Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Παππάς που τους χρειάζεται!-ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΡΤΕΡΟΥ


















































 



 







Σοβαρά τώρα, η Χρυσή Αυγή έκανε τη δουλειά που ξέρει να κάνει προχθές στη Βουλή. Αλητεία, τραμπουκισμός και λεκτική βία. Πάλι καλά, όσον αφορά στο τελευταίο, που δεν έχουν αρχίσει ακόμα να μαχαιρώνουν εκεί μέσα. Ευτυχώς δηλαδή που ανάμεσα στη διακαή αυτή επιθυμία τους και την πραγματοποίησή της στέκεται ένα πράγμα: Η φυλακή. Αλλιώς δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα να περάσουν από τα λόγια στην πράξη. Και να πάρουν υπερήφανοι την πολιτική ευθύνη, όπως με τη δολοφονία του Φύσσα.
Οι άλλοι όμως, οι ταγοί της δημοκρατικής ενημέρωσης, τίνος δουλειά έκαναν προβάλλοντας το βίντεο που γύρισαν και μοντάρισαν οι χιτλερικοί; Τι ακριβώς γύρευαν να αποδείξουν όταν ήξεραν ότι το υλικό αποτελούσε αποτέλεσμα παράνομης μαγνητοσκόπησης μιας συνεδρίασης που γίνεται πάντα κεκλεισμένων των θυρών, για εθνικούς λόγους; Και πώς τόσο έξυπνοι και έμπειροι δημοσιογράφοι δεν κατάλαβαν ότι οι ναζιστικές αθλιότητες ήταν στημένες ακριβώς για να μαγνητοσκοπηθούν και να παίξουν στα κανάλια;
Τη δουλειά της Χρυσής Αυγής έκαναν για άλλη μια φορά δημοσιογράφοι και βαρόνοι. Κασιδιάρηδες χωρίς κασίδα δεν νοούνται. Κατέβασε λοιπόν η ναζιστική κασίδα, μιας και τον τελευταίο καιρό είχαν οι φουσκωτοί εξαφανιστεί από το προσκήνιο, μια πρόκληση που θα τους χάριζε μια κάποια δημοσιότητα. Τι να σου κάνει ένα καμένο περιπολικό, μια χυδαία δήλωση ή μερικά σπασμένα τζάμια γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ; Τράβα μια σιχαμένη σιχασιά στη Βουλή, δείξε τι εστί ναζιστικό σουλούπι, και μετά άσε τα κανάλια να σε διαφημίζουν. Δωρεάν.
Και τώρα οι διαφημιστές μας δουλεύουν από πάνω: Καλέ, εμείς δεν το δείξαμε ούτε για να διαφημίσουμε τους ναζί, ούτε για να προβάλουμε το κατόρθωμά τους, ούτε φυσικά και για να κερδίσουμε καμιά μονάδα τηλεθέασης. Για το καλό της δημοκρατίας το κάναμε. Για να δείξουμε πόσο κακοί είναι οι εχθροί της. Κι αυτά τα λένε εκείνοι που προθύμως, για τους δικούς τους λόγους, έγιναν συναυτουργοί και συνένοχοι του Κασιδιάρη. Εκείνοι που νέμονται -ακόμα- εθνικές συχνότητες και έχουν αναλάβει τη δημοκρατική μας ενημέρωση.
Παππάς που τους χρειάζεται! Δεν είναι επανάσταση οι άδειες, αλλά να μπει κάποια τάξη. Να τηρούν τη νομιμότητα και μια στοιχειώδη δεοντολογία. Να σέβονται τη Δημοκρατία. Να σέβονται λιγάκι και όσους ανοίγουν το χαζοκούτι για να μάθουν «τι γίνεται»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου