Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Θα απαντήσετε κ. Μητσοτάκη;







 http://www.efsyn.gr/arthro/tha-apantisete-k-mitsotaki

Δημήτρης Τρίμης

 Μετά την ανάληψη της ηγεσίας της συντηρητικής παράταξης, ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ισχυρίζεται ότι θα παρεμβαίνει αποφασιστικά σε όλα τα ζητήματα με αναλυτικό τρόπο, επιχειρήματα, ιδεολογικά μέτωπα και κυρίως ειλικρίνεια -διότι όπως έχει δηλώσει σεμνά ο ίδιος κ. Μητσοτάκης, στις 31/1/2016, «εγώ προσωπικά πιστεύω στην αλήθεια και εκείνος, ο κ. Τσίπρας, στο συστηματικό ψέμα...».
Αλλά από τη καθημερινή του πολιτική συμπεριφορά δεν προκύπτει η αμεσότητα, η σαφήνεια και η ειλικρίνεια του να απαντά σε όλα. Λόγου χάρη ακόμα περιμένουμε, ως πολίτες, να ακούσουμε αν συμφωνεί με τον Πολ Τόμσεν του ΔΝΤ και τον Ντάϊσελμπλουμ του Eurogroup, που ζητούν διακαώς να κοπούν οι σημερινές καταβαλλόμενες συντάξεις στα 2,7 εκατομμύρια ανθρώπους. 
Θα θυμάστε στη Βουλή τον Κυριάκο Μητσοτάκη να καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι το «ασφαλιστικό σχέδιό σας επί της ουσίας κηρύσσει έναν πόλεμο γενεών, προκειμένου να είστε αρεστοί σήμερα, θυσιάζετε το μέλλον των επόμενων γενεών». Ηταν όντως αξιοθαύμαστη η προσπάθεια του νέου ηγέτη της Δεξιάς να εμφανίσει ως αδικία κατά των επόμενων γενιών συνταξιούχων το γεγονός ότι το σχέδιο της κυβέρνησης επιδιώκει να κρατήσει τις σημερινές αποδιδόμενες συντάξεις στο ύψος τους και δεν τις μειώνει για ενδέκατη φορά. Ας μας το πεί, λοιπόν, καθαρά.
Ακόμα όμως περιμένουμε να ακούσουμε τον κ. Μητσοτάκη, να δίνει εξηγήσεις, ή έστω να σχολιάζει απλώς, το πως η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, στην οποία συμμετείχε ως σημαντικός υπουργός της, έθαψε τη «λίστα Μπόργιανς» και απέφυγε να μπλεχτεί με ...τον αφορολόγητο πλούτο που έχει λαθρομεταναστεύσει στις Ελβετικές τράπεζες.
Αλλά ακόμα και στα «προσωπικά» του ζητήματα, όποτε προκαλείται, από τον Τύπο, με τη σχετική παράθεση σοβαρών στοιχείων, πάλι δεν ασχολείται. Δεν απαντά. Οπως π.χ με τις οικονομικές και τις φορολογικές υποθέσεις της συζύγου του, για τις οποίες το περιοδικό Hot Doc, θέτει ερωτήματα για επιχειρηματικές σχέσεις με τον συνεργάτη του κ. Σαμαρά, Σταύρο Παπασταύρου (της λίστα Λαγκάρντ) και τον εγκαλεί  ότι ...αμέλησε να συμπεριλάβει τα εισοδήματα της συζύγου του στις δηλώσεις «Πόθεν Εσχες», ως είχε υποχρέωση ως βουλευτής, υπυργός κ.λπ

2 σχόλια:

  1. ΑΝΕΛΑΒΕ EX OFFICIO ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ (ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΗΛΙΘΙΩΝ) "ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ" ΚΑΙ Η ΕΕ ΠΑΕΙ ΚΑΤΑ ΔΙΑΟΛΟΥ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ε και να κοψουν συνταξεις ο μπαμπας του παιρνει 6 η 7 , οποτε στα παπαρια του του κυριακου. Ο μπαμπας θα ζησει και με λιγα ,εχει μαθει αλλωστε μια ζωη ολιγαρκης ηταν . Τα μονα εξοδα ηταν τα δωρα στα βαφτιστηρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή