Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Το τέλειο γαλάζιο μπάχαλο-Πρώτη φορά γίνεται τόση φασαρία για έναν καθυστερημένο TOY ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ
























 

Η ΜΑΦΙΑ ΤΩΝ ΕΚΔΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ-ΚΑΝΟΝΙΚΗ... από kirkh70







Δεκτή έγινε η ένσταση που κατέθεσε στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) της Νέας Δημοκρατίας, ο Άδωνις Γεωργιάδης, κατά της απόφασης απόρριψης της υποψηφιότητάς του ως εκπρόθεσμης, επειδή άργησε 8 λεπτά να καταθέσει τον φάκελο του. Ο Άδωνις Γεωργιάδης θα κατέβει κανονικά στην κούρσα διαδοχής της ΝΔ ανεβάζοντας σε 4 τους υποψηφίους για την προεδρία της γαλάζιας παράξης.

Η απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής για την απόρριψη της υποψηφιότητας του Άδωνι Γεωργιάδη, επειδή καθυστέρησε λίγα λεπτά να την καταθέσει, προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στο εσωτερικό της ΝΔ και παραλίγο αλλαγή σκηνικού γύρω από την ανάδειξη της νέας ηγεσίας.
Σχεδόν όλα τα κορυφαία στελέχη (από τους άλλους διεκδικητές της αρχηγίας μέχρι τον Σαμαρά, την Κεφαλογιάννη, τον Δένδια, κοκ) πήραν θέση υπέρ του, ζητώντας να αρθεί ο αποκλεισμός του, και αυτό σημαίνει ότι, αν δεν γινόταν σήμερα δεκτή η ένστασή του, η διαδικασία της εκλογής από τη βάση θα θεωρείτο διάτρητη. 
Το γεγονός ότι έγινε δεκτή έχει διπλό  ώφελος για τον Άδωνι Γεωργιάδη, που όχι μόνο πήρε το πράσινο φως για να συμμετάσχει στην γαλάζια κούρσα διαδοχής αλλά έχει κερδίσει τη μέγιστη και καλύτερη δυνατή διαφήμιση της υποψηφιότητάς του, με αποτέλεσμα να έχει πιθανότητες ακόμη και να περάσει στο δεύτερο γύρο, όπως συζητείται από χθες το βράδυ στα γαλάζια πηγαδάκια. Εχει ήδη θυματοποιηθεί, αν όχι ηρωοποιηθεί, στην αντίληψη της γαλάζιας βάσης, ως ο αντισυστημικός αγωνιστής που μάχεται για τις ιδέες του κόντρα στους μηχανισμούς.
Γεγονός είναι ότι δεν υπήρξε ούτε ένα στέλεχος της ΝΔ που να υποστηρίξει ότι σωστά αποφάσισε η Eφορευτική Επιτροπή να απορρίψει την υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη ως εκπρόθεσμη και αυτό έφερε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τα μέλη της, μεταξύ των οποίων τον Ανδρέα Παπαμιμίκο (που υποστηρίζει την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα) και τους «καραμανλικούς» Ρ. Κράτσα και Μ. Δασκαλάκη (ο πρώην πρωθυπουργός υποστηρίζει την υποψηφιότητα Μεϊμαράκη).
Ποιος θα ωφελείτο
Ποιος θα ωφελείτο είναι το ερώτημα που τέθηκε μεταξύ των ενδιαφερομένων για τα εσωκομματικά της ΝΔ από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι «κόπηκε» ο Γεωργιάδης, ο οποίος έκανε θεαματική είσοδο στο κτίριο της Συγγρού για να καταθέσει το φάκελο με τις 50 υπογραφές τις οποίες είχε συγκεντρώσει με επίπονη προσπάθεια, όπως ο ίδιος άφηνε να εννοηθεί.
Σε πρώτη ανάγνωση θα μπορούσε να εκτιμήσει κανείς ότι θα ωφελείτο ο Απόστολος Τζιτζικώστας γιατί με τον Άδωνι Γεωργιάδη «ψαρεύουν» στα ίδια θολά νερά δεξιά της δεξιάς. Ο περιφερειάρχης έχει δείξει μεγάλη συγκατάβαση απέναντι στην Χρυσή Αυγή, την οποία κάποτε προσπάθησε να εξομοιώσει με το ΠΑΣΟΚ, ενώ ο βουλευτής Β Αθήνας προέρχεται από τον ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη.
Επίσης συνεργάτες του Ευάγγελου Μεϊμαράκη θύμιζαν το βράδυ τςη Παρασκευής ότι ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ είναι σε κόντρα με τον γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκο, ο οποίος τάχθηκε ανοιχτά υπέρ του Απόστολου Τζιτζικώστα.
Το μόνο βέβαιο είναι ότι από τη συμμετοχή Γεωργιάδη στην κούρσα για την ανάδειξη ηγεσίας ωφελείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, γιατί αν περάσει στον δεύτερο γύρο μαζί με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη θα πάρει οπωσδήποτε τις ψήφους του, αφού διατηρούν πολύ στενές σχέσεις. Μάλιστα, κάποιοι αντίπαλοι του Μητσοτάκη θεωρούν τον Αδωνι «λαγό» του Κυριάκου, ότι μπήκε δηλαδή στη μάχη μόνο και μόνο για να κόψει ψήφους λαϊκής δεξιάς από τον Μεϊμαράκη και τον Τζιτζικώστα.
Όπως και να χει, όποια και αν είναι η αιτία αυτού του μπάχαλου, γύρισε μπούμερανγκ και ο μόνος που τελικά ωφελείται είναι ο ίδιος ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου