Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2016

Αλλιώς διαδήλωσαν οι Αριστεροί κι αλλιώς οι Δεξιοί αγρότες...


 

 
Αγρότες


 Του Αρτέμη Ψαρομήλιγκου
Δυο εκ διαμέτρου αντίθετες εικόνες βίωσε η Αθήνα την Παρασκευή 12 Φλεβάρη.
Την άγρια επίθεση κάποιων Κρητών στο υπουργείο Γεωργίας και τη μαχητική αλλά πειθαρχημένη διαδήλωση στο Σύνταγμα.
Οι δύο διαδηλώσεις είχαν ευδιάκριτη πολιτική ταυτότητα.
- Τους Κρητικούς αγρότες που τα έκαναν «Γης Μαδιάμ» στην πλατεία Βάθη δεν θα τους έλεγες ούτε Αριστερούς, ούτε – πολύ περισσότερο – Κομμουνιστές.
Ούτε, βέβαια, Χρυσαυγίτες λόγω της Κεντρώας παράδοσης της Κρήτης.

«Κεντρο-έτσι» ή «Κεντρο-αλλιώς» θα τους έλεγες χωρίς σοβαρή πιθανότητα σφάλματος.
Η ηγετική παρουσία εξάλλου του κ. Πρίαμου Ιερωνυμάκη – δεδηλωμένου κομματάρχη του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη – δεν άφηνε πολλές αμφιβολίες. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ).

- Η δεύτερη, οι πορείες προς το Σύνταγμα (μέσω Σταδίου και Πανεπιστημίου) συναποτελέστηκε από οπαδούς της ΛΑΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΕΠΑΜ, του ΑΚΕΠ, του Μ-Λ και χαρακτηρίστηκε από την πλήρη κυριαρχία αυτού που συνοπτικά ονομάζουμε «Μπλόκο της Νίκαιας». Όπου «Νίκαια», μεταφράζεται σε Βαγγέλης Μπούτας.
Ο πρώην ευρωβουλευτής του ΚΚΕ ούτε προσπαθεί, ούτε θέλει να κρύψει την πολιτική θέση του.
Μαζί όμως μ΄ αυτήν κουβαλά και την ευθύνη μιας αγωνιστικής - αλλά ερμητικά σφραγισμένης σε κάθε είδους προβοκάτσιες - εκδήλωσης.
Η Αριστερά, κομμουνιστική ή ευρύτερη, όταν έκρινε (ορθά ή εσφαλμένα) πως μπορούσε να διεκδικήσει δυναμικά την εξουσία το έκανε ολόψυχα, πάσει δυνάμει, και καταβάλλοντας το βαρύτατο τίμημα που αναλογούσε.
Ποτέ όμως με άναρχα ρεσάλτα.
Γιαυτό όταν ο Μπούτας ζήτησε να περάσουν 17 τρακτέρ στο Σύνταγμα, ακόμη και ο πιο καχύποπτος μπάτσος ήξερε πως δεν επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν σαν πολιορκητικοί κριοί κατά της Βουλής.

Και βέβαια ένα θηριώδες τρακτέρ θα μπορούσε να κάνει πολύ περισσότερες καταστροφές από όσες έκαναν οι «κατσούνες» στο Υπουργείο.
Κάτι τέτοιο όμως δεν υπήρχε πιθανότητα να συμβεί και ούτε συνέβη.
Οι διαδηλωτές τραγούδησαν, φώναξαν, διαμαρτυρήθηκαν και χάρηκαν τις «εικόνες Αϊζενστάιν» που δημιουργήθηκαν κάτω από τους προβολείς των τρακτέρ. 
- Παρουσιάστηκε λοιπόν χθες στην Αθήνα το εξής οξύμωρο:
Συντηρητικοί να τα κάνουν κεραμιδαριό και Αριστεροί να βαδίζουν μαχητικά αλλά πειθαρχημένα μέχρι εκεί που έκριναν ότι επιτρέπει ο «συσχετισμός δύναμης» ή ο «υποκειμενικός παράγοντας», όπως θέλει το ιδιόλεκτο τους.
Αντιθέτως από τον «Κεντρο-έτσι», «Κεντρο-αλλιώς» πολιτικό χώρο είχαμε Ομηρικές Μάχες.  Ίσως να ευθύνεται το «Στερητικό Σύνδρομο Εξουσίας», καθώς συμπλήρωσαν 1 χρόνο «καθαροί» από οποιοδήποτε εξαρτησιογόνο και τα συμπτώματα είναι πλέον ολοφάνερα.
Εξάλλου κάθε Τρωικός Πόλεμος έχει και τον «Πρίαμο» που του αναλογεί…

1 σχόλιο:

 1. Εξαντλεί κάθε όριο επιείκειας - αλλά και αντοχής της κοινωνίας - η κυβέρνηση με το να τρώει καθημερινά ξύλο σε απευθείας σύνδεση με τα δελτία ειδήσεων της διαπλοκής και, την ίδια στιγμή, να καλεί - ή μάλλον να εκλιπαρεί - συνεχώς τους αγρότες να προσέλθουν σε διάλογο, κάνοντας έτσι "μάγκες" ακόμη και τα φασιστοειδή καθάρματα. Η στάση αυτή δείχνει δειλία, αναποφασιστικότητα, ίσως και ενοχή, ιδίως αν συνδυαστεί με την ανεκτικότητα απέναντι στις άναρθρες κραυγές μίσους, την καταστροφή δημοσίων κτιρίων και περιπολικών, καθώς και τη σαδιστική "επαναστατική γυμναστική" του κλεισίματος δρόμων, τελωνείων κλπ., η οποία πλήττει όσους από τους λοιπούς πολίτες δεν διαθέτουν θηριώδη τρακτέρ, κομματικούς αγκιτάτορες, αλλά και καναλάρχες, αγροτοπατέρες και κάθε είδους λαμόγια να μάχονται λυσσαλέα στο πλευρό τους.
  Τέρμα τα αστεία, όποιο δίκιο κι αν - τυχόν - είχαν οι αγρότες, το χάνουν εξαιτίας των άκαμπτων θέσεων, της στυγνής συντεχνιακής νοοτροπίας και της αναλγησίας που δείχνουν απέναντι στους λοιπούς συνανθρώπους τους. Οι κυβερνώντες δε, κινδυνεύουν άθελά τους να πυροδοτήσουν έναν - όλως απευκταίο - κοινωνικό αυτοματισμό, αφού εναντίον των αγροτών στρέφονται πλέον όχι μόνο οι επί τόσα χρόνια δεινοπαθούντες κάτοικοι των αστικών περιοχών, αλλά και όλες οι άλλες κοινωνικές ομάδες που υποφέρουν, αλλά δεν διαθέτουν αντίστοιχους μηχανισμούς πίεσης και έχουν απηυδήσει από την άγρια τηλεοπτική προπαγάνδα, τον εκβιαστικό τσαμπουκά και την υπερπροβολή των (ακρο)δεξιών στοιχείων που λυμαίνονται το αγροτικό κίνημα.
  Υπενθυμίζω ότι η Κυβέρνηση αυτή ψηφίστηκε από ΟΛΕΣ τις δεινά δοκιμαζόμενες κοινωνικές τάξεις και πρέπει, επιτέλους, να κατανοήσουν άπαντα τα μέλη της ότι η υπέρμετρη ευγένεια και συγκαταβατικότητα που δείχνουν αγγίζουν τα όρια της ηττοπάθειας.
  Αγαπητοί κυβερνώντες, ο χρόνος κυλάει αδυσώπητα, η αξιολόγηση δεν ολοκληρώνεται και η αντιπολίτευση, αγκαλιά με τη διαπλοκή, παίζουν καθυστερήσεις προσβλέποντας σε ένα ακόμη "μαύρο καλοκαίρι". Εφόσον, λοιπόν, πιστεύετε στον κοινωνικά δίκαιο χαρακτήρα και την αναγκαιότητα του προτεινόμενου προσχεδίου για το ασφαλιστικό, υπερασπιστείτε το, αγωνιστείτε για την κοινωνία που πρέπει να μείνει όρθια (όπως διατρανώνετε) και, επιτέλους, ασκείστε με πυγμή την εξουσία που σας έδωσε ο Λαός!
  Προχωρήστε μπροστά! Η ιστορία γράφεται στο πεδίο της μάχης, με αποφασιστικότητα και όχι με παρακάλια.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή