Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

ΑΝΤΙΝΕWS:«Ονειρεύεται» να γίνει Λεπέν ο Τζιτζικώστας;



















































«Ονειρεύεται» να γίνει Λεπέν ο Τζιτζικώστας;
http://www.antinews.gr/action.read/politiki/oneireuetai-na-ginei-lepen-o-tzitzikostas-/2.103669

Μπορεί η Μαρίν Λεπέν να επηρεάσει τη Νέα Δημοκρατία; Μπορεί η νίκη της ακροδεξιάς στη Γαλλία να αλλάξει τα δεδομένα και στο χώρο της κεντροδεξιάς στην Ελλάδα;
Κάποιοι θα μπορούσαν να πουν: Τι δουλειά έχει η ακροδεξιά εκεί με τους ακροδεξιούς εδώ; Μπορεί άραγε η Χρυσή Αυγή να φτάσει 30% που πήρε η Λεπέν;
Η απάντηση είναι όχι υπό τις παρούσες συνθήκες. Αν είχαν λίγα δράμια μυαλό οι Χρυσαυγίτες θα καταλάβαιναν ότι δεν μπορεί να είναι τραμπούκοι και δολοφόνοι και να διεκδικούν εξουσίες. Αν το είχαν παίξει έξυπνα το παιχνίδι και δεν εμφανίζονταν ως οι νεοναζί της Ευρώπης, οι εγκληματίες που δέρνουν και σκοτώνουν όποιον βρουν, τότε ίσως είχαν καλύτερη τύχη.
Ο θάνατος του Φύσσα μας απάλλαξε μια και καλή από αυτούς τους τύπους. Θα παίρνουν 5% - 6% αλλά έτερον ουδέν. Δεν μπορεί ο Μιχαλολιάκος και ο Κασιδιάρης με το Λαγό να γίνουν Λεπέν. Χρειάζεται και εγκέφαλος...
Όμως, το αστείο της υπόθεσης είναι ότι κάποιοι στη Νέα Δημοκρατία είναι αυτοί που... αναθάρρησαν με τη νίκη της Λεπέν. Το Antinews σας είχε προειδοποιήσει για το κόμμα στα δεξιά της δεξιάς που θέλουν να χτίσουν συγκεκριμένοι κύκλοι που τώρα κρύβονται πίσω από τον Τζιτζικώστα. 
Είχαμε γράψει ότι σε περίπτωση ήττας του περιφερειάρχη θα σηκωθεί και θα φύγει και ήδη ετοιμάζεται να δημιουργήσει έναν νέο πολιτικό σχηματισμό στον οποίο θα χωράνε και οι βασιλικοί, ο γιος του τέως βασιλιά και κάποιοι υποστηρικτές τους. Δεν είναι τυχαία ούτε η σύμπλευση του Βορίδη, ούτε του Μπαλτάκου, της Άννας – Μισέλ Ασημακοπούλου κ.λπ. Να μην ξεχάσουμε ότι ο Βορίδης είχε στο παρελθόν σχέσεις με την οικογένεια Λεπέν.
Βλέποντας τι έγινε στη Γαλλία, σκέφτονται αν θα μπορούσαν να κάνουν κι αυτοί το ίδιο. Δηλαδή να διασπάσουν τη ΝΔ, να φτιάξουν ένα λάιτ δεξιό κόμμα, αλλά πιο δεξιά απ' ότι σήμερα, να εκμεταλλευτούν την κρίση στο προσφυγικό, την αδυναμία της κεντροαριστεράς να πάει τη χώρα ένα βήμα πιο μπροστά, την συντηρητικοποίηση της κοινωνίας ως αποτέλεσμα της ανασφάλειας σε όλα τα επίπεδα.
Οι σκέψεις εκείνων που απεργάζονται σχέδια για νέο κόμμα είναι ότι θα μπορούσε να δημιουργηθεί μια «ομπρέλα» η οποία θα μάζευε τους πάντες από τη δεξιά και μετά, θα έκλεβε από τη Χρυσή Αυγή όσους δεν ανέχονται τους τραμπούκους και θα μπορούσε να γίνει το αντίβαρο στον Τσίπρα. Ήδη μελετούν την στρατηγική της Λεπέν η οποία τα τελευταία χρόνια αποσυνδέθηκε από τον ημιπαράφρονα φασίστα πατέρα της. 
Έγινε πιο προσιτή στα λαϊκά στρώματα, μίλησε για την καθαρότητα της Γαλλίας με πιο ήπιους τόνους, εκμεταλλεύτηκε το φόβο και την οργή μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα και το κυριότερο. Έβαλε στη ρητορική της την σύγκρουση με τη Γερμανία, κάτι που δεν τόλμησαν οι άλλοι, κυρίως δε ο Σαρκοζί που θέλει να είναι ο επόμενος Πρόεδρος.
Η Λεπέν έγινε πιο... κυριλέ ακροδεξιά και εξέφρασε τον συντηρητικό χώρο καλύτερα απ' ότι οι γνήσιοι δεξιοί. Αυτό το «παράδειγμα» θέλουν ορισμένοι στη ΝΔ να ακολουθήσουν αναζωπυρώνοντας το ενδιαφέρον για τη δημιουργία νέου κόμματος.
Για να δούμε αν θα επαληθευτούν οι προβλέψεις μετά τις εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου