Κυριακή, 6 Μαρτίου 2016

Η «Αποκάλυψη» του Σ. Ψυχάρη-Αντα Ψαρρά


Σε βουνά αποκαλύψεων έχει επιδοθεί ολόκληρο το συγκρότημα Ψυχάρη προκειμένου να πείσει την κοινή γνώμη ότι δεν υπάρχεις τίποτα σκοτεινό στην υπέρογκη δανειακή πορεία του ιδιοκτήτη και πατέρα του πρώην βουλευτή της Ν.Δ. Α. Ψυχάρη. Παρόμοια «ροή αποκαλύψεων» είχε γίνει από το επιτελείο του ΔΟΛ λίγο πριν το δημοψήφισμα.
Όλα αυτά είναι κατανοητά και αναμενόμενα ότι για παράδειγμα μετά τις εκλογές ο Σ. Ψυχάρης έλεγε ότι ο Τσίπρας αποτελεί εθνικό κεφάλαιο και τώρα θυμήθηκε ότι όταν συναντήθηκαν με τον σημερινό πρωθυπουργό, εκείνος του είχε ζητήσει να φύγει ο Πρετεντέρης. Έχει χάσει εκτός από την ψυχραιμία του ο εκδότης και το κριτήριο του για το τι είναι αποκάλυψη και επιλεκτική μνήμη.
Πολλούς μήνες νωρίτερα και πριν ζητήσει «αυτό το ρουσφέτι» ο Αλέξης Τσίπρας ολόκληρος ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αποφασίσει να μην συμμετέχει σε εκπομπές του Γ. Πρετεντέρη και ήταν σε όλους γνωστό ότι το δελτίο ειδήσεων του Mega αύξανει με τη μονομέρεια του τα εκλογικά ποσοστά και την επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ.
Η απαίτηση να αλλάξει το στρατευμένο δελτίο είχε διατυπωθεί δημόσια. Το γνώριζαν και οι πέτρες. Ποιά είναι η αποκάλυψη;
Αυτό που δεν λέει βέβαια ο εκδότης είναι πως άδειασε ο ίδιος τα δικά του στελέχη (π.χ. τον Καψή) στην πορεία για τις εκλογές νομίζοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα του έκανε το χατήρι να εμποδίσει τη δικαιοσύνη να ψάξει τα οικονομικά και τα θαλασσοδάνεια.
Τα χατίρια όμως αυτά όπως προκύπτει δεν έγιναν για κανέναν και τώρα ήρθε η ώρα των ...αποκαλύψεων! Από τις κίτρινες αποκαλύψεις τύπου (ποιος βάφει τα μαλλιά του, ποιος πήγαινε σε «ακατάλληλες» διαδηλώσεις, ποιος τα έχει με ποια κλπ.) περάσαμε τώρα σε άλλη πίστα με όχημα τη φορά αυτή τους δικαστές, που πρόσκεινται στον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης της Ν.Δ. αλλά και μερίδα γνωστών μεγαλοδικηγόρων της δεξιάς παράταξης.
Πόσο εύκολα πείθεται όμως ο πολίτης, όταν γνωρίζει ότι εκείνος που... αποκαλύπτει είναι ένα βήμα πριν την πόρτα του ανακριτή;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου