστές-Δεν ενόχλησε τον Κώστα Καίσαρη ότι ο Σαββόπουλος πήγε με ελικόπτερο για να τραγουδήσει στο Άργος. Αυτό που ενοχλεί είναι το καραγκιοζιλίκι κι η σαχλαμάρα. Και από δήθεν πνευματικούς ανθρώπους μάλιστα.


 










Θυμάμαι πριν από τρία τέσσερα χρόνια τον Σαββόπουλο να κατεβαίνει από μία τζιπάρα στο Κολωνάκι, στην Πατριάρχου Ιωακείμ, για να αγοράσει κάτι σε ένα μαγαζί. Ήταν η εποχή που είχε πει σε συνέντευξή του πως «η οικονομική κρίση είναι ευκαιρία».
Ευκαιρία ναι, εντάξει, αλλά δεν διευκρίνισε για ποιους; Για μας ή για τον ίδιο; Για το λαό, μήπως; Τέλος πάντων, πέρναγαν τα χρόνια, η κρίση μεγάλωνε όλο και περισσότερο (άρα γεμίζαμε με ευκαιρίες!) κι ευτυχώς ο Σαββόπουλος σταμάτησε να μιλάει πια τόσο πολύ. Και δεν αναφέρομαι στις συνεντεύξεις του στις οποίες μπορεί να υποστηρίζει όσεςσυντηρητικές αηδίες θέλει (δικαίωμά του), αλλά στις συναυλίες του. Έκοψε αυτά ταγελοία σχόλια στα οποία έβαζε δίπλα-δίπλα τα παιδιά των Εξαρχείων με τουςΧρυσΑυγίτες, τους μπαχαλάκηδες με τους χαφιέδες. Και ησυχάσαμε κι εμείς σανθεατές. Ηρεμήσαμε λίγο. Επιστρέψαμε στον παλιό Σαββόπουλο.
Μέχρι που στη συναυλία του στο Μέγαρο τις προάλλες επανήλθε. «Τον χειμώνα τούτο άμα τον περάσουμε / και τον απατεώνα αν τον ξεπεράσουμε / για άλλα δέκα χρόνια κάτι θα προφτάσουμε» διαβάζω πως τραγούδησε για τον... απατεώνα τον Τσίπρα. Για να ακολουθήσει το «πεθαίνω για σένα κι ας είσαι απάτη» μιλώντας για αυταπάτες! Τώρα είδε τους απατεώνες ο Σαββόπουλος, τώρα τους ανακάλυψε, ξαφνικά; Μέχρι πριν από ένα χρόνο που ζούσε άραγε και το είχε βουλώσει;
Είναι διχαστικές πλέον οι συναυλίες του Διονύση. Διχάζει το κοινό ο ίδιος. Προσωπικάενοχλούμαι να τον ακούω να τραγουδάει για απατεώνες, έστω κι αν δεν τρέφω καμία συμπάθεια προς τον Αλέξη Τσίπρα. Αν θέλει ο Σαββόπουλος να πολιτικολογεί έτσιφτηνά στα live του, ας το κάνει. Αλλά να περιμένει και αντίδραση. Πιθανότατα να σηκωθεί κάποιος στο Ηρώδειο τον Σεπτέμβριο και να του φωνάξει εκείνη την ώρα «λες μαλακίες». Δίκαιο θα το βρω. Άλλο να εκφράζεσαι ενάντια στο φασισμό λόγου χάριν, κάτι για το οποίο όλοι συμφωνούν, και άλλο να πέφτεις στο επίπεδο της φτηνής κριτικήςκάνοντας λόγο για απατεώνες σε μία συναυλία. Ο μέγας Σαββόπουλος άρχισε ξανά τημπουρδολογία.
Νομίζω πως αντίστοιχο πρόβλημα θα αντιμετωπίσει και ο Κωστής Μαραβέγιας με το καινούργιο του τραγούδι. Ένα κομμάτι που όπως σας είπα δεν με ενοχλεί -το αντίθετο, μου αρέσει κιόλας- αλλά δεν θα ήθελα να το ακούσω σε ένα live. Εκτός και αν πηγαίνουμε σε πολιτικές συζητήσεις αντί για συναυλίες και δεν το ξέρουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου