Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Πόσοι Je Suis Charlie χρειάζονται για να θάψουν μία θεατρική παράσταση του Εθνικού Θεάτρου;-Γιατί οι υπερασπιστές της σάτιρας στο Παρίσι γίνονται Ταλιμπάν στην Ελλάδα;



















 

 

 






 Εντάξει, την είχαμε μυριστεί και την είχαμε μυριστεί τη δουλειά όταν ο κάθε χλεχλές φιλελεδεξιός Άδωνις και λοιποί δήλωναν #jesuischarlie, μετά την επίθεση των τζιχαντιστών στα γραφεία του περιοδικού Charlie Hebdo. Στο κάτω κάτω, δήλωναν συμπαράσταση σε ένα περιοδικό που αν κυκλοφορούσε με τον ίδιο τρόπο στην Ελλάδα θα το καίγανε στην πυρά:

 Προφανώς όλη αυτή η παπάτζα είχε μικρό ορίζοντα ζωής και αυτές τις μέρες, ήρθε η ώρα να φανεί περίτρανα και το πόσο μούφα ήταν όλα αυτά. Το τεστ ήταν η θεατρική παράσταση της Πηγής Δημητρακοπούλου που ξεκίνησε να παίζεται αυτές τις μέρες στο Εθνικό Θέατρο. Η περιγραφή είναι από το ίδιο το Εθνικό:
 Προφανώς όταν άκουσαν για Σάββα Ξηρό τα νεοδημοκρατοποταμίσια ξόανα, δεν χρειάστηκαν κάτι άλλο. To ότι μιλάμε για μια θεατρική παράσταση, δεν είχε καμία σημασία. Το ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο με 5 ισόβιες και 25 χρόνια κάθειρξη, συντριπτικό ποσοστό αναπηρίας ο οποίος συν τοις άλλοις το έχει ρίξει στην θρησκεία, ούτε αυτό είχε καμία σημασία. Ούρλιαξαν όλοι μαζί “ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ” και έσπευσαν όλοι μαζί να ζητήσουν το σταμάτημα της παράστασης και το κεφάλι της δημιουργού σε ένα δίσκο.

Tη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές, στις ειδήσεις γραφόταν ήδη πως οι παραστάσεις έχουν διακοπεί μέχρι νεωτέρας. Εμείς απλά σας θυμίζουμε όλα αυτά τα σούργελα να δηλώνουν Je Suis Charlie:

 Ένα χρόνο πριν, η κόρη του Μεγάλου Παλαιού διαδήλωνε για την ελευθερία της έκφρασης:





 Θάνος Τζήμερος



Ήταν δυνατόν να λείπει αυτό το καρτούν;








Γιάννης Πρετεντέρης

 Πάρτε εδώ πέρα έναν Ζεσουισαρλί ρε μαλάκες. Τι έχουν δει τα ματάκια μας;

Αν είχαν δει το φαλακρό υπερήρωα να δηλώνει συμπαράσταση, είμαστε σίγουροι πως ο Charb και οι άλλοι του Charlie θα είχαν βάλει τα κλάματα.



Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα


Και προφανώς, κι αυτοί ήταν αλληλέγγυοι σε ένα σκληροπυρηνικό αριστερό σατιρικό περιοδικό. Είναι γνωστοί φαν της φάσης:
λολ


Επανερχόμαστε στον τίτλο του άρθρου που είχαμε γράψει πέρσι, αγαπητοί φίλοι.

Tο Charlie Hebdo θα σας είχε ρημάξει πρώτο απ’ όλους



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου