Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

Περίεργο «χτύπημα» Πανούση: Συνδέει τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση με την τρομοκρατία!










Της Κατερίνας Ακριβοπούλου
Αντεπίθεση του συστήματος για εκφοβισμό, ή άμυνα ;
Ερωτηματικά προκαλεί η κίνηση του Γιάννη  Πανούση  να καταγγείλει στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα»  και όχι στον εισαγγελλέα όπως θα ήταν το λογικό, σχέδιο «πολιτικής και φυσικής εξόντωσης του, από κυβερνητικά στελέχη» το οποίο μάλιστα είναι και σε γνώση του πρωθυπουργού !
Ο τέως υπουργός Προστασίας  του Πολίτη, καταγγέλλει μεταξύ άλλων: «Πολιτικοί που έχουν σχέση με τρομοκράτες απειλούν τη ζωή μου» – Ξέρουν ότι τους ξέρω με τα ονόματά τους – «Το πόσο ψηλά είναι κι ως πού μπορούν να φτάσουν εναντίον μου, τα έχω κατατεθειμένα σε συμβολαιογράφο μήπως μου συμβεί κάτι».
Η πρωτοφανής απόπειρα του Γ.Πανούση, να συνδέσει τον πρωθυπουργό και κυβερνητικά στελέχη με το χώρο της τρομοκρατίας, έρχονται σε μια στιγμή κατά την οποία έχει ανοίξει ο κύκλος των μεγάλων δικαστικών υποθέσεων που αφορούν κορυφαίους παίκτες της διαπλοκής, οι οποίοι ήταν μέχρι τώρα στο απυρόβλητο…
Ταυτοχρόνως οι ανακατατάξεις  που φέρνει στο χώρο των ΜΜΕ ο νέος νόμος και η δεδηλωμένη πρόθεση της κυβέρνησης να «καθαρίσει» το τοπίο από τις αμαρτίες του παρελθόντος, προκαλεί εύλογους συνειρμούς  και ερωτηματικά για το εάν και κατά πόσον, ο Γ. Πανούσης , ο οποίος μας έχει συνηθίσει σε «χτυπήματα» απο την περίοδο που ήταν ακόμη υπουργός, λειτουγεί ως «λαγός» του συστήματος, το οποίο στέλνει μηνύματα για εκφοβισμό, ενόψει του τι έρχεται…
Δεν είναι τυχαίο ότι σύσσωμη η αντιπολίτευση έσπευσε να υιοθετήσει άκριτα τις «αποκαλύψεις»  Πανούση  και αντί να ζητεί από τον ίδιο περαιτέρω εξηγήσεις, καλεί τον πρωθυπουργό να πάρει θέση!
Η ανακοίνωση του Ποταμιού
«Οι συνταρακτικές αποκαλύψεις του Γιάννη Πανούση, που ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη βρισκόταν διαρκώς στο στόχαστρο συγκεκριμένων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, συνιστούν μείζον θέμα για τη λειτουργία της δημοκρατίας» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι και προσθέτει ότι διαβάζοντας κανείς τις αποκαλύψεις αυτές, αναρωτιέται αν ζει σε μια ευρωπαϊκή χώρα ή σε χώρα που κάνουν κουμάντο μαφίες.
Τέλος, αναφέρει ότι «Θεωρούμε αυτονόητη την παρέμβαση της Δικαιοσύνης. Καλούμε τον κ. Τσίπρα να πάρει θέση για όσα καταμαρτυρούνται και αφορούν τον ίδιο και στελέχη της κυβέρνησης του».
ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ: Να τοποθετηθούν η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός
«Ο κ. Πανούσης φέρεται σε δημοσιεύματα του Τύπου να κατέχει στοιχεία, από την προηγούμενη θητεία του στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για διασυνδέσεις Πολιτικών προσώπων με την εγχώρια τρομοκρατία. Οι Εισαγγελικές Αρχές οφείλουν άμεσα να διερευνήσουν αυτεπάγγελτα την αλήθεια των ισχυρισμών του πρώην αναπληρωτή Υπουργού και σε περίπτωση που ευσταθούν να παραπέμψουν τους υπαιτίους στη δικαιοσύνη» δήλωσε ο Υπεύθυνος Κοινοβουλευτικού Τομέα Δικαιοσύνης, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ –ΔΗΜΑΡ), Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.
Στη συνέχεια, συμπλήρωσε πως: «Η διάχυση μιας θολής υποψίας πολιτικοοικονομικών σκανδάλων με φόντο την τρομοκρατία βλάπτει τη λειτουργία της Δημοκρατίας και οπωσδήποτε αυτή η αχλή δεν μπορεί να ξεκαθαρίσει με μυθιστορηματικές διηγήσεις. Χρειάζεται να παρέμβει η δικαιοσύνη αλλά παράλληλα οφείλουν να τοποθετηθούν η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός για το περιεχόμενο των καταγγελιών Πανούση».
Ένωση Κεντρώων: Οφείλει άμεσα να πάρει θέση η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός
«Οι καταγγελίες του πρώην Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Πανούση έχουν μείζονα σημασία και αναφέρουν εκτός των άλλων ότι υπήρχε οργανωμένο σχέδιο για την εξόντωσή του από ανθρώπους του υποκόσμου αλλά και από κυβερνητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που διεπλέκοντο με την τρομοκρατία. Επειδή τυγχάνει να μην ζούμε στην Σικελία και στα μέσα του 19ου αιώνα όπου τέτοιες πράξεις αναλάμβανε η «Κόζα Νόστρα» και επειδή στις μέρες μας η δημοκρατία και η δικαιοσύνη λειτουργούν, εάν ευσταθούν οι καταγγελίες αυτές, οφείλει άμεσα να πάρει θέση η Κυβέρνηση αλλά και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Η Ένωση Κεντρώων ζητά ευθύς αμέσως εξηγήσεις και καλεί τις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές να διερευνήσουν σε βάθος τις καταγγελίες του πρώην Υπουργού».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου