Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Η ΝΔ των Βορίδη, Λαζαρίδη, Σαμαρά ...Τζιτζικώστα








Συντάκτης: Α.Ψ.

«Μόλις καταρρεύσει ο Τσίπρας θα είναι ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος αυτοί που θα κληθούν και πάλι να αναλάβουν και να σώσουν τη χώρα» είπε ο  Χ. Λαζαρίδης. Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες μέρες ο Μάκης Βορίδης έκανε παρόμοια δήλωση με εκείνη του Χρ. Λαζαρίδη, ζητώντας την παραίτηση Τσίπρα ώστε να επανέλθει στην εξουσία ο Αντώνης Σαμαράς «για να το συνεχίσουμε από εκεί που το αφήσαμε».
Οι δύο αυτοί σαμαρικοί πολιτικοί επιμένουν στην απόλυτη υποτίμηση της εκλογικής διαδικασίας αλλά και καιροφυλακτούν όχι για να ανασάνει η κοινωνία και η χώρα αλλά για να τελειώνει μια κι έξω η αριστερά αδιαφορώντας πλήρως για το όποιο κόστος. 
Η αποθέωση του φιλοευρωπαισμού!
Χτύπησε ξανά ο Χρύσανθος Λαζαρίδης με δηλώσεις του τύπου εφεδρεία μεγάλη ο Σαμαράς , άφησε πλεονάσματα ο Σαμαράς , μόνο το ΦΠΑ στα ξενοδοχεία θα δεχόταν ο Σαμαράς κλπ. 
Ξέχασε βέβαια ο Χ. Λαζαρίδης το «ξύλο» που έφαγε η κυβέρνηση Σαμαρά μόλις έκανε να βγει στις αγορές με το παραμύθι του success story, 
την αξιολόγηση που δεν υπήρχε καμιά πιθανότητα να κλείσει εξ ου και προχώρησε εσπευσμένα σε εκλογή προέδρου, 
δεν είχε κλείσει ούτε το αγροτικό ούτε το ασφαλιστικό ούτε φυσικά είχε προχωρήσει ένα βήμα προς την περιστολή της φοροδιαφυγής. 
Το μόνο που είχε ρυθμίσει απολύτως ο Α. Σαμαράς ήταν το ακαταδίωκτο των διοικήσεων των πάσης λογής ιδρυμάτων και το επί της ουσίας και εκ του αποτελέσματος ακαταδίωκτο των φοροφυγάδων και όσων έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό κι όσων θησαύρισαν στην περίοδο πριν και μετά την κρίση.
Η κοντή μνήμη του κ. Λαζαρίδη είναι τελικά χαρακτηριστικό πολλών εκ των υποστηρικτών του πρώην πρωθυπουργού. Οπως ο Μ. Βορίδης ξέχασε τον επί της υπουργίας του διακανονισμό με την Siemens, όπως ο Τ. Μπαλτάκος ξέχασε τις νυχτερινές τροπολογίες των ειδικών ρυθμίσεων, όπως τόσοι άλλοι έχουν ξεχάσει τη σκληρή ακροδεξιά αντικοινωνική ατζέντα της κυβέρνησης Σαμαρά.
Ο ίδιος ο Χ. Λαζαρίδης δηλώνει ότι δεν χρειάζεται η ΝΔ συνέδριο (εννοεί προφανώς ότι όλα τα ιδεολογικοπολιτικά ζητήματα είναι λυμένα) αλλά και ότι η Ντόρα Μπακογιάννη κακώς ανησύχησε για την ολοκλήρωση της συμφωνίας!Τελικά όλοι αυτοί οι πρώην σύμβουλοι του πρώην πρωθυπουργού διακατέχονται από τα ίδια «μοτίβα» σκέψης. 
Με δυο λόγια καλύτερα να βουλιάξει πλήρως η χώρα και η οικονομία παρά να αναγνωριστεί η παραμικρή επιτυχία του πολιτικού αντίπαλου και ιδίως αν αυτός είναι αριστερός. 
Το είπε σήμερα ξεκάθαρα το πρωί ο Αδωνης, που πριν μήνες ξεφώνιζε  ότι αν βγει η αριστερά θα βγάλει έξω τα λεφτά του: «η κυβέρνηση τώρα είναι λακέδες της τρόικας και εφαρμόζει όσα αρνήθηκε να εφαρμόσει ο Σαμαράς». 
Αυτό που τελικά όμως δεν μας λένε όλοι αυτοί οι κύριοι της σαμαρικής τάσης που τώρα βρήκαν εύκολο καταφύγιο στον Α. Τζιτζικώστα είναι ότι όπως ο Α. Σαμαράς έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη κάπως έτσι μπροστά στο πολιτικό οικονομικό και κυρίως κοινωνικό αδιέξοδο του 2014 με το στρίβειν δια της επίσπευσης της ψηφοφορίας για πρόεδρο της δημοκρατίας, δεν δίστασε να ρίξει ακόμα και τη δικιά του κυβέρνηση. 
Πράγματι λοιπόν είναι ο κ. Σαμαράς ένα μεγάλο και ειδικό κεφάλαιο στην ιστορία όπως είναι και ο μοναδικός πρωθυπουργός που έλαμψε τόσο ακραία δια της απουσίας του από το  ελληνικό κοινοβούλιο.
Οσο για τον Χ. Λαζαρίδη παραμένει ως η απόλυτα θλιβερή περίπτωση του πρώην αριστερού που δεν αρκέστηκε απλά στο να αλλάξει πολιτική άποψη αλλά έβαλε και «στόχο» ζωής να δει την αριστερά... να σπαρταράει ξεψυχώντας στα πόδια του.
Αυτά όμως τα έχει αναλύσει και τα έχει ερμηνεύσει εδώ και πολλά χρόνια ο Φρόιντ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου