Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

SFAK ATTACK: Κυβερνομπάτσος επιχειρεί διείσδυση στο Indy Αθήνας-01/10/2002




























 





 https://athens.indymedia.org/post/30805/

Χωρίς να αποκαλύψει την ταυτότητά του, ο επικεφαλής του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας επικοινώνησε με τη συντακτική ομάδα του Indymedia Αθήνας.



Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το Σάββατο 28 Σεπτέμβρη έρχεται στην λίστα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου imc-athens-contact ένα mail κάπως περίεργο:
Date: Sat, 28 Sep 2002 13:13:37 +0300
From: Sfakianakis <manossfa@ath.forthnet.gr>
To: imc-athens-contact@lists.indymedia.org
Subject: [Imc-athens-contact] (no subject)

GIA SAS..
SYGXARHTHRIA GIA TO SITE SAS...
MPHKA SE AYTO META APO SEARCH...ALLA EINAI KATAPLHKTIKO,,
ASXOLOUMAI ME INTERNET,,KAI THA HTHELA NA SAS PROTEINW KAPOIES IDEES AN THELATE..


MANOS FANARIWTHS

Αυτό που χτύπησε αρχικά περίεργα ήταν η αναντιστοιχία μεταξύ του ονόματος στο From (Σφακιανάκης) και του ονόματος στην υπογραφή (Φαναριώτης). Μέλος της συντακτικής ομάδας του αθηναϊκού Indymedia, χωρίς να υποψιαστεί κάτι, απαντάει λίγες ώρες αργότερα:
Date: Sat, 28 Sep 2002 19:20:19 +0300
To: Sfakianakis <manossfa@ath.forthnet.gr>,
imc-athens-contact@lists.indymedia.org
Subject: Re: [Imc-athens-contact] (no subject)

Γειά σου Μάνο.
Λέγομαι Μιχάλης και συμμετέχω κι εγώ στην ομάδα που λειτουργεί το site. Αν είσαι από την Αθήνα, μπορείς να έρθεις να μας συναντήσεις από κοντά. Βρισκόμαστε κάθε Κυριακή στις 7, στο Αυτόνομο Στέκι (Ζωοδόχου Πηγής και Ισαύρων) στα Εξάρχεια. Αν δεν είσαι στην Αθήνα, μπορούμε να επικοινωνούμε μέσω e-mail αρχικά και αργότερα και μέσα από τις mailing lists του IMC Athens.

Την επόμενη μέρα ο Μάνος απαντάει προσωπικά στο Μιχάλη:
Date: Sun, 29 Sep 2002 20:01:45 +0300
From: Sfakianakis <manossfa@ath.forthnet.gr>
Subject: Re: [Imc-athens-contact] (no subject)

gia sou mixalh...
egw menw athina kai eparxia.
an htheles na brethoume tha to xairomoun..
asxoleisai me ypologistes??
thn kyriakh den mporw na elthw,paw sta merh mou,,an htheles dwse mou ta thlefwna sou na epikoinwnhsome..giia na ta poume,,


manos.

Ο Μάνος Σφακιανάκης είναι αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας, επικεφαλής του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (cyber-crime). Περισσότερα στοιχεία για τις δραστηριότητες του συγκεκριμένου τμήματος υπό τον συγκεκριμένο αστυνομικό, μπορείτε να δείτε σε παλιότερα δημοσιεύματα της Ελευθεροτυπίας (3/12/2000) και των ΝΕΩΝ (7/7/2001).
Όπως επιβεβαιώθηκε από δύο απόλυτα αξιόπιστες πηγές, και για να αποφευχθεί περίπτωση απλής συνωνυμίας, ο αστυνόμος Σφακιανάκης είναι ο ιδιοκτήτης της e-mail διεύθυνσης από την οποία εστάλησαν τα δύο e-mails.
Παραμένει φυσικά άγνωστος ο σκοπός που ο Σφακιανάκης επιχείρησε να επικοινωνήσει με το αθηναϊκό indymedia και να πληροφορηθεί τα τηλέφωνα μελών της συντακτικής ομάδας, αλλά είναι ενδεικτικά του κλίματος που επιχειρούν να διαμορφώσουν τις τελευταίες μέρες κάποια ΜΜΕ ενάντια στο εγχείρημα του Indymedia.






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου