Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Νίκος Μωραΐτης: Παπασταύρου και υιός










Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στον ενικό σε στελέχη του κόμματος του, αφού οι απλοί πολίτες του γύρισαν την πλάτη. Και τι τους είπε; Ζήτω ο Παπασταύρου!
του Νίκου Μωραΐτη
 Ήταν καλός ηθοποιός χθες το βράδυ «Στον Ενικό». Ήρεμος, μειλίχιος, προσπάθησε να κρύψει όμορφα τη νεοφιλελεύθερη ατζέντα του κάτω από ωραία τσιτάτα, αγαπημένα σε όλους, όπως «δουλειές», «ανάπτυξη», «δίκαιη φορολογία», «σύγχρονο κράτος».
Θα παραστήσω κι εγώ ότι έχω άνοια και δεν θα θυμηθώ ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ο υπουργός των απολύσεων, δεν θα μιλήσω καθόλου για το παρελθόν. Θα μείνω στον καλό ηθοποιό του παρόντος.
Έλα όμως που ο ηθοποιός πρέπει να έχει και έργο για να παίξει. Κι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είχε. Κι όταν ένας ηθοποιός δεν έχει σενάριο, αυτοσχεδιάζει. Κι όταν αυτοσχεδιάζει, τσουπ, τρυπώνει στο στόμα του η αλήθεια και όλη η πρόσοψη του καλού, μοντέρνου και διαλλακτικού καταρρέει.
Έτσι τρύπωσε στο στόμα του Κυριάκου η ιστορικής σημασίας φράση που θα τον ακολουθεί στο εξής:

«Ο Παπασταύρου έκανε καλό στη χώρα».

Σημειώστε την ημερομηνία που ειπώθηκε: ξημερώματα 23ης Φεβρουαρίου 2016, ο νέος αρχηγός της ΝΔ έγινε πλυντήριο. Γιατί όταν έχεις γαλουχηθεί με SIEMENS, δεν αργείς να υιοθετήσεις και κάθε άλλη μάρκα…

Το Βατερλώ δεν άργησε αν έρθει. Και ήρθε όταν οι πολίτες άρχισαν να κάνουν ερωτήσεις. Οργίασαν τα social media. Για κάθε «πολίτη» που ρωτούσε, έβρισκαν και ανέβαζαν φωτογραφίες του από συναντήσεις με τον Κυριάκο, από συνέδρια της ΝΔ, από προεκλογικές εκδηλώσεις, πάντα με την κομματική σημαία. Αυτό δεν ήταν κοινό, ήταν και α και ου και ΔΑΠ – ΝΔΦΚ.
Και ναι μεν ο Νίκος Χατζηνικολαου δεν θα μπορούσε να ξέρει ποιοι έχουν δηλώσει συμμετοχή στην εκπομπή του (κακώς λοιπόν του καταλογίζουν πρόθεση κάποιοι θερμόαιμοι του διαδικτύου), ο Κυριάκος Μητσοτάκης όμως δεν ήξερε ποιους έχει απέναντί του και τους αντιμετώπιζε σαν «απλούς πολίτες»; Για να κοροϊδέψει ποιον; Προφανώς τους κανονικούς απλούς πολίτες.
Αν, πάντως, κάτι έχει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον σε σχέση με τη σύνθεση του χθεσινού κοινού της συνέντευξης Μητσοτάκη, είναι το εξής:

Για να κληρωθούν μόνο στελέχη της ΝΔ ως κοινό, σημαίνει ότι μόνο στελέχη της ΝΔ δήλωσαν συμμετοχή. Κι αυτό, με τη σειρά του, σημαίνει ότι ο κανονικός κόσμος τον Μητσοτάκη τον έχει γραμμένο εκεί που δεν πιάνει μελάνι.

Όσο και αν οι δημοσκόποι προσπαθούν να καλλιεργήσουν την εικόνα του λαοπρόβλητου, ο Μητσοτάκης αφορά μόνο στο κομματικό του ακροατήριο, συν κάτι παρα-Ποταμίσιους και κάτι κυρίες άρτι αφιχθείσες από κομμωτήρια του Κολωνακίου που ψήφιζαν τον μπαμπά. Ο απλός κόσμος απουσιάζει, γι' αυτό και η κερκίδα γεμίζει από ΔΑΠίτες και νεοφιλελεύθερα wannabe πουλέν της παράταξης.

1 σχόλιο:

  1. Εκβιαστές, παιδεραστές, καταχραστές, απατεώνες, κλέφτες, μιζαρισμένοι, πατριδοκάπηλοι, λαθρέμποροι, πρεζέμποροι, φοροφυγάδες, υπόδικοι ή/και κατάδικοι, ψεύτες, προδότες, βίζιτες, νταβατζήδες και.... και..... και....
    Δεν χρειάζεται καν συνέδριο. Το ιδεολογικό μανιφέστο και το πολιτικό πρόγραμμα της ΝΔ περιέχονται με κάθε λεπτομέρεια στον Ποινικό Κώδικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή