Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Ο αστισμός είναι αδίστακτος























 







 Του Γιώργου Κυρίτση
Αν υπάρχει ένα δίδαγμα από τις τελευταίες ημέρες, αυτό είναι ότι ο αστισμός στην Ελλάδα, όταν απειλείται η κυριαρχία του, ή εν προκειμένω για να την ανακτήσει, δεν ορρωδεί προ ουδενός. 

Η στάση της Ν.Δ. απέναντι σε βίαιες εκδηλώσεις στο πλαίσιο των αγροτικών κινητοποιήσεων, με αποκορύφωμα τη χθεσινή δήλωση Δένδια -μία από τις πολλές στελεχών, αλλά ο κ. Δένδιας είναι ο πρώτος τη τάξει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και πρώην υπουργός Δημοσίας Τάξεως- ότι "οι αγρότες δεν είναι τρελοί που πετροβολάνε το υπουργείο" ή οι προ ημερών δηλώσεις του αντιπροέδρου της Ν.Δ. Άδ. Γεωργιάδη ότι 
"η κυβέρνηση έσπειρε θύελλες", 
δείχνουν ότι η Ν.Δ. προσχωρεί σε μια εργαλειακή αντίληψη της βίας και δεν διστάζει να ενώσει τις δυνάμεις της με τη Χ.Α. προκειμένου να απαλλαγεί από την κυβέρνηση.
Σε αυτό το πλαίσιο η Ν.Δ., και από κοντά το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι με αποχρώσεις, απενοχοποιούν μορφές κοινωνικής διαμαρτυρίας τις οποίες μέχρι πρότινος θεωρούσαν "τρομοκρατία", ακόμη και όταν τις συναντούσαν σε ασυγκρίτως μικρότερη ένταση.
Αλλά αυτό δεν είναι τίποτα μπροστά στην επαναλαμβανόμενη και συστηματική προσπάθεια συγκεκριμένων κέντρων να καθαρίσουν με τον ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και αν αυτό σημαίνει καταστροφή της οικονομίας και της κοινωνικής συνοχής.
Όλοι θυμόμαστε ότι ήδη πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015, στο εξάμηνο που διέρρευσε μεταξύ των ευρωεκλογών και των εκλογών, στελέχη της Ν.Δ. και συγκεκριμένα ο σημερινός αρχηγός Κυρ. Μητσοτάκης, η Ντ. Μπακογιάννη, ο Άδ. Γεωργιάδης προπαγάνδιζαν ανοιχτά ένα "μπανκ ραν" και δεν σταμάτησαν μέχρι την επιβολή των κάπιταλ κοντρόλς.
Τις τελευταίες ημέρες, που τα παγκόσμια χρηματιστήρια και οι τράπεζες μεγέθους Ντόιτσε Μπανκ έπεφταν κατακόρυφα, η αφήγηση της Ν.Δ. ήταν ότι ειδικά το ελληνικό χρηματιστήριο και οι ελληνικές τράπεζες έπεφταν λόγω... ΣΥΡΙΖΑ.

Ανάλογη, ακόμα πιο ανεύθυνη στάση τηρούν στελέχη της Ν.Δ. -κόντρα στην "επίσημη θέση" του κόμματος- στο προσφυγικό, όταν με δηλώσεις τους υιοθετούν τις απόψεις των πιο ακραίων κύκλων της Ευρώπης ότι για τις αυξημένες ροές προσφύγων ευθύνεται η ελληνική κυβέρνηση.
Οι άνθρωποι αυτοί είναι αδίστακτοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου