Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Το Antinews (που στηρίζει Άδωνι)γράφει:Κατάφεραν στη ΝΔ να ανακηρύξουν τον ανίκανο Τσίπρα ρυθμιστή των εξελίξεων













Όποιος ρίξει μια ματιά στις πρώτες δηλώσεις στελεχών της ΝΔ αλλά και στα σχόλια στο ίντερνετ, αντιλαμβάνεται το μέγεθος του φιάσκου με τις εκλογές αλλά και το «σκοτεινό» μέλλον που περιμένει το κόμμα. Οργή, απογοήτευση, θυμός, ειρωνεία για την ανικανότητα να στηθεί έστω και μια μικρή σε έκταση εκλογική διαδικασία.
Όπως λέει χαρακτηριστικά κάποιος «ο Τσίπρας έκανε σε μία εβδομάδα δημοψήφισμα που πήγαν 7 εκατ. και ψήφισαν και δεν μπορεί η ΝΔ να κάνει εκλογές για 200 χιλιάδες;»
«Ζήτω η Ελλάδα, ζήτω η Θρησκεία, Ζήτω η Νέα Τεχνολογία», είναι ένα άλλο σχόλιο που κάνει θραύση, ειρωνευόμενοι προφανώς τα… λάπτοπ που χάλασαν ξαφνικά και τίναξαν στον αέρα τις εκλογές.
Από την άλλη όλα τα στελέχη που έχουν μια στοιχειώδη σοβαρότητα επιρρίπτουν ευθύνες στη σημερινή ηγεσία της ΝΔ αλλά και στον Αν. Παπαμιμίκο και είναι απορίας άξιον γιατί βρίσκονται ακόμη στις θέσεις τους.
Ίσως, όμως, να μην έχει σημασία τι λέει ο ένας και ο άλλος, τι συμφέροντα εξυπηρετεί και τι τέλος πάντως επιδιώκει. Αυτό που έχει σημασία είναι να δούμε ποιοι κερδίζουν από το νεοδημοκρατικό φιάσκο και ποιοι μελλοντικά θα αποκομίσουν τεράστια οφέλη.
1.Ο πρώτος και μεγάλος κερδισμένος είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Τέτοια στήριξη από τη ΝΔ ούτε ο ίδιος δεν την περίμενε. Σε μια στιγμή που η κυβέρνησή του καταρρέει, η αντιπολίτευση εμφανίζεται ανίκανη. Επομένως, ο ίδιος μοιάζει να είναι ο μοναδικός πολιτικός που μπορεί να κρατήσει όρθια τη χώρα. Αν είναι ποτέ δυνατόν δηλαδή. Κατάφεραν στη ΝΔ να ανακηρύξουν τον ανίκανο Τσίπρα ρυθμιστή των εξελίξεων. Ντροπή και αίσχος.
2.Δεύτερος κερδισμένος είναι όλοι όσοι έστησαν αυτό το βρόμικο παιχνίδι. Όλοι όσοι έχουν συμφέρον να κυβερνά ο Τσίπρας αλλά στην ουσία να κάνουν παρασκηνιακά κουμάντο οι ίδιοι. Αναρωτηθείτε: Ποιοι συγκυβερνούν μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ, και δεν εννοούμε τον Καμμένο. Ποιοι έχουν καίριες θέσεις στον πολιτικό και πολιτειακό μηχανισμό. Ποιοι θέλουν να μείνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία γιατί βολεύονται και γιατί αυτοί δεν θέλουν να ξεβολευτούν; Ποιοι περιμένουν να έρθουν ως σωτήρες της χώρας. Ας θυμηθούμε πώς ήρθε ο Καραμανλής το 1974. Ως μοναδική λύση ήρθε ασχέτως αν στη συνέχεια αποδείχθηκε πραγματικά εθνάρχης. Μην ξεχνάμε ότι έφυγε ως… Τριανταφυλλίδης. Κάπως έτσι ονειρεύονται κάποιοι να επιστρέψουν αν και τα παράτησαν στη δύσκολη στιγμή και άλλοι έβγαλαν το φίδι από την τρύπα.
3.Τρίτος κερδισμένος ο Μεϊμαράκης και η παρέα του, αν βεβαίως ο κόσμος της ΝΔ τον αφήσει. Ο λόγος είναι ότι παραμένει πρόεδρος επ’ αόριστω εκτός και να πιεστεί και αναλάβει κανείς άλλος σοβαρότερος. Αλλά ακόμη και αν φύγει και κινηθούν διαδικασίες για διεξαγωγή Συνεδρίου πάλι κερδισμένοι είναι όλοι όσοι δεν ήθελαν τις ανοικτές διαδικασίες για εκλογή προέδρου. Όσοι ήθελαν να εκλέγεται από το στενό και ελεγχόμενο σώμα αντιπροσώπων, ουσιαστικά από τις γνωστές οικογένειες που κάνουν κουμάντο χρόνια στη ΝΔ. Το 2009 τους χάλασε τη μαγιά ο Σαμαράς και το φέρουν βαρέως. Ο Βαγγέλας, η Ντόρα και τα άλλα παιδιά που δεν θέλουν εκλογές αλλά θέλουν Συνέδρια στημένα και από πριν καθορισμένα για το που θα πάνε. Θα τους αφήσει ο κόσμος της ΝΔ; Αυτό είναι το στοίχημα.
4.Κερδισμένοι είναι επίσης όσοι σχεδίαζαν εδώ και καιρό τη διάσπαση του κόμματος. Ο Τζιτζικώστας π.χ. που ετοιμάζει κόμμα, όπως αποκάλυψε το Antinews. Ή ακόμη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης που θα ήθελε να ηγηθεί μιας κεντροδεξιάς παράταξης στο… όνομα του πατρός και της θυγατέρας. Αλλά και όλοι εκείνοι οι δήθεν Νεοδημοκράτες που το μόνο που θέλουν είναι πώς να μείνουν στην επιφάνεια. Για παράδειγμα οι διάφοροι Παπαμιμίκοι και Ιωαννίδηδες που δεν προσέφεραν καμιά υπηρεσία στην παράταξη αλλά αντιθέτως την οδήγησαν στα Τάρταρα.
5.Κερδισμένη και η Χρυσή Αυγή αλλά και οι κεντρώοι που θα «ροκανίσουν» τη διαλυμένη ΝΔ και θα πάρουν πολλούς από τους απογοητευμένους ψηφοφόρους της.
Μεγάλη χαμένη η πλατιά, λαϊκή (όχι λαϊκίστικη) παράταξη της κεντροδεξιάς. Αυτής που έβαλε πλάτη σε πολλές δύσκολες στιγμές από τη Μεταπολίτευση και μετά. Αυτής που ο Αντώνης Σαμαράς πήρε διαλυμένη το 2009, την έκανε κυβέρνηση, έσωσε τη χώρα και τουλάχιστον την παρέδωσε πραγματική παράταξη, ολοκληρωμένο κόμμα. Η παρέα του Μεϊμαράκη και οι κρυφοί υπονομευτές την κατάντησαν… σκόρπια διαδήλωση του Ζίγδη.
Ενώ σε όλες τις σοβαρές χώρες της Ευρώπης η κεντροδεξιά κυριαρχεί, στην Ελλάδα κουμάντο κάνει η ψευτοαεριστερή διανόηση, εξαιτίας βεβαίως της αδυναμίας της ΝΔ να ηγηθεί ενός μεγάλου ρεύματος εξουσίας. Και όπως πάνε τα πράγματα η κατάσταση δεν θα αλλάξει. Η χώρα θα οδηγείται στο γκρεμό με σπασμένα φρένα, ο οδηγός Αλέξης θα γελάει από αφέλεια και έλλειψη πατριωτικής συνείδησης και οι Νεοδημοκράτες θα τσακώνονται για την πίσω θέση στο όχημα.
Συγχαρητήρια σε όλους. Προσέφεραν τις χειρότερες υπηρεσίες στην Ελλάδα.

1 σχόλιο:

  1. Εφιστώ την προσοχή στο ότι στο συγκεκριμένο site (Antinews) ήδη διακινείται έντονα, υπό μορφή κατευθυνόμενων "σχολίων"),το σενάριο της οικουμενικής κυβέρνησης.

    Υπενθυμίζω, λοιπόν, στην Κυβέρνηση και τους συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ, ότι ο Ελληνικός Λαός, παρά τη φτώχεια, τη δυστυχία και τους σκληρούς εκβιασμούς που υπέστη, ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΔΥΟ (2) ΦΟΡΕΣ με την ψήφο του το ελεεινό αυτό μόρφωμα που κατασκεύασαν και με τη βία προσπάθησαν να του επιβάλουν η Γερμανία, οι Βρυξέλλες και, φυσικά, σύσσωμο το νεοφιλελεύθερο μπλοκ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι μαζί με την εγχώρια σάπια διαπλοκή.

    Επίσης, υπενθυμίζω στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι πλήρωσε - και ακόμα πληρώνει - πολύ ακριβά την απεριόριστη (στα όρια της αφέλειας) εμπιστοσύνη που έδειξε σε φασιστοειδή εμέσματα και κάθε λογής πασοκοδημαροποτάμηδες. Η Δεξιά, το συστημικό νεοφιλελέ υβρίδιο και το απόκομμα-με-ψευδώνυμο, εκτός από το κοινό ιδεολογικό και πολιτικό τους μένος κατά της Αριστεράς, δεν έχουν μπέσα ούτε ηθική ή άλλες αξίες πέρα από τη νομή της εξουσίας. Έτσι, η μόνη δυνατή "συναίνεση" που θα παραχωρήσουν θα γίνει υπό όρους αισχρής ΣΥΝΔΙΑΛΛΑΓΗΣ τόσο με τους ίδιους, όσο και με τους νταβατζήδες-προστάτες τους.

    Ο Ελληνικός Λαός απέδειξε ότι διαθέτει τεράστια αποθέματα δύναμης, αντοχής και κατανόησης απέναντι στην αναγκαστική υποχώρηση (ΟΧΙ ήττα) του Ιουλίου. Με την ψήφο του εμπιστεύτηκε το ΣΥΡΙΖΑ, καταδίκασε την κακόβουλη διάσπαση και έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία στην κυβέρνηση της Αριστεράς όχι μόνο για να τραβήξει την Πατρίδα από το βάραθρο, αλλά και για να αποδώσει ευθύνες και να τιμωρήσει τους υπαίτιους για το μαρτύριο που ζει τα τελευταία ζοφερά χρόνια.

    Αν προδοθεί η εμπιστοσύνη αυτή, να γνωρίζουν στην Κυβέρνηση και το κόμμα ότι ο Λαός δεν θα τους το συγχωρήσει ποτέ. Και τότε θα επέλθει η πραγματική ΗΤΤΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή