Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Η δύσκολη νύχτα της ΝΔ- Τα τεχνικά προβλήματα κόντεψαν να τινάξουν στον αέρα τις εκλογές-ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΕΥΓΕΝΙΔΗ










Μια πραγματικά δύσκολη νύχτα πέρασε η ΝΔ, μιας και οι εκλογές του κόμματος ήταν μετέωρες, λόγω σοβαρών τεχνικών προβλημάτων. 
Πιο συγκεκριμένα, όπως έγραφε το KoolNews.gr από τα μεσάνυχτα, στη ΝΔ ήταν σε εξέλιξη έντονες διεργασίες, προκειμένου να μην τιναχθεί στον αέρα όλη η διαδικασία, με τη λύση να βρίσκεται εν τέλει κατόπιν συνεδρίασης της ΚΕΦΕ, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι γαλάζιες κάλπες.
Η γαλάζια Εφορευτική Επιτροπή συνεκλήθη εκτάκτως, καθώς υπήρχαν αρκετά σοβαρά ζητήματα προς επίλυση, με πρώτο και κυριότερο αυτό του λογισμικού που θα χρησιμοποιηθεί για τη διενέργεια των εκλογών, ενώ υπήρχαν και μικρότερα προβλήματα, πάλι τεχνικής φύσεως.
Του Γιώργου Ευγενίδη
Σύμφωνα με αρκετές γαλάζιες πηγές, το πρόβλημα που υφίστατο με το λογισμικό της εταιρείας ήταν αρκετά σοβαρό, σε σημείο που να τίθεται εν αμφιβόλω η συνολική διαδικασία. Με άλλα λόγια, από το βράδυ του Σαββάτου, βρισκόταν σε εξέλιξη ένας αγώνας δρόμου, προκειμένου οι κάλπες να ανοίξουν με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα. Η χρυσή τομή βρέθηκε εν τέλει αρκετά αργά το βράδυ, με αποτέλεσμα η διαδικασία να ξεκινά κανονικά και τα μέλη της ΚΕΦΕ να εκτιμούν πως, έστω και οριακά, τα όποια προβλήματα θα έχουν επιλυθεί.
Πλην όμως στη ΝΔ βρίσκονται σε κατάσταση "κόκκινου συναγερμού", με αποτέλεσμα όλοι να βρίσκονται υπ' ατμόν, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν δυσλειτουργίες και αρρυθμίες. Και αν δεν θεωρείται απίθανο να προκύψουν απρόοπτα, αυτό στη Συγγρού θέλουν να αποσοβήσουν είναι ένα "κρασάρισμα" του συστήματος σε μεγάλα εκλογικά κέντρα, με μεγάλη προσέλευση.
Γενικώς, σε όλη τη διάρκεια του Σαββάτου υπήρχε έντονη σπερμολογία αναφορικά με την ομαλή διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ. Βέβαια, το μεσημέρι της ίδιας μέρας, η γαλάζια ΚΕΦΕ είχε σπεύσει να καθησυχάσει τις ανησυχίες, εκδίδοντας ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία τα πάντα είναι τεχνικά έτοιμα για την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας. 
Σημειωνόταν μάλιστα η απαρέγκλιτη τήρηση του καταστατικού και η άψογη συνεργασία των μελών της ΚΕΦΕ, με την ΚΕΦΕ να καλεί τα μέλη της ΝΔ σε συμμετοχή στη διαδικασία και από την επομένη των εκλογών σε συστράτευση, ώστε η ΝΔ να καταστεί και πάλι πρώτη δύναμη.
Πάρα ταύτα, το καλό κλίμα είχε ήδη σπεύσει να χαλάσει το μέλος της ΚΕΦΕ και διευθυντής του Διαγραμματειακού της ΝΔ Αλέκος Κόκκαλης με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο κ. Κόκκαλης, πιο συγκεκριμένα, έγραφε στο facebook πως "λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η διαδικασία, η κορυφαία στιγμή του Κόμματος, η εκλογή Πρόεδρου, οφείλω ως μέλος της Κ.Ε.Φ.Ε. μαζί με την ανησυχία μου να υπενθυμίσω κάποια πράγματα.Από την αρχή, διαφώνησα με τη διαδικασία, με την οποία ρυθμιστής της γίνεται κατ’ ουσίαν εταιρεία πληροφορικής, γιατί είναι κοστοβόρα, δυσνόητη και πολύπλοκη. Ενώ, θα μπορούσε να γίνει απλά με καταστάσεις, μελών και νεοεγγεγραμμένων. 
Διαφώνησα και με τη ΜΗ καθοριζόμενη συνδρομή για τα νέα μέλη , όπως ρητά επιτάσσει το καταστατικό του Κόμματος, άρθρο 3 παρ. 4, απόφαση της ΚΕΦΕ η οποία εξισώνει μέλη και νεοεισερχόμενους και είναι ηθικά, αλλά και πολιτικά απαράδεκτη. 
Διαφώνησα με την αντικατάσταση των Προέδρων ΝΟΔΕ, που έχουν υπογράψει σε κάποιο υποψήφιο, από Συντονιστές στις ΝΕΦΕ. Τα πρακτικά των συνεδριάσεων δεν έχουν έρθει για αρκετές συνεδριάσεις προς υπογραφή", σημείωσε ο κ. Κόκκαλης, αφήνοντας αιχμές εναντίον του κ. Παπαμιμίκου.
''Λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η διαδικασία διαπιστώνω με αγωνία, ότι υπάρχουν ουσιώδη προβλήματα, υπάρχουν ενδείξεις ότι το σύστημα, ο εξοπλισμός και το έμψυχο δυναμικό ίσως να μην είναι επαρκή για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν, ενώ εγκύκλιοι και οδηγίες προς τους εμπλεκόμενους είναι αντικρουόμενες και δυσνόητες. 
Θέλω να καταστήσω σαφές, ότι υπεύθυνοι για τη διαδικασία εκλογής Αρχηγού της ΝΔ, είναι ο Γραμματέας της ΝΔ και Πρόεδρος της ΚΕΦΕ, η Γενική Διεύθυνση του Κόμματος, η Γραμματεία Οργανωτικού και η Διεύθυνση Πληροφορικής με την φιλότιμη προσπάθεια τους να κριθεί στο τέλος της αυριανής μέρας ως επαρκής ή όχι. 
Ως μέλος της ΚΕΦΕ, θα επιτηρήσω τη διαδικασία, στο βαθμό που μου επιτρέπει ο θεσμικός μου ρόλος", συμπλήρωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου