Κυριακή, 1 Μαΐου 2016

ΣΤΑ ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΜΕ ΚΟΥΛΗ;

Αρχές του 1997 και ένας νεαρός κάνει την εμφάνισή του στην εκπομπή του γνωστού φασίστα -πρόσφατα καταδικασθέντα στα ελληνικά δικαστήρια- ιδρυτή της 4ης Αυγούστου, Κώστα Πλεύρη. 

Ο σκοπός της παρουσίας του είναι η "αγάπη για την ελληνική γλώσσα", όπως προλογίζει ο Πλεύρης ο οποίος δηλώνει εντυπωσιασμένος.."Μεγάλη μου τιμή" απαντά στο νοσταλγό του φασισμού. Ο λόγος για τον απλό βιβλιοπώλη τότε, Άδωνι Γεωργιάδη. Πρόκειται για μία από τις πρώτες του, αν όχι τη πρώτη, εμφάνιση του σημερινού υφυπουργού στην ελληνική τηλεόραση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο σημερινό Τηλεαστυ, τότε Telecity, ιδιοκτησίας του σημερινού προέδρου του ΛΑΟΣ.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορέιτε να παρακολουθήσετε τα πρώτα βήματα του "μπουμπούκου" υφυπουργού ο οποίος αφού έκανε τη διαφήμιση στην εταιρεία του, συνέχισε με "αστεία" για τους...Εβραίους...ενώ δεν ξέχασε να προβάλλει τη γενναιότητά του, δηλώνοντας έτοιμος να δώσει τη μάχη για "να πάρουμε την πόλη..."

Λίγα χρόνια αργότερα, ο τηλεβιβλιοπώλης υφυπουργός θα πουλάει τα γεμάτα ρατσιστικό δηλητήριο βιβλία του Πλεύρη από το ίδιο κανάλι και όχι μόνο...


Στην πρώτη κινητοποίηση εναντίον της πολιτικής λιτότητας που έχει θέσει σε εφαρμογή τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησής του ο κεντροδεξιός πρόεδρος Μαουρίτσιο Μάκρι δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές ξεχύθηκαν στους δρόμους του Μπουένος Άιρες ύστερα από κάλεσμα των μεγαλύτερων συνδικάτων.


Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατικών Συνδικάτων (CGT) και τα δύο σκέλη της Κεντρικής Ένωσης Εργαζομένων της Αργεντινής (CTA), που διχάζονταν επί των ημερών του Νέστορα Κίρσνερ και κατόπιν της Κριστίνα Φερνάντες δε Κίρσνερ (2003-2015), αποφάσισαν αυτή τη φορά να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να καταγγείλουν τη νεοφιλελεύθερη στροφή που κάνει, όπως καταγγέλλουν, ο νέος πρόεδρος της χώρας.
Τα συνδικάτα καταγγέλλουν το «κύμα απολύσεων» τόσο στον δημόσιο τομέα όσο και στον ιδιωτικό, μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον Μάκρι, την 10η Δεκεμβρίου 2015. Υπολογίζουν ότι οι απολύσεις έχουν ήδη φθάσει τις 100.000 και θα συνεχιστούν.
Η κυβέρνηση παραδέχεται ότι έχει προχωρήσει στις απολύσεις 11.000 δημοσίων υπαλλήλων το πρώτο τρίμηνο του έτους.
AP Photo/Natacha Pisarenko
Η μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση παρέλυσε το κέντρο της πρωτεύουσας.
«Ολόκληρο το εργατικό κίνημα θα ξεσηκωθεί εναντίον των απολύσεων, των περικοπών και της φτώχειας, που βαθαίνει επί την ημερών της κυβέρνησης Μάκρι», διεμήνυσε ο Χοσέ Ριγάνε, ηγέτης μιας από τις πτέρυγες της CTA.
Οι διαδηλωτές απαίτησαν να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού, ο οποίος αναμένεται να φτάσει μέσα στην χρονιά το 36% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με αναλυτές, αλλά και να μειωθούν οι φόροι.
Προχωρώντας στην ταχεία υποτίμηση του πέσο,
 χαλαρώνοντας τους ελέγχους των τιμών
και τερματίζοντας τις επιδοτήσεις στις δημόσιες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας
αφότου ανέλαβε την εξουσία, η κυβέρνηση του Μάκρι συνέβαλε 
στην ταχεία άνοδο του πληθωρισμού, 
με αποτέλεσμα τα κατώτερα εισοδηματικά στρώματα να δυσκολεύονται όλο και περισσότερο να καλύψουν τα έξοδα για τη διατροφή τους ή για το φυσικό αέριο.
AP Photo/Natacha Pisarenko
«Χάνουμε την αγοραστική μας δύναμη με ραγδαίο τρόπο», δήλωσε ο Πάμπλο Μικέλι, γενικός γραμματέας άλλης πτέρυγας της CTA. «Θα κλιμακώσουμε τον αγώνα και εάν δεν μας ακούσουν θα κηρύξουμε εθνική απεργία», προειδοποίησε.
Η κοινωνική ένταση αυξάνεται τους τελευταίους μήνες στην Αργεντινή, όπου έχουν σημειωθεί διαδηλώσεις και απεργίες από γιατρούς, εκπαιδευτικούς, τραπεζοϋπαλλήλους και δημόσιους υπαλλήλους.
Στη χθεσινή διαδήλωση συμμετείχαν εργαζόμενοι τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα, ενώ αναμένεται άλλη μια μεγάλη κινητοποίηση αύριο, ημέρα της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου