Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Είναι ανίκανος ο Μπογδάνος να χειριστεί το ίντερνετ;













Η σύντομη απάντηση είναι: Ναι. Και γιαυτό θέλει και να το φιμώσει. Αλλά ας δούμε τι ακριβώς εννοούμε όταν μιλάμε για ανικανότητα.

Την τρίτη το βράδυ παρακολουθήσαμε την εκπομπή Ανατροπή στο Μέγκα. Το συγκεκριμένο επεισόδιο της λαοφιλούς εκπομπής έδειξε από την αρχή δείγματα ότι θα αφήσει ιστορία, όντας ενδεχομένως και ένα από τα τελευταία, μιας και δεν αποκλείεται να μην έχουμε την τιμή και την χαρά να παρακολουθούμε το κανάλι Μέγκα για πολύ ακόμα. Εν πάση περιπτώσει, νωρίς στην εκπομπή, ο παρουσιαστής της Γιάννης Πρετεντέρης, μας πληροφόρησε ότι ο καλεσμένος του Κωνσταντίνος Μπογδάνος είναι δημοσιογράφος.
Σοκαριστήκαμε ευχάριστα από αυτή την αποκάλυψη και σε συνδυασμό με παρακάτω απόσπασμα του λόγου του σκεφτήκαμε να του προσφέρουμε δημοσιογραφική στέγη στο ερασιτεχνικό μας μπλογκ, στην περίπτωση που ο Σκάι κόψει τελείως την (ήδη μισοκομμένη λόγω Εξφάκτορ) εκπομπή του, ‘Σκάι στις 6’.
Μπογδάνος “Το ανεξέλεγκτο, σημαίνει και ελεύθερο; Και το ελεύθερο σημαίνει και αληθές;
Ως εκ τούτου, εάν μας ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή, όχι μόνο η ελευθερία του λόγου και η ελευθερία του τύπου, εάν μας ενδιαφέρει και η αλήθεια, το ανεξέλεγκτο στην Ελλάδα πολλές φορές…”
Ανδρέας Πετρουλάκης (δημοσιογράφος της Καθημερινής) “Η αλήθεια είναι υποκειμενική.”
Μπογδάνος “Όχι, με συγχωρείτε, σύμφωνα με έναν στοιχειώδη λογικό θετικισμό, δεν μπορώ να βγω και να πω ότι αυτό εδώ το τραπέζι είναι τετράγωνο. Αυτό το τραπέζι είναι τρίγωνο. Αν όμως βγει κάποιος στο διαδίκτυο και πει είναι μια οφθαλμαπάτη αυτό που κάνει το βράδυ ο Πρετεντέρης, κατά βάση το τραπέζι είναι τετράγωνο, και εγώ δεν έχω κανένα τρόπο να αποδείξω ότι δεν είναι.”
MEGA TV ΑΝΑΤΡΟΠΗ 2016-04-14 04-09-53
Οκ λοιπόν, διαπιστώνουμε πως ο Μπογδάνος, μάλλον θεωρεί ότι η αλήθεια μπορεί να προκύψει μέσω της ανελευθερίας και του ελέγχου του λόγου και του τύπου. Διαφωνούμε μεν, αλλά το κομμάτι περί λογικού θετικισμού μας φέρνει δάκρυα συγκίνησης στα μάτια, άσε που έχει πάει και αργά πια, έχει αφεθεί και λίγο στην μαγεία της φωνής του ο Μπογδάνος, οπότε του δικαιολογούμε και καμιά αρλούμπα.
Εκεί λοιπόν που είμαστε όλοι μαζί μέσα στην τρελή χαρά και σχεδιάζουμε το πώς θα του κάνουμε την πρόταση να μπει στην συντακτική μας ομάδα, σκάει σαν βόμβα στο τουίτερ αυτό:
tumblr_o5lbbynie61v56om0o1_1280
Ξαφνικά όλα γκρεμίστηκαν. Σαν διάολοι ξεπήδησαν τρεις λόγοι που αποδεικνύουν την ανικανότητα του χαρακτηρισμένου ως δημοσιογράφου (Μπογδάνου), να χειριστεί το ίντερνετ, αλλά και την ακαταλληλότητα του για ενσωμάτωση στην συντακτική μας ομάδα.
α) Η Φαιναρέτη Ρωμανού, είναι γνωστός τρολολογαριασμός στο τουίτερ και δεν αντιστοιχεί σε πραγματικό πρόσωπο. Η φράση του Μπογδάνου “όχι, μανδάμ είναι. Κατέβηκε και με το ποτάμι.” αποδεικνύει πως δεν έχει την ικανότητα να κάνει δημοσιογραφική έρευνα επιπέδου απλής αναζήτησης στο γκούγκλ η οποία δίνει αυτό το άρθρο στην πρώτη σελίδα, που τα εξηγεί όλα.
Φαιναρέτη Ρωμανού - Αναζήτηση Google 2016-04-14 05-22-52
β)Η ίδια φράση, υποδηλώνει ότι ο Μπογδάνος ξέρει για αυτήν αρκετές πληροφορίες ώστε να ξέρει και την ιδιότητά της, ως πολιτευτή του ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ. Πράγμα αδύνατο μιας και είναι φανταστικό πρόσωπο. Συμπεραίνουμε λοιπόν ότι ο Μπογδάνος είναι διατεθειμένος να μεταδώσει ψευδή και ανεπιβεβαίωτα στοιχεία. Όχι ιδιαίτερα κολακευτική ιδιότητα για έναν δημοσιογράφο.
γ) Από όλα τα παραπάνω, τελικά διαπιστώνουμε ότι ο Μπογδάνος δεν διαθέτει ούτε την απαραίτητη οξύνοια να αντιληφθεί ένα τρολ στο ίντερνετ, ή ότι το να λες ανόητα ψεύδη στα σόσιαλ μίντια πλήττει την αξιοπιστία σου.
Για αυτούς τους τρεις λόγους κρίνουμε ότι ο “δημοσιογράφος” Κωνσταντίνος Μπογδάνος, δεν είναι ικανός να χειριστεί την ελευθερία λόγου που του δίνει το ίντερνετ και για αυτό θέλει να την περιορίσει, αλλά και ότι δεν πληροί τις δημοσιογραφικές προϋποθέσεις ούτε καν για να αρθρογραφήσει στο ερασιτεχνικό μας μπλογκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου